The Masked Singer seizoen 4 met deze deelnemers (Nederland)

The Masked Singer is in Nederland alweer toe aan seizoen 4; ontdek in dit artikel welke deelnemers er deze keer ware zangtalenten blijken te zijn. Maak kennis met vijftien nieuwe karakters: Bijenkoningin, Teddybeer, Joker, Krab, Flamingo, Olifant, Ridder, Paard, Kikker, Tijger, Panda, Heks, Pinguïn, Mummie en Zeemeermin. Welke bekende Nederlanders zijn volgens jou deelnemers van The Masked Singer seizoen 4? Vanaf vrijdag 4 november is The Masked Singer negen weken lang om 20.00 uur bij RTL4 te kijken.

Er komt ook een nieuw seizoen van The Masked Singer in Vlaanderen aan. Wanneer is nog niet bekendgemaakt. Er komt in ieder geval een The Masked Singer in Concert. Wil je het nieuwe seizoen in België niet missen, volg ons dan via Instagram, de Facebook-groep én onze nieuwsbrief.

The Masked Singer 2022 (seizoen 4)

The Masked Singer Nederland is in 2022 terug met alweer het vierde seizoen én vijftien nieuwe deelnemers! Onder leiding van presentator Ruben Nicolai nemen vertrouwde gezichten Gerard Joling & Buddy Vedder en Carlo Boszhard & Loretta Schrijver plaats in het panel en doen zij hun uiterste best om de ware identiteit van de gloednieuwe karakters te achterhalen. In de eerste drie shows worden steeds vijf nieuwe karakters geïntroduceerd, waarvan er eentje zich aan het einde van de aflevering zal moeten onthullen. In de halve finale – die volledig in kerstsfeer is – moeten twee personages de show verlaten. Ook zijn er dit seizoen weer een aantal keer, bijzondere en eenmalige gemaskerde gastoptredens te zien, waarbij het masker dezelfde aflevering nog afgaat. 

Karakters The Masked Singer 2022

In The Masked Singer 2022 (Nederland) maken we in ieder geval kennis met vijftien splinternieuwe karakters. We zien in het vierde seizoen Bijenkoningin, Teddybeer, Joker, Krab, Flamingo, Olifant, Ridder, Paard, Kikker, Tijger, Panda, Heks, Pinguïn, Mummie en Zeemeermin. Daarnaast zijn er dus de bijzondere, eenmalige optredens… Dus ik ga er vanuit dat we nog meer karakters in seizoen 4 van The Masked Singer 2022 in Nederland ontdekken.

Deelnemers The Masked Singer 2022 (Nederland)

Wie er in de pakken verstopt zitten, weten we pas op het moment dat ze worden ontmaskerd. Niet alleen professionele zangers of zangeressen doen mee, maar bijvoorbeeld ook acteurs, presentatoren en sporters. Zij zingen solo, in duet en als groep. Tijdens de show komen er hints voorbij en breekt het panel hun hoofd over wie er in welk pak zit. Het publiek in de zaal stemt iedere week op hun favoriete karakter van de avond. Degene met de minste stemmen moet zijn of haar ware identiteit onthullen en het programma verlaten.

The Masked Singer 2022 ontmaskerd

Nieuwsgierig welke bekende Nederlanders er in The Masked Singer 2022 zijn ontmaskerd? We zetten ze voor je op een rijtje. De eerste BN’er die de show moest verlaten is Miljuschka Witzenhausen. In de tweede aflevering zagen we dat Toine van Peperstraten werd ontmaskerd. Andere The Masked Singer 2022 deelnemers zijn Robèrt van Beckhoven, Ronnie Flex, Bridget Maasland en Loiza Lamers. Daarnaast zijn er ook nog deelnemers aan The Masked Singer 2022 voor het goede doel. Ontmaskerd zijn nu Patty Brard, Winston & Renate Gerschtanowitz en tenslotte Frank & Demi de Boer.

Heks – Miljuschka Witzenhausen

Heks Miljuschka Witzenhausen is de eerste die The Masked Singer in 2022 in Nederland moet verlaten. De tv-presentatrice (van onder andere Obese en #eerlijkefoto), schrijfster en onderneemster genoot van haar optreden, maar helaas moest ze haar meerdere erkennen in De Olifant. Dat miljuschka Witzenhausen de heks in The Masked Singer was, hadden veel kijkers meteen goed. De jury daarentegen dacht aan Angela Schijf, Georgina Verbaan en Tanja Jess.

Mummie – Toine van Peperstraten

Mummie Toine van Peperstraten werd ontmaskerd door Buddy Vedder in de tweede aflevering van The Masked Singer 2022 (Nederland). Het panel was het tijdens de aflevering over één ding eens ‘met zo’n lekkere stem moest het een professionele zanger zijn’. Nou, zaten ze daar mis. Okay, die ‘lekkere stem‘ heeft ie. Maar Toine van Peperstraten is natuurlijk geen zanger, maar tv- en radiopresentator.

Teddybeer – Robèrt van Beckhoven

Teddybeer Robèrt van Beckhoven is ontmaskerd in de derde aflevering van The Masked Singer 2022 in Nederland. De meesterbakker die we natuurlijk allemaal leerden kennen dankzij Heel Holland Bakt, zong Everlasting love van de Everly Brothers en was meteen heel open en eerlijk over zijn gebrek aan zangkunst. De jury had het geen van allen goed; alleen Gerard Joling had het idee dat Robèrt van Beckhoven het wel eens zou kunnen zijn.

Tip voor de liefhebbers van Heel Holland Bakt: in België is net een nieuw seizoen van Bake Off Vlaanderen gestart.

Krab – Ronnie Flex

Krab Ronnie Flex is in de vierde aflevering van The Masked Singer Nederland in 2022 ontmaskerd. Een grote verrassing was dat niet, want zijn naam werd door zowel Loretta, Carlo, Gerard en Buddy genoemd. Ik zag het zelf ook meteen in mijn statistieken, want er werd opeens volop gezocht naar de realityshow van Ronnie Flex.

Paard – Bridget Maasland

Paard Bridget Maasland is ontmaskerd in de vijfde aflevering van The Masked Singer Nederland 2022. Een grote verrassing, want er werden heel wat vrouwennamen genoemd, maar niet die van presentatrice Bridget Maasland. De speurders dachten aan Olcay Gulsen, Nada van Nie, Kim-Lian van der Meij en Patty Brard. Maar het was dus Bridget Maasland die hiermee helemaal out of her comfortzone ging. “Ik ben geen zangeres.”

Zeemeermin – Loiza Lamers

In de zesde aflevering is het aan Zeemeermin Loiza Lamers om The Masked Singer 2022 te verlaten. Alle vier de juryleden hebben het goed. Zij zijn er van overtuigd dat de zeemeermin op het podium wordt gebracht door HNTM-winnares en presentatrice Loiza Lamers. En inderdaad ze krijgen gelijk.

Kijktip: Wist je dat er op Videoland een documentaire over Loiza Lamers te kijken is?

Ridder – Gerard Ekdom

Ridder Gerard Ekdom is ontmaskerd als De Ridder in The Masked Singer 2022 in Nederland. In België deed de ridder vorig jaar ook mee, maar zat er een dame in het pak. Gerard Ekdom laat op Instagram weten dat hij het een ‘waanzinnig avontuur’ vond, dat hij voor ‘geen goud’ had willen missen. “Zingen, zelfs choreografie en dat pak aan waarin je amper iets kunt zien en waarin het bovendien tiefusheet is. De geheimzinnigheid eromheen en slechts 2 mensen die ervan wisten. Zelfs mijn jongens wisten het niet! Complimenten voor het hele team daar, het was een feest om te mogen doen!”

Kikker – Wolter Kroes

Kikker Wolter Kroes is ontmaskerd in de halve finale – ook wel de kerstspecial van The Masked Singer 2022. De jury was unaniem. Zelf heeft de zanger genoten van het avontuur. “Wat kun je gekke dingen doen in een kikkerpak, want niemand heeft je door.”

Olifant – Everon Jackson Hooi

Olifant – Everon Jackson Hooi moest The Masked Singer 2022 ook verlaten in de kerstspecial (halve finale). De jury was verdeeld; ze dachten ook aan Jan Versteegh en Juvat Westendorp, maar het bleek dus de acteur Everon Jackson Hooi. Die hiermee totaal zijn comfort zone te buiten ging. Begin dit jaar zag je de acteur ook in Wie is de Mol? 2022.

Bijenkoningin – Bergen Lewis

Bijenkoningin Berget Lewis zagen we al in heel veel verschillende tv-programma’s, zoals Amazing Grace en de Feestdagen Sing-a-long, maar dit is ‘het leukste programma dat ze ooit heeft gedaan’, aldus de zangeres.

Panda – Birgit Schuurman

Panda Birgit Schuurman vond het ‘ontzettend leuk om te doen’. Het zusje van Katja Schuurman kennen we natuurlijk als actrice uit onder andere Meisje van Plezier, maar wist je dat ze ook de nodige ervaring als zangeres heeft? Optreden voor haar was dus niet nieuw.

Finalisten The Masked Singer Nederland 2022

De finalisten van The Masked Singer Nederland 2022 zijn Tijger, Flamingo, Joker en Pinguïn. Waar Flamingo en Pinguïn de wedstrijd al tijdens de finale moesten verlaten, ging het uiteindelijk tussen Tijger en Joker. In het finaleduel sprong de Tijger er uit.

Tijger – Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom heeft The Masked Singer 2022 in Nederland gewonnen. Hij bleek de Tijger te zijn en mocht zich aan het einde van de wedstrijd bekendmaken, na het duel met de joker. Jeroen van der Boom wist de jury goed in de war te brengen door steeds een andere stem te imiteren. Want zingen kan hij natuurlijk wel. Tijdens de jaarwisseling wordt tevens het Toppers concert uitgezonden, waarbij je Jeroen van der Boom en Gerard Joling natuurlijk samen op het podium ziet.

Joker – Henry van Loon

Joker Henry van Loon zorgde voor een verrassing; de acteur en cabaretier haalde de finale. Je zag de acteur dit jaar nog in de serie Tropenjaren. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook van Barrie Barista en het einde der tijden en Niks Te Melden. Je zag hem naast de Vlaamse acteur Wim Willaert in Snorrie.  Daarnaast is hij in het nieuwe jaar één van de deelnemers aan de Prime Video show Last One Laughing.

Pinguïn – Lone van Roosendaal

Pinguïn Lone van Roosendaal is derde geworden in The Masked Singer 2022. Deze (musical)actrice zag je de afgelopen tijd als Billy de Palma in Goede tijden, slechte tijden. Maar ze speelde ook een hoofdrol in bijvoorbeeld Voetbalvrouwen en Hallo België.

Flamingo – Monica Geuze

Flamingo Monica Geuze viel als eerste af in de finale van The Masked Singer 2022.  Je kent haar bijvoorbeeld van Temptation Island, maar ook van haar realityserie Like Monica. Recent was ze nog een van de gasten van Isola Di Beau.

Optredens voor Spieren voor Spieren

We kunnen daarnaast in The Masked Singer 2022 ook genieten van eenmalige gastoptredens. Deze keer is het goede doel Spieren voor Spieren. Om te raden wie er in de pakken zitten, worden er zelfs gast jury leden uitgenodigd. Wie er al ontmaskerd zijn terwijl ze in The Masked Singer 2022 voor Spieren voor Spieren zongen? Dat zijn Ruud de Wild en Olcay Gulsen, Patty Brard, Winston & Renate Gerschtanowitz en tenslotte Frank & Demi de Boer.

Ster en Saturnus – Olcay Gulsen en Ruud de Wild

Ruud de Wild en Olcay Gulsen zijn ontmaskerd als respectievelijk Saturnus en Ster in The Masked Singer 2022 in Nederland. Ze deden mee voor het goede doel. Ruud de Wild vond het erg lastig, zo zagen we in RTL Boulevard. “Ik vond het moeilijk om mee te doen. Ik ben niet zo’n danser, en al helemaal geen zanger.” Het koppel zag je ook samen in het indrukwekkende Diagnose De Wild.

Taart – Patty Brard

De bekende Nederlander die deze keer voor het goede doel meedeed aan The Masked Singer 2022 werd al ontmaskerd, voordat ze ook nog maar één noot zong. Toen de taart in beeld kwam, riep Loretta Schrijver meteen de naam van Patty Brard. Als ze begint te zingen, is er geen twijfel mogelijk en roept ook Gerard Joling dat Patty Brard de taart in The Masked Singer is voor Spieren voor Spieren. Patty Brard heeft natuurlijk de nodige ervaring als zangeres; zo zong ze in de groep Luv’.

Robots – Winston en Renate Gerschtanowitz

Het tweede verrassingsoptreden in The Masked Singer Nederland 2022 liet een vermomming zien, die de Vlaamse kijkers al kennen. De robots mochten namelijk ook optreden in Nederland. Lize Feryn en Aster Nzeyimana waren Robots in The Masked Singer België. In Nederland zat er ook een koppel onder deze maskers. Winston en Renate Gerschtanowitz deden mee. Winston Gerschtanowitz leerden we kennen als acteur en presentator. Zijn vrouw Renate begon als presentatrice bij TMF, waarna we haar de afgelopen jaren bij verschillende programma’s zagen. Renate Gerschtanowitz is daarnaast ook model.

Vuurspuwende draakjes – Frank en Demi de Boer

The Masked Singer Nederland telt ook in 2022 weer verrassingsoptredens. In de vierde aflevering waren dat de vuurspuwende draakjes. De kijkers zaten goed, zei wisten dat Frank en Demi de boer de vuurspuwende draakjes moesten zijn. Dat maakt het wat dat betreft één grote familie-aflevering, want Ronnie Flex is natuurlijk samen met Demi, de dochter van Frank de Boer. Hij grapte dan ook dat hij lekker kon carpoolen met zijn schoonvader.

The Masked Singer in 2023 in België

The Masked Singer komt ook in België weer terug op tv bij VTM en wel in het voorjaar van 2023. We weten inmiddels dat Jens Dendoncker het nieuwe seizoen in Vlaanderen presenteert. Hij krijgt daarbij hulp van speurders als Julie Van den Steen en Andy Peelman. Als we meer weten over dit nieuwe seizoen dan delen we dat natuurlijk via onze social media (zie links hieronder). Eerdere seizoenen van The Masked Singer in België zijn terug te kijken via VTM Go; vanuit Nederland is dat ook mogelijk. Mocht-ie aangeven dat je niet mag kijken vanaf je bestemming zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Foto’s RTL4

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 november 2022 /