Thomas Cammaert te zien in Lazarus van David Bowie

Thomas Cammaert is te zien in Lazarus; het laatste werk van David Bowie. Hij zal naast een andere Vlaming op het prodium staan: Pieter Embrechts. Die speelt namelijk naast Gijs Naber en Noortje Herlaar de hoofdrol in deze productie.

Ook Holly Mae Brood, Shary-An Nivillac, Jeroen C. Molenaar, Juliana Zijlstra en Jorrit Ruijs zullen te zien zijn in deze productie. Ivo van Hove creëerde Lazarus samen met Bowie in New York en regisseert ook de Nederlandse productie.

Thomas Cammaert

In Lazarus speelt Thomas Cammaert de rol van Michael. Hij studeerde af aan de Theaterschool en Kleinkunstacademie van Amsterdam en speelde bij verschillende gevestigde theatergezelschappen, zoals ITA (voorheen Toneelgroep Amsterdam), Het Toneel Speelt en Toneelgroep Oostpool. Daarnaast vertolkte hij in de musical Soldaat van Oranje de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema. Thomas speelde in films zoals Publieke Werken, Sonny Boy en Ja, ik wil!. Op televisie was hij onder andere te zien als Joop Admiraal in de veelbekroonde serie Ramses, onder regie van Michiel van Erp. Het grote publiek kent hem daarnaast als ‘de Mol’ van het televisieprogramma Wie is de Mol uit 2017. Toen schreef ik al dit artikel over hem.

Wil je nu meer over Lazarus te weten komen? Lees dan het artikel: Pieter Embrechts speelt hoofdrol in David Bowie’s Lazarus. Daarin beschrijf ik meer over deze bijzondere productie, die vanaf oktober exclusief te zien zal zijn in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Lazarus was één van de laatste projecten van David Bowie, voordat hij overleed op 10 januari 2016.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 augustus 2019 /