Beestenbrigade met boswachter Tim | podcast Missie Voelspriet

Maandag 4 oktober – op dierendag – start er een nieuw seizoen van Beestenbrigade op Zappelin met boswachter Tim. Daarnaast zijn er nieuwe afleveringen van de podcast Missie Voelspriet. En er is een YouTube serie over jonge dieren.

Beestenbrigade

Er zijn maar liefst 20 spiksplinternieuwe afleveringen van het populaire bekroonde KRO-NCRV televisieprogramma Beestenbrigade. Boswachter Tim gaat met zijn brigade op pad om de natuur steeds een handje te helpen. Ook vertellen kinderen iets over hun huisdier en zijn er filmpjes met weetjes over dieren te zien. Het programma is vanaf maandag te zien om 7.30 uur op Zappelin.

Missie Voelspriet

Naast de tv serie zijn er vanaf 4 oktober ook weer nieuwe podcasts van Missie Voelspriet te beluisteren via de Zappelin app. Daarin stuurt Tim elke aflevering NPO Radio 2 DJ Emmely de Wilt op onderzoek uit naar bijzondere insecten. Wat dacht je van rioolvlieg Servaas Pompe de Bruinston of Wessel de Zadellibelle? Je leert ze allemaal kennen in Missie Voelspriet!

Jonge dieren

Maar dat is niet alles. Ook komt er op het YouTube kanaal van Zappelin een serie afleveringen over jonge dieren. Als aftrap hiervoor is er dinsdag 5 oktober van 10:00 – 00:00 uur een livestream te zien vanuit een kinderboerderij. Er hangen live camera’s in de verblijven van de otters, herten, alpaca’s en de geiten. Kijk vanaf huis mee hoe ze spelen, eten, poepen en slapen.

Foto: Suzanne Heikoop

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 oktober 2021 /