Hakim Chatar maakt Sneak Peek voor VTM GO: BV’s met sneakers

Hakim Chatar maakt voor VTM Go de nieuwe Shorties-reeks Sneak Peek, waarin hij langs gaat bij tien bekende Vlamingen die dol zijn van sneakers. Stap jij mee in de oogverblindende sneakercollectie van onder andere Acid, Conner Rousseau, Farah El Bastani, Nicolas Caeyers en Tijs van Impe? De eerste vijf afleveringen staan nu op VTM GO.

Sneak Peek op VTM Go

In de nieuwe VTM GO Shorties-reeks Sneak Peek neemt sneakerhead Hakim Chatar de kijkers mee in de wondere wereld van de sneakers en de streetwear. Hij ontmoet makers, de grootste bekende en onbekende sneakerverzamelaars én verkent de roots van ’s werelds populairste schoeisel.

Hakim Chatar

Het is de eerste keer dat Hakim Chatar als host van een programma opduikt. Hij is alvast laaiend enthousiast om deze gloednieuwe bingeworthy VTM GO Shorties-reeks te delen met de kijkers. Hakim Chatar vertelt: “Ik heb al de helft van mijn leven een obsessie met sneakers. Die gaat van de meest basic witte Air Force One’s tot de exclusievere – en dus ook heel dure – stuks”, vertelt Hakim. “Het is een wereld op zich, die van de sneakerheads, en dus wilde ik wel eens in ‘lotgenoten’ hun schoenenkasten gaan neuzen. Ik kwam tot de conclusie dat lang niet elke sneakerhead z’n schoenen mooi ongedragen in de doos bewaart!”

Sneakers van bekende Vlamingen

De eerste vijf afleveringen zijn sinds gisteren, woensdag 18 mei, exclusief te bekijken op VTM GO. Hakim Chatar gaat daarin langs bij YouTube-fenomeen Acid, Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, styliste Farah El Bastani, acteur Nicolas Caeyers en sneaker-customizer Tijs Van Impe om een kijkje te nemen in hun riante sneakercollectie. Vanaf woensdag 1 juni staat het tweede deel met de laatste bekende Vlamingen online. Dat zijn zangeres Laura Tesoro, influencer Gerben Tuerlinckx, basketballer Jean-Marc Mwema, danser Joffrey Anane en sneakerverzamelaars Pieter Pauwels en Davy Denduyver.

Laura Tesoro

Laura Tesoro vertelt hoe ze via de dansorganisatie Let’s Go Urban voor het eerst in aanraking kwam met sneakers. Ze kwam terecht bij een hiphopcrew en zag hoe iedereen altijd de laatste nieuwe, coole exemplaren had. En zo ontstond ook haar liefde voor sneakers. Het was dan ook logisch om haar Eurosong-outfit te combineren met een paar witte Nike’s. Maar helaas waren die een halve maat te klein. “Ik liep op mijn blote voeten tot aan het podium. Daar deed ik ze snel aan en na mijn optreden trok ik ze direct uit, want ze deden super veel pijn! Ik heb ze dan ook nooit meer aangetrokken daarna…” vertelt Laura Tesoro, die we recent nog zagen in The Voice Kids 2022.

Acid

YouTube-sensatie Acid trapt de reeks af. Hij bezit een bonte verzameling sneakers waarvan de meeste duidelijk de sporen dragen van zijn grootste passie: skaten.

Conner Rousseau

Van Conner Rousseau weet heel België dat hij wel eens een sneakertje durft te dragen onder zijn pak. Maar ook wanneer hij niet op audiëntie gaat bij onze koning, verkiest Conner steevast het hippe schoeisel. In de linnenkast van zijn ouderlijk huis treft Hakim zijn collectie witte sneakers aan: voor elke zitting een paar. Eerder leerden we Conner Rousseau in Het Huis al wat beter kennen en we zagen hem natuurlijk ook als het Konijn in The Masked Singer.

Farah El Bastani

VTM-styliste Farah El Bastani steekt haar passie voor kleur en prints niet onder stoelen of banken. Dat zie je ook aan haar sneakercollectie: die gaat van plateauschoenen van Buffalo tot sneakers in alle kleuren van de regenboog.

Nicolas Caeyers

Bij acteur Nicolas Caeyers kom je binnen in een huis waarvan de geur doet denken aan een boetiekhotel, aldus Hakim. Zijn sneakers? Die liggen overal verspreid. Zijn meest dierbare paar is er één die hij kreeg van Virgil Abloh, de intussen overleden bezieler van streetwear merk Off-White en creatief directeur van Louis Vuitton.

Tijs van Impe

Tijs van Impe van Tazz Customs moet zowat Vlaanderens grootste sneakerhead zijn. Zijn hele wereld draait rond sneakers. In Sneak Peek toont hij hoe hij sneakers pimpt, als een schilder met zijn canvas. Na een burn-out vond Tijs zijn passie, en ondertussen zijn de wachtlijsten ellenlang.

Ontdek hier meer kijktips voor sneakerheads.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 mei 2022 /