Expeditie Gooris met Kelly Pfaff, Sam Gooris, Shania en Kenji

De familie Gooris trekt er samen op uit in Expeditie Gooris. Wist je dat er zelfs een tweede seizoen komt? In Nederland is het eerste seizoen van Expeditie Gooris nu op Videoland te kijken én bij VTM worden de afleveringen deze zomer (sinds 23 juni) op donderdag in de herhaling om 21.30 uur uitgezonden. Sam Gooris, echtgenote Kellly Pfaff, dochter Shania en zoon Kenji gaan op roadtrip en reizen naar bestemmingen die voor hen een speciale betekenis hebben.

Expeditie Gooris kijken

Dit artikel ging voor het eerst online op 12 oktober 2021, maar is in de zomer van 2022 verschillende keren bijgewerkt, zoals op donderdag 4 augustus – het moment vanaf dat Expeditie Gooris op Videoland te kijken is. Daarnaast zijn de herhalingen ook te kijken via VTM en VTM Go. Heb je geen Videoland, dan kun je Expeditie Gooris dus vanuit België en Nederland op VTM Go kijken.

Reizen met familie Gooris

Kelly Pfaff en Sam Gooris zijn al 22 jaar getrouwd maar hebben samen met hun kinderen Shania en Kenji nog maar weinig van de wereld gezien. Daar brengen ze nu verandering in. Het gezin bezoekt verschillende plaatsen in Europa die van betekenis zijn voor hen. Zo start de reis in München waar Kelly Pfaff haar jeugd doorbracht terwijl haar vader Jean-Marie Pfaff er als de beste keeper ter wereld furore maakte. Onderweg beleeft het gezin heel wat grappige situaties, verrassende wendingen maar ook ontroerende momenten. Kortom: never a dull moment met de familie Gooris!

Expeditie Gooris seizoen 2

Voor we verder in de aflevering van het eerste seizoen duiken, die je nu dus in de herhaling kunt kijken, hebben we ook goed nieuws. Er komt namelijk een tweede seizoen aan! Voor Expeditie Gooris seizoen 2 gaat het stel op roadtrip naar de Verenigde Staten. De opnames van het tweede seizoen zijn nog niet gestart; het viertal moet nog vertrekken. Het is dus ook nog niet duidelijk wanneer Expeditie Gooris seizoen 2 op tv komt, maar we houden je natuurlijk wel op de hoogte via onze Instagram, Facebook-groep én nieuwsbrief. Meld je je aan om niets te missen?

Nu terug naar Expeditie Gooris seizoen 1 en wel naar de inhoud van de afleveringen, die vanaf 24 juni 2022 in de herhaling op VTM2 en in Nederland op Vidoeland te kijken zijn.

München

Kelly Pfaff kent München heel goed; ze heeft er bijna zeven jaar gewoond. Het gezin dineert in het restaurant waar papa/opa Jean-Marie steeds ging eten en Kenji bestelt er het lievelingsgerecht van zijn grootvader. Wat blijkt? “Ik denk: oké, een sterrenrestaurant met de chef-kok van Bayern-München! Opa gaat er eten en wat bestelt hij? Een schnitzel met frieten en confituur en een goeie kwak mayonaise erbij!” klinkt het vol ongeloof. Dat het Duits van Sam even abominabel is als dat van zijn schoonvader zorgt voor algemene hilariteit aan tafel.

Salzburg

Van het Duitse München gaat het naar het Oostenrijkse Salzburg. Kelly en Shania genieten van het kuieren door de steegjes en over pleinen, maar Sam heeft het warm en vooral: grote dorst…

Kelly Pfaff is presentatrice bij VTM2, bijvoorbeeld van De Grootste Lefgozer en Waar voor je geld. Zoon Kenji zag je in BV Darts.

Slovenië

Derde stop: een glamping in Slovenië. Een luxueuze tent, jacuzzi, massage, plons in de zwemvijver: het gezin geniet. De 44ste verjaardag van Kelly wordt gevierd en ‘s anderendaags staat een rafting op het programma. Voor Kelly en Shania gaat het erg vlotjes maar Sam slikt een hele zwerm muggen in… met het nodige kokhalzen als resultaat.

Dubrovnik (Kroatië)

In de tweede aflevering van Expeditie Gooris houdt de familie Gooris halt in Dubrovnik, Kroatië. Kenji en Shania zijn alvast enthousiast: “De stad waar Game of Thrones is opgenomen!” klinkt het. In het ruime huurappartement met prachtig zicht op zee genieten Sam en Kelly bij een glas rode wijn van de rust en een goeie babbel over… de lieven van de kinderen. “Er komt nog altijd geen lief binnen,” zegt Sam. “Ik moet het niet weten!” Kelly probeert hem op andere gedachten te brengen: Sam was 25 toen ze elkaar leerden kennen, Kelly was 21, dezelfde leeftijd als Shania vandaag. En bij dat besef, wordt Sam heel zenuwachtig: “Het blijft een gevoelige en weke plek, zowel bij Shania als bij Kenji. Dat is sterker dan mezelf!” En daar kan Shania over meespreken: “Er moet maar een jongen naar mij kijken, of papa wordt al zot!”

De familie gaat vervolgens voor de eerste keer zeilen. Ze varen naar Sipan Island en brengen er de nacht door op de boot. Opnieuw aan wal maakt het gezin een uitstap in het oude stadsgedeelte van Dubrovnik. Hier laat Sam zich volledig gaan en speelt hij de ‘perfecte gids’ die alles weet over de geschiedenis van de stad. Kelly en de kinderen vinden zijn gefantaseerde verhalen alvast hilarisch.

Napels

In Expeditie Gooris van dinsdag 16 november trekken we met de familie op rondreis door Italië. Zij verkennen de zonnige havenstad Napels. De zon schijnt genadeloos hard tijdens een uitstapje peddelen en dus is zonnecrème geen overbodige luxe. Sam vertikt het om zich in te smeren maar komt ‘s avonds tot de pijnlijke ontdekking dat dat toch niet zo’n smart move was. Verder geniet het gezin van een gegidste rondvaart langs de prachtige Napolitaanse kust en een etentje met zicht op zee. Come la vita è bella!

Sam Gooris

Sam Gooris vertelt: “Mijn mond is iedere dag opengevallen. Ik was ongelooflijk verrast, zowel door mijn vrouwke als door de gasten. En er kwam ook het besef dat mijn kinderen ondertussen bijna volwassenen zijn… Dus ik heb alleen maar heel veel schone herinneringen aan onze roadtrip!”

De Pfaffs

Twintig jaar geleden startte op VTM de realityreeks De Pfaffs. Na al die tijd zijn de waarden van de familie dezelfde gebleven: de basis van liefde en een gelukkig gezin, sympathiek en puur en dat al 22 jaar lang. Expeditie Gooris wordt een modernere versie met Shania en Kenji die van kleuters naar mondige twintigers zijn geëvolueerd. Recent zag je de hele familie Pfaff nog in het eerste seizoen van James De Musical.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 augustus 2022 /