Jelle Cleymans vanaf oktober 2022 radio presentator Joe

Jelle Cleymans is vanaf oktober 2022 te horen als radio presentator bij Joe. De creatieve duizendpoot, die we kennen als (musical)acteur, presentator en zanger wordt één van de vaste dj’s van Joe.

Jelle Cleymans bij Joe

Jelle Cleymans is geen onbekende voor Joe. Onlangs zat hij in de jury van de zoektocht naar de eerste Joe Lage Landen Ster van 2022. Hij presenteerde een radioshow op de digitale zender waarin hij als presentator de finalisten aan Vlaanderen voorstelde. Daarnaast zorgden Cleymans & Van Geel (het duo dat Jelle Cleymans met Jonas van Geel vormt) al meermaals voor kippenvelmomenten in de radiostudio van Joe met verschillende live-sessies van hun nummers. 

Jelle Cleymans

Jelle Cleymans vertelt het volgende over zijn overstap naar Joe: “11 jaar geleden zette ik mijn eerste voorzichtige radiostappen bij Joe in duo met Alexandra Potvin en als vervanger van Raf Van Brussel. Nu is de zender hard gegroeid en zelfs de nummer 3 van Vlaanderen. Terugkeren naar deze warme groep van radiodj’s, die bovendien nog eens ontzettend fijne radio maken, voelt ongelofelijk! Ik kan niet wachten om voor het eerst iets in de microfoon te zeggen.”

Radioformat Joe

Robin Vissenaekens, channel manager Joe, over de komst van Jelle Cleymans naar de radiozender. “Joe overlaadt haar luisteraars elke dag, de klok rond, met de greatest hits en de strafste entertainment. Om dat te kunnen doen, blijven we inzetten op jong en straf talent en daar hoort Jelle zeker bij. Zijn DNA past helemaal bij dat van Joe, zo staat hij tussen de mensen, wil hij positieve radio maken en altijd entertainen met muziek. Samen met Jelle gaan we ook nog op zoek naar een eigen radioformat waarover we binnenkort meer kunnen vertellen.”

Hier ken je Jelle Cleymans van…

Jelle Cleymans is door zijn ouders (muzikant Jan Cleymans en actrice Karin Jacobs) in de showbusiness terecht gekomen. Zo zag je hem regelmatig snoep kopen als Pieter in De Kotmadam. Maar echt bekend werd hij als Evert Van Bellum uit Ketnet-serie Spring. Daarnaast was hij destijds ook actief als Ketnet-wrapper. Later was hij jarenlang te zien als Jens in Thuis. Verder zag je hem in verschillende Vlaamse films, zoals Blinker en Windkracht 10: Koksijde Rescue. Op tv zagen we in 2020 nog als presentator van De Positivo’s. Maar we zien Jelle Cleymans verder vooral op het podium; als zanger of musicalacteur. Hij heeft de afgelopen jaren tal van rollen op zijn naam staan. Zo speelde hij in Les Miserables, Kuifje, Daens, maar ook in 40-45 en 14-18 (onder ander met Jonas Van Geel). Op dinsdag 9 augustus staat hij samen met Gert Verhulst, James Cooke, en Jonas Van Geel op het podium van Tien Om Te Zien; wat dat betreft, gaat er van dat viertal vast ook iets komen in het najaar….

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 augustus 2022 /