Samson & Marie: IJsjestijd mét nieuwe personages in cast

Samson & Marie IJsjestijd is vanaf vandaag – 1 september – op Ketnet te kijken. In deze nieuwe reeks maken de Ketnetters kennis met vier nagelnieuwe gast-personages die, naast de vertrouwde gezichten, deel uitmaken van het universum van Samson & Marie. Wie zijn die nieuwe namen in de cast van Samson & Marie IJsjestijd? We stellen ze in dit artikel aan je voor.

Samson & Marie IJsjestijd

Samson & Marie trakteren je op de lekkerste ijsjes en de leukste verhalen in hun Pop-up ijssalon! Samson & Marie hebben hun busje omgetoverd tot een ijssalon dat neerstrijkt op een stadsplein. Het vrolijke duo maakt er in een mum van tijd een gezellig plekje van, waar je graag wil zijn en iedereen zich op slag welkom voelt. Daarbij ontmoeten ze heel wat leuke vrienden en maken ze nieuwe avonturen mee. Marie Verhulst vertelt: “Samson en ik kijken er naar uit om terug samen op de set te staan. En dat er nieuwe gastacteurs opduiken maakt het éxtra spannend!”

De leukste Samson (en Marie) cadeautjes vind je in de Studio 100 Webshop.

Cast Samson & Marie IJsjestijd

Benieuwd naar die nieuwe gezichten in de cast van Samson & Marie IJsjestijd? Dat zijn Michiel de Meyer als Brandweerman Bill, Martine de Jaeger als Bakkerin Florentine, Goele De Raedt als Kunstenares Trees en tot slot Samir Hassan als Turnleraar Tarik. Hieronder ontdek je meer over het personage dat ze spelen in Samson & Marie. Daarnaast vertel ik ook waar je deze acteurs van kent.

Michiel de Meyer: Brandweerman Bill

Michiel de Meyer speelt Brandweerman Bill in Samson & Marie IJsjestijd. ​Bill loopt steevast rond in zijn brandweerpak, ook als hij niet van dienst is. Hij helpt mensen graag, maar door zijn geklungel, gaat het dikwijls (lees: altijd) mis. Je kent Michiel de Meyer als (theater)acteur en zanger. Hij was drie jaar te zien in Thuis als Arne Guns, daarna speelde hij Jules in Ghost Rockers en hij is Loeba in Biba & Loeba. Daarnaast is hij op dit moment bijvoorbeeld in Daens De Musical te zien.

Martine de Jager: Bakkerin Florentine

De Nederlandse actrice Martine de Jager speelt Bakkerin Florentine. Zij is de warme bakker van het dorp. Bakkerin Florentine maakt de lekkerste dingen. Ze proeft eigenlijk nog liever dan dat ze bakt. Martine de Jager was te zien in verschillende musicals. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en België. zo speelde ze mee in 40-45. Recent was ze ook te zien in James De Musical.

Goele De Raedt: Kunstenares Trees

Goele De Raedt zien we in de cast van Samson & Marie IJsjestijd als Kunstenares Trees. Ze heeft trouwens liever dat je haar Therèse noemt. Deze ‘artistiekelinge’ ziet overal kunst in, letterlijk overal! Goele De Raedt heeft verschillende bijrollen gespeeld in tv-series, maar ze is vooral actief in musicals zowel in België als in Duitsland. Ze hoorde in 2008 bijvoorbeeld tot het ensemble van Daens De Musical.

Samir Hassan: Turnleraar Tarik

Samir Hassan speelt Turnleraar Tarik. Hij is een turnleraar in de school vlakbij het pop-up ijssalon van Samson &  Marie en loopt steevast rond in zijn trainingsoutfit met chronometer en bijbehorend fluitje. Hij is super energiek en wil altijd graag winnen! Je kent deze acteur bijvoorbeeld uit K3 Dans van de Farao en K3 Roller Disco, waarin hij Guus speelt. Daarnaast was de Nederlandse acteur te zien in Follow de SOA.

Samson & Marie op Ketnet

Voor Ketnet voelt Samson & Marie als thuiskomen, want ook Samson & Gert was jarenlang te bekijken op Ketnet. De eerste aflevering van Samson & Gert werd uitgezonden op 2 september 1990, ondertussen meer dan 30 jaar geleden. Met Marie was de opvolging verzekerd en kreeg Samson er een extra baasje bij. Met Samson & Marie heeft Ketnet opnieuw een vertrouwd duo in huis, die avonturen beleven in een busje met nummerplaat bus 101. Elke aflevering trekken de twee dikke vrienden er op uit met hun kampeerbusje en beleven ze veel kleine avonturen. Ze lachen, spelen en zingen er op los en maken soms ook eens ruzie, net zoals alle dikke vrienden.

Foto: Studio 100 – Samson & Marie

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 september 2022 /