Hunted VIPS: alles over BN’ers die meedoen

Hunted VIPS is vanaf vanavond – maandag 25 januari – om 20.30 uur te zien op NPO 3. Kim Feenstra en Birgit Schuurman, Dennis Weening en Klaas van der Eerden, Fajah Lourens en dochter Irem, Bilal Wahib en Oussama Ahammoud – dat zijn de BN’ers die meedoen. Hier ontdek je meer over de bekende Nederlanders die voor zeven dagen in triple A voortvluchtigen veranderen.

Hunted VIPS

In het programma Hunted proberen de deelnemers uit handen te blijven van een opsporingsteam. In duo’s doen ze er alles aan om ongezien te blijven. Na vijf seioenen met onbekende Nederlanders is het nu de beurt aan acht bekende Nederlanders. Lukt het de vier teams om de hunters te slim af te zijn? Is het een nadeel dat iedereen weet wie je bent? Of is het juist een voordeel, omdat mensen eerder geneigd zijn om je te helpen (en je vertrouwen).

Kim Feenstra & Birgit Schuurman

Model Kim Feenstra en actrice Birgit Schuurman hebben zich goed voorbereid op hun vlucht. Kim Feenstra is bekend geworden door haar deelname aan Holland’s Next Top Model in 2006. Ze ging als model aan het werk, kwam in verschillende programma’s voorbij, acteerde onder andere in Verliefd op Ibiza, kreeg haar eigen docusoap en schreef een boek. Inmiddels is ze ook moeder. Birgit Schuurman is de zus van Katja Schuurman, die je laatst nog zag in The Battle. Ze speelt een belangrijke rol in Meisje van Plezier, maar je kunt haar ook kennen van De Eetclub en tal van andere films en series.

Birgit Schuurman

Birgit Schuurman over de strategie van haar en Kim Feenstra in Hunted VIPS: “Wat we zeker niet gaan doen is onze eigen telefoon meenemen, eigen communicatiemiddelen die bekend zijn en daar dan mee communiceren. Dat lijkt me gewoon les 1 uit het boevenboekje wat je niet moet doen. En we gaan heel veel hulp van omstanders vragen, onze vriendelijkheid en charmes inzetten om te kijken of mensen ons kunnen helpen. Dat als je dan bij iemand bent, dat diegene je dan ook weer kan helpen aan een volgende slaapplek, in plaats van dat je weer met je rugzakje langs de kant van de weg komt te staan.”

Kim Feenstra

“Als er iets onverwachts gebeurt, dan moeten we daar meteen op inspelen. Dat we geen tijd verliezen, snel schakelen en roeien met de riemen die we hebben”, vult Kim Feenstra aan, die in Hunted VIPS dus een team vormt met Birgit Schuurman.

Dennis Weening en Klaas van der Eerden

Presentator Klaas van der Eerden en Dennis Weening vormen het tweede duo in Hunted VIPS. Nu zijn ze een duo, maar in de Code van Coppens namen ze het juist tegen elkaar op. Klaas van der Eerden ken je van verschillende ZAPP-programma’s, zoals De Faker. Hij is daarnaast ook cabaretier. Dennis Weening is bekend in Nederland en België van onder andere So You Think You Can Dance en Expeditie Robinson.

Dennis Weening

Dat hij aan Hunted VIPS meedoet, is voor fan Klaas van der Eerden geweldig nieuws. Zijn maatje Dennis Weening ziet dat ook als heel groot voordeel. “Klaas had meteen al allemaal ideeën toen ik hem vroeg om samen met mij mee te doen aan Hunted. Het eerste wat hij zei was NIET BELLEN! Want dan zijn ze ons gelijk op het spoor. We mogen ook maar 24 uur op 1 plek zitten dus voor mij is de bedoeling dat we veel gaan varen en wegwezen.

Klaas van der Eerden

“Ja, verschillende kentekens zijn traceerbaar. Auto’s kan je wel doen als je gelift hebt met iemand die je echt niet kent. Dan kan je een stukje met een auto mee en dan weer uitstappen. Dat kan wel. Maar je moet steeds je patroon doorbreken. Dus als je een auto hebt gehad, zie dan nog maar eens een stukje te gaan wandelen of een fiets te lenen”, vertelt Klaas van der Eerden die in Hunted VIPS een duo vormt met Dennis Weening, die wandelen en fieten niet echt ziet zitten…

Fajah en Irem Lourens (moeder en dochter)

Actrice en fitnessgoeroe Fajah Lourens heeft in haar dochter Irem (die 20 jaar oud is) haar partner in crime gevonden. Iren Lourens is net zo fit als haar moeder, waarmee ze misschien wel het sportiefste duo van de deelnemers aan Hunted VIPS zijn. Fajah Lourens brak door als actrice in Goede Tijdens Slechte Tijden, maar je kent haar nu van haar Killerbody-Lifestyle. Haar boeken zijn zelfs vertaald in het Engels, Frans en Duits. Ze is vanaf 20 februari op TLC te zien in het programma Fitness Diaries.

Fajah Lourens

Fajah Lourens: “Ik vind het een hele mooie kans om dit met mijn dochter Irem te doen, want die kans krijg je normaal gesproken nooit. Het lijkt mij bijzonder om een keer te voelen hoe het is om op de vlucht te zijn. Ik vind het wel leuk en spannend tegelijk. We gaan het gewoon leuk hebben.”

Irem Lourens

Moeder en dochter hebben niet echt een plan. Irem Lourens vertelt over haar deelname aan Hunted VIPS: “Ik denk dat onze tactiek is dat we geen tactiek hebben eigenlijk. We gaan het gewoon zien en we gaan zien waar we stranden en wat we gaan doen.” Volgens haar Facebook studeert Irem Lourens, die twintig is, aan de Hogeschool van Amsterdam.

Bilal Wahib en Oussama Ahammoud

Het laatste duo in Hunted VIPS is Bilal Wahib en Oussama Ahammoud. Twee acteurs die zowel de Nederlandse als Vlaamse kijkers kennen. Bilal Wahib is op dit moment in Vlaanderen via Streamz te zien in Red Light (deze serie met Halina Reijn en Carice van Houten is binnenkort in Nederland te kijken bij BNNVARA). Verder zag je ‘m bijvoorbeeld in Commando’s, De Libi en Mocro Maffia (als Mo de Show). Hij is naast Joren Seldeslachts te zien in Paradise Drifters van Mees Peijnenburg (nu op Videoland). In die laatste producties zien we Oussama Ahammoud ook. Deze jonge acteur ken je als Muis uit Mocro Maffia en Kev uit De Libi. Maar je zag hem ook in Morten.

Bilal Wahib

Acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud gaan in Hunted Vips hun netwerk inzetten om de hunters te slim af te blijven. Bilal Wahib vertelt: “We hebben door het hele land wel goeie connecties maar ik weet gewoon niet waar ik word neergezet. Zelfs op de Waddeneilanden ken ik mensen, in Groningen ook, in Maastricht kunnen we ook altijd ergens terecht. En ik hoop dat onze bekendheid en charmes ons gaan helpen.”

Oussamma Ahammoud

Toch denken de heren vooraf al te weten wat hun grootste valkuil gaat zijn. Oussama Ahammoud: “Onze grootste valkuil is dat we te voorschijn komen op een camera ofzo. Ik denk dat er heel veel camera’s hangen door Nederland en ik hou wel van drukke plekken dus daar moet ik goed op gaan letten nu.”

Hunted VIPS: vijf afleveringen

Wie van deze BN’ers weten als voortvluchtigen weet uit handen te blijven van de hunters en het extractiepunt na 7 dagen te halen? Hunted VIPS, vanaf maandag 25 januari, 5 afleveringen, om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Foto’s AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 januari 2021 /