Code van Coppens seizoen 4 op VTM met deze deelnemers

Code van Coppens seizoen 4 is sinds zondag 20 november wekelijks om 20.35 uur op VTM te kijken. Mathias en Staf zorgen weer voor vernuftige en gedurfde uitdagingen. Ontdek hier wie de Code van Coppens seizoen 4 deelnemers in België zijn.

Tip (voor de feestdagen): Code van Coppens The Game.

Code van Coppens seizoen 4

Een nieuw seizoen van Code van Coppens staat gelijk aan nieuwe hilarische themakamers, nieuwe mysterieuze raadsels en een resem nieuwe BV’s die zich aan de uitdagingen van de broertjes Coppens wagen. Ook dit seizoen lieten de broers hun ongebreidelde fantasie de vrije loop en creëerden de meest spitsvondige escape rooms, tot in de kleinste details uitgedacht en ingericht.

Wist je dat ze ook in Nederland Code van Coppens maken? Ontdek hier alles over de Code van Coppens in Nederland (en hoe je ‘m vanuit België ook kunt kijken voor een extra dosis spannende afleveringen).

Escaperooms Code van Coppens seizoen 4 België

Zo is er een tienerkamer: je durft er als volwassene sowieso al amper een voet binnen te zetten, maar het wordt pas helemaal next level wanneer Staf en Mathias er hun creatief ei leggen. Ook een kinderboerderij, een frituur en een visserij zijn enkele van de tot de verbeelding sprekende decors in  dit vierde seizoen. 

Lieven Scheire

In de studio geeft Lieven Scheire (die je op tv ziet in de nieuwe show Ons DNA) op geheel eigen wijze toelichting bij de raadsels en opdrachten, kijken de BV’s, soms met een klein hartje, terug op hun avontuur én komen ze te weten welk duo er als eerste in slaagde om de Code van Coppens te kraken.

Deelnemers Code van Coppens seizoen 4

Nieuwsgierig naar wie de deelnemers aan de Code van Coppens seizoen 4 zijn? Wat denk je van Pommelien Thijs, Francisco Schuster, Nathalie Meskens, Tine Embrechts, Metejoor, Olivia Trappeniers, Andy Peelman en Marie Verhulst. Maar we zien ook Kurt Rogiers met Kamal Kharmach en Davy Parmentier met Ruth Beeckmans.

Slagen Pommelien Thijs en Francisco Schuster erin hun cool te bewaren in de kamers vol verrassing en misleiding? Hoe goed vullen Metejoor en Olivia Trappeniers elkaar aan om de knotsgekke codes te kraken? En durven Andy Peelman en Marie Verhulst nét dat stapje verder te gaan om als eerste te ontsnappen uit de kamers vol vernuftige raadsels? 

Escaperoom: horror kinderboerderij

Een gezellige kinderboerderij, met schattige geitjes en een vrolijke speeltuin. De tweede aflevering van de Code van Coppens seizoen 4 lijkt een ‘walk in the park’ te worden voor duo’s Kurt Rogiers en Kamal Kharmach en Davy Parmentier en Ruth Beeckmans. Maar uiteraard is niets wat het lijkt in de wereld van de broertjes Coppens. De duo’s krijgen het zwaar te verduren want naast Romeinse marteltechnieken en een overload aan insecten, moeten ze een 360° schommel trotseren om zichzelf als eerste te kunnen bevrijden uit een alweer ingenieuze themakamer. 

Kürt Rogiers vier keer in Code van Coppens

Voor Kürt Rogiers is het reeds zijn vierde deelname, maar nooit eerder had hij het zo zwaar en ging hij fysiek zo diep. “Alweer zei ik bij het afrijden van de parking: dit was écht de allerlaatste keer. Maar nu is het menens.” En hoe verging het Davy Parmentier? Als creatief directeur van VTM kent hij de programma’s van de zender door en door, maar met deze deelname leert hij de Code van Coppens ook ondersteboven en achterstevoren kennen.  In de studio breekt het angstzweet de deelnemers al snel opnieuw uit bij het bekijken van hun escape. Ook Lieven Scheire is weer van de partij voor toelichting bij de experimenten en misschien een klein beetje leedvermaak.

Leuk om te weten: Kürt Rogiers zal te zien zijn in De Familie Claus 3.

Escaperoom: sprookje van 1001 nacht

In de eerste aflevering van de Code van Coppens seizoen 4 zijn de eerste deelnemers Nathalie Meskens en Tine Embrechts, die het opnemen tegen Pommelien Thijs en Francisco Schuster. Wie ontrafelt als eerste de code van het vliegend tapijt en daarmee ook de Code van Coppens? Staf en Mathias nemen de deelnemers aan de eerste aflevering van Code van Coppens seizoen 4 mee op reis doorheen het sprookje van 1001 nacht. Maar dat sprookjes snel een nachtmerrie kunnen worden, ondervinden de bekende duo’s aan den lijve. In de Sahara, waar het krioelt van de gevaarlijke dieren, stellen Staf en Mathias, de Ali Baba’s van dienst, het inzicht en de stoutmoedigheid van hun gasten serieus op de proef.

Nathalie Meskens en Tine Embrechts

Een flinke portie lef blijkt immers al snel een must om uit de betoverende Oosterse themakamer te ontsnappen, want Nathalie, Tine, Pommelien en Francisco komen oog in oog te staan met slangen en schorpioenen. (Niet?) toevallig één van de grootste angsten van Nathalie Meskens. “Die vieze schorpioenen, ik heb ze nog een week gezien”, blikt Nathalie later in de studio terug. Maar zijn schorpioenen nu écht gevaarlijk? Eén iemand die het weet: Lieven Scheire. De wetenschappelijke rots in de branding van Mathias en Staf is ook dit seizoen van de partij in de studio voor extra duiding bij sommige experimenten.

Pommelien Thijs en Francisco Schuster

Het angstzweet breekt Francisco Schuster dan weer uit wanneer hij beseft dat hij, hangend aan een rad, onder water zal moeten gaan om een code te ontcijferen. Kan Pommelien Thijs hem kalmeren? We gaan het zien in de eerste aflevering.

Code van Coppens 2022 België terugkijken

Ben je nieuwsgierig naar alle afleveringen van Code van Coppens België? Alle afleveringen (ook de eerste drie seizoenen) staan ook op VTM Go. Vanuit België kijk je heel eenvoudig. Vanuit Nederland is dat wat lastiger. Hij geeft bij de afleveringen met een wereldbolletje aan dat je ‘m eigenlijk niet buiten België kunt kijken of via VPN. Nu is dat laatste toch niet (helemaal) waar. Zoals ik al in dit artikel schreef – over Belgische tv kijken in Nederland – lukt het mij via VPN Nederland wel, zowel via pc als smartphone kan ik de app op België zetten en gewoon de programma’s, series en films via VTM Go kijken.

Code van Coppens Unlocked

Daarnaast is er in België nog iets heel gaafs! Sinds 29 oktober kun je in de Stadsfeestzaal in Antwerpen namelijk zelf proberen te ontsnappen uit een escaperoom in Code van Coppens Unlocked. Je stapt dan letterlijk in de wondere wereld van Staf en Mathias Coppens in afwachting van het nieuwe seizoen. In de vijf verschillende kamers met thema’s gebaseerd op afleveringen uit de voorbije seizoenen, kunnen jong en oud aan de lijve ondervinden wat de BV’s hen op tv al eens voor deden. Niets voor jou geniet dan van een drankje in Brasserie Alchemie. Klik hier om Code van Coppens Unlocked te reserveren. Goed om te weten; de escape room van Mathias coppens is rolstoeltoegankelijk. Wist je dat er daarnaast ook een Code van Coppens Escape room-game is voor thuis?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

20 november 2022 /