Musical 40-45 voortaan in bioscoop te kijken

De musical 40-45 kun je vanaf 6 augustus 2022 in de bioscoop kijken. De show is gisteren – zondag 3 juli – voor het laatst gespeeld in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puur. En nu brengen Studio 100 en Kinepolis de record musical dus naar het witte doek; er zijn nu al kaartjes voor deze voorstellingen in de bioscoop te reserveren. Ontdek hier alles over de laatste musical 40-45 en de vertoning in de bioscoop.

Musical 40-45 in bioscoop

De musical 40-45 is vanaf 6 augustus in de Kinepolis bioscoop te zien in zowel Gent, Brugge, Brussel, Hasselt, Kortrijk, Oostende, Antwerpen en Leuven. Een speciale captatie loodst je door deze magische voorstelling en zorgt ervoor dat je het verhaal minstens even intens beleeft. Vanuit de cinemazaal zit je immers altijd op de eerste rij en krijg je de acteurs heel close in beeld. Tickets zijn via de Kinepolis website alvast te bestellen.

Of dit een nieuwe versie is; of de registratie van de musical uit 2019 durf ik niet te zeggen. Je kunt in ieder geval 40-45 de Musical wel al op dvd (uit 2019) bestellen. In oktober 2018 is er ook een cd uitgebracht.

40-45 cast

40-45 was bijna vier jaar in het theater te zien. Meer dan 750.000 bezoekers bezochten de musical. Het is daarmee de meest succesvolle Vlaamse musical ooit. Wat wil je ook met zo’n cast! De 40-45 cast bestaat uit tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices; zo wordt de hoofdrol gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Maar in de laatste voorstelling zagen we bijvoorbeeld ook Marleen Mercks, Peter Vande Velde, Ella Leyers en Ianthe Tavernier. In de loop van de jaren vonden er daarnaast af en toe ook wisselingen plaats in de 40-45 cast; welke cast van 40-45 we in de bioscoopversie zien, durf ik dus niet te zeggen. Maar dat Jonas Van Geel en Jelle Cleymans (of te wel Cleymans & Van Geel) present zijn, dat kan volgens mij niet anders.

Musical 40-45

10 mei 1940: de tweede wereldoorlog breekt uit. Dit is het verhaal van de twee broers Louis en Staf Segers, tot dan toe twee handen op een buik, maar tegenpolen qua karakter. Ze beleven deze oorlog dan ook elk op hun eigen manier en komen zo lijnrecht tegenover elkaar te staan. Moeder Anna ziet het allemaal met pijn in het hart gebeuren. Vader Emiel, nog zwaar getraumatiseerd door de eerste wereldoorlog, leeft vooral in angst. Na de bevrijding zal het leven van het gezin Segers nooit meer hetzelfde zijn.

Ria Maes schreef het boek van musical 40-45.

Spektakel musical

40-45 was een ware spektakel musical, zoals Studio 100 die ook heeft gemaakt met 14-18 en Daens. De muziek van Will Ture en Steve Willaert bracht het publiek keer op keer weer in vervoering. Maar wat natuurlijk bijzonder was – naast spectaculaire scènes met heel wat special effects – waren de rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons. Zo werd je op een unieke manier echt meegezogen in het verhaal. Om dit grootse concept te kunnen huisvesten bouwde Studio 100 in Puurs een Pop-up theater, helemaal op maat van deze voorstelling.

Wist je dat in Nederland nu aan een Nederlandse 40-45 musical wordt gewerkt?

Gert Verhulst

Gert Verhulst is de bezieler van 40-45. Hij vertelt: “Ik ben zo ontzettend fier op wat we met 40-45 hebben kunnen neerzetten. Deze bijzondere productie heeft op alle vlakken mijn stoutste dromen en verwachtingen ruimschoots overtroffen. Deze voorstelling is sowieso één van de grootste hoogtepunten uit de geschiedenis van Studio100.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

4 juli 2022 /