Kandidaten De Mol 2022 – Ontdek alles over de deelnemers!

Goed nieuws De Mol start vanavond – zondag 20 maart – om 19.55 uur op Play4. Daar wordt niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Nederland (door fans van Wie is de Mol) naar uit gekeken. In dit artikel maak je kennis met de tien deelnemers uit De Mol 2022. Kandidaten Uma, Anke, Emanuelle, Nele, Gretel, Toon, Yens, Sven, Philippe en Bert gaan de strijd met elkaar aan. Wie wordt De Mol 2022?

De Mol 2022

Gastheer Gilles De Coster trakteert de komende weken een groep onbekende Vlamingen op een strategisch potje island hopping. Starten doet De Mol in Lanzarote, de archipel met surrealistische landschappen, vulkanische energie en zwoele woestijnwind. Veel tijd voor siësta y fiësta is er niet, want de kandidaten hebben als vanouds één gemeenschappelijk doel: alle opdrachten doen slagen en zoveel mogelijk geld verdienen voor de groepspot. 

UPDATE: Ontdek hier wie De Mol 2022 is…

Kandidaten De Mol op Canarische Eilanden

Maar ook nu weer schuilt in de schaduw van dit zonovergoten spektakel een verrader. Een saboteur die de groep maar al te graag tegenwerkt op hun wonderlijke reis langs de Canarische Eilanden. En de eindbestemming halen is enkel weggelegd voor zij die de mol kunnen ontmaskeren.

Deelnemers De Mol 2022

Ben jij benieuwd naar de deelnemers aan De Mol 2022? We stellen alle kandidaten aan je voor. Dit zijn Uma Vandemaele, Sven Pede, Yens Wittebrouck, Anke, Emanuelle, Nele, Gretel, Toon, Philippe en Bert.

Uma Vandemaele

’t Is een mirakel dat ze deelneemt, want Uma Vandemaele leidt aan uitstelgedrag en had zich daardoor bijna niet ingeschreven. En ook de castinggesprekken waren een drempel, want ze kon niet geloven dat ze ergens in een louche achterhuis in Vilvoorde opgewacht zou worden door een legitiem castingduo. Uma overleefde het, werd geselecteerd en was opgelucht dat haar nieren niet op de zwarte markt verschenen. De West-Vlaamse wervelwind zorgt voor een frisse bries in de kandidatengroep. Met haar 26 lentes is ze één van de jongste kandidaten. Uma Vandemaele staat voor de klas in het middelbaar onderwijs. Ze geeft er Engels, muziek en af en toe godsdienst, al moet ze daarvoor nog de zegen krijgen van de bisschop. 

Yens Wittebrouck

Zijn hart ligt in Westerlo, maar zijn domicilie in Barcelona. Yens Wittebrouck werkt daar als accountmanager en geniet er van de Spaanse zon, tapas en sangrias. Alleen de bolero, flamenco of passo doble heeft hij nog niet onder de knie. Yens is naar eigen zeggen dan ook een vreselijke danser. Zelfs op technofeestjes kijken mensen raar naar hem. Als hij later groot is, wil hij met zijn achtergrond van kunstgeschiedenis graag een kunstgalerij openen. In afwachting daarvan schuimt hij voorlopig rommelmarkten af op zoek naar een onontdekte schat.

Sven Pede

Sven Pede werkt voor een reclamebureau en probeert uw hart in te palmen met prachtige advertenties. Hij houdt van dieren en in zijn tuin staan onder andere alpaca’s, ezels, varkens, cavia’s… Deze creatieve dierenvriend laat zijn vriendin en éénjarige dochter achter om op zoek te gaan naar een aanvulling van hun hobby-dierenboerderij: een molletje. Slechts één ding kan deze Mad Man afschrikken, en dat zijn… clowns. Daar heeft hij een heilige schrik van.

Anke

Anke werkte 7 jaar bij de recherche en legde daar het vuur aan de schenen van echte bandieten. Maar nu is het tijd voor ander gespuis: haar medekandidaten van De Mol. En het zal vooruit moeten gaan, want Anke krijgt het wel eens op haar heupen van traagheid en lanterfanten. De jonge mama praat even snel als ze denkt, en dat is aan een tempo van zo’n slordige 300 woorden per minuut. Zet je schrap! Deze snelle Sherlock kan ook creatief uit de hoek komen: zo schreef ze een DIY boek voor jonge mama’s. Wie een tuttenkoord wil pimpen, één adres! 

Emanuelle / Manu

Emanuelle, of Manu voor de vrienden, woont samen met haar man en drie kinderen in Genk, maar is geboren in het iets exotischere São Gonçalo bij Rio de Janeiro.  Ze spreekt dus niet alleen vlot Limburgs, maar ook een mondje Portugees en ze beheerst hét ultieme taaloverschrijdende talent van de glimlach. Ooit wil ze zelf graag een reisagentschap beginnen. Wij leggen ons oor alvast te luisteren bij haar voor “De Mol: de Braziliaanse editie”.

Nele

Ook het schone Land van Waas vaardigt dit jaar een Mol-kandidaat af: Nele. Ze is een leerkracht in het 6e leerjaar maar is ook meesteres in het vallen. Als onhandigheid – of loempheid zoals ze het zelf noemt – een gezicht zou dragen, zou het dat van Nele kunnen zijn. Dat probleem heeft ze hopelijk niet in de moshpit, want Nele is dol op het zwaardere muziekwerk van Rammstein, Iron Maiden en Metallica. 

Gretel

Jammer dat Gretel zich vorig jaar niet had ingeschreven, want haar naam paste oh-zo-schön in een Duits kader. Maar ook op de Canarische eilanden is het fijn vertoeven met een Gretel aan je zijde. Deze enthousiaste vijftiger ziet het leven door een glasheldere bril want ze is opticien van beroep. En al is ze de oudste kandidaat, op sportief vlak moet Gretel niet onderdoen voor haar jongere medekandidaten. Ze zit in een fietsclub en houdt van joggen. Maar niet in een donker bos. Daar staat ze doodsangsten uit.

Benjamin

De Benjamin van de groep heet dit jaar Toon. Hij vierde zijn verjaardag op Lanzarote. En van horen zeggen was daar heel wat tequila mee gemoeid. Deze guitige spreeuw is een echte scoutsman. Ooit wil hij filmregisseur worden, maar voor hij naar het grote Hollywood trekt, probeert hij eerst een educatieve bachelor in het kleine België.  

Philippe

De grootste teleurstelling in Philippes leven was zijn passage in De Mol van vorig jaar… Philippe was één van de gemaskerde aanvallers in het maïsveld. Hij streed onverschrokken op het slagveld van Liedekerke, maar moest net de duimen leggen voor Noah. Die nederlaag hield hem niet tegen en dit jaar stond hij opnieuw in de groezelige castingbunker om zichzelf op te werpen als de ideale mol-kandidaat én jawel nu hoort hij tot de deelnemers van De Mol 2022. Deze enthousiaste kinesist met een passie voor paarden krijgt dit jaar een nieuwe kans.

Bert

Boomverzorger Bert heeft al 1001 levens op zijn conto staan. Hij studeerde filosofie, speelde didgeridoo op een plaat van een Nepalese band, reisde met de moto door Europa, woonde in het bos, stond op de catwalk in Parijs, draaide ooit een DJ-set op Pukkelpop en doet in leven nummer 1002 mee aan De Mol.

Wie is De Mol 2022

Wie is De Mol 2022? Dat ontdekken we over een tijdje… Wekelijks ontdek je in ieder geval meer over de kandidaten – althans de afvallers – in Café De Mol. Wist je dat je zelfs bij de opnames kunt zijn?

De Mol kijken (in Nederland)

De Mol is vanaf 13 maart terug op tv. Dan wordt gestart met een aflevering van Café De Mol waarin de kandidaten worden voorgesteld. Het tiende seizoen De Mol start vervolgens op zondag 20 maart. Vanuit België kun je De Mol kijken op Play4 en GoPlay.

De Mol kijken op NPO Start

In Nederland wordt de show aangeboden via NPO Start. Slimme zet, omdat Wie Is De Mol natuurlijk ook een succes is. De eerste aflevering is op zondag 20 maart te kijken op GoPlay (dat zou via Nederland mogelijk moeten zijn, maar anders lukt dit altijd via een VPN Verbinding die je op België kunt zetten). En een dagje later – vanaf maandag 21 maart – volgen dan ook wekelijks de afleveringen op NPO Start. NPO Start zet de nieuwe aflevering steeds om 20.00 uur online. Of Café De Mol hier wordt aangeboden, durf ik niet te zeggen. Maar ook dit werkt in ieder geval via GoPlay (evt. met VPN). Kortom: alle kans om de deelnemers van De Mol 2022 ook in Nederland beter te leren kennen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 maart 2022 /