Maritime Special Operations Forces (MARSOF) op Videoland

Terreurdreigingen, heldhaftige operaties en geheime missies – in de nieuwe Videoland-serie MARSOF: specials forces van Nederland worden de eenheden van de Maritime Special Operations Forces gevolgd. Deze mariniers worden na een loodzware selectie opgeleid voor anti-terreuracties in Nederland en geheime operaties overal ter wereld.

Maritime Special Operations Forces in Nederland

De Maritime Special Operations Forces worden ingezet als alle opties hebben gefaald. Deze heldhaftige mannen zijn het laatste redmiddel. Persoonlijke interviews en nooit eerder vertoonde beelden vertellen het verhaal van deze shadow warriors. MARSOF: special forces van Nederland is vanaf 2 november exclusief te zien bij Videoland.

MARSOF-opleiding

MARSOF-operator over de opleiding: “Je komt jezelf tegen, het is pittig en zwaar, maar aan de andere kant is het mooi om te zien hoe diep je kan gaan om een bepaald doel te bereiken. In ons vak is opgeven geen optie.” Als je hier een beeld van wil krijgen, dan adviseer ik je om te kijken naar Kamp Waes of Kamp Van Koningsbrugge. Zoek je nog meer informatie, dan is het boek Niet te breken van Sander Aarts ook een aanrader.

Verborgen wereld van special forces

De nieuwe Videoland-serie biedt in vijf afleveringen een uniek inkijkje in een wereld die tot nu toe verborgen bleef. Kalasjnikovs, bomvesten en groepen of eenlingen die sympathiseren met Al-Qaeda of IS; het zijn dreigingen waarvoor de MARSOF 24/7 inzetbaar is. Deze special forces zijn elke dag bereid om hun leven te geven voor de vrijheid van Nederland.

Oog in oog met de vijand in Afghanistan

Je ziet bloedstollende acties en geheime operaties achter vijandelijke linies. Zoals een riskante verkenningspatrouille in Afghanistan, om de Taliban te bestrijden. De eenheid verkeert in kritieke toestand wanneer de missie anders loopt dan gepland. Ze staan oog in oog met de vijand. Daar worden ze voor een ultieme keuze gesteld: opgeven of doorgaan. MARSOF-operator: “Ergens realiseer je dan: holy fuck, we lopen hier gewoon in de achtertuin van de Taliban.” Lees ook het boek Blind vertrouwen over de missie van de special forces in Afghanistan.

Piraten in Somalië

Verder zie je unieke beelden. Bijvoorheel van hoe de MARSOF in actie komt tegen Somalische piraten. Die piraten kapen schelen en eisen miljoenen dollars losgeld. Ook wordt duidelijk wat de rol van de special forces was tijdens de arrestaties van een undercoveractie in Arnhem. Dankzij de inzet van onder andere de MARSOF ontsnapte Nederland aan een grote terroristische aanslag, mogelijk op de Gay Pride in Amsterdam, waarbij vele slachtoffers zouden zijn gevallen.

Foto: Videoland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 november 2020 /