Documentaire Tot de laatste snik met deze artiesten | Idee Henny Vrienten

Je kunt vanavond – maandag 24 januari – om 20.25 uur op NPO2 in Het Uur van de Wolf kijken naar de documentaire Tot de laatste snik. Wanneer stop je als muzikant? Jan Rot, Angela Groothuizen, Rinus Gerritsen, Michel van Dijk en Monique Klemann delen hun verhaal in deze documentaire, waarvoor Henny Vrienten het initiatief nam.

Documentaire Tot de laatste snik

Het is het grote taboe in de popwereld: wanneer ga je stoppen? In de kleedkamer wordt er wel eens fluisterend gesproken over de angst. De vrees om niet meer verder te kunnen. Maar ook de angst om te lang door te gaan. Op initiatief van Henny Vrienten, boegbeeld van Doe Maar en Vreemde Kostgangers, maakte regisseur Marcel Goedhart de documentaire Tot de laatste snik over deze worsteling van veel oudere Nederlandse muzikanten.

Henny Vrienten

Henny Vrienten: “Het onderwerp heeft me de afgelopen jaren enorm bezig gehouden. Je gaat door zo lang de energie er is, die ideeën blijven komen en de publiek het leuk vindt. Maar voor iedereen komt er dat moment dat het steeds minder wordt. Ik ben bij concerten geweest waarvan ik dacht: dit kun je het publiek niet aan doen. Zo ver wil ik het niet laten komen.” Dat is bij Henny Vrienten ook niet gebeurd. Vlak voor de aanvang van de opnamen moest hij plotseling zelf stoppen vanwege gezondheidsproblemen.

Artiesten Tot de laatste snik

De documentaire Tot de laatste snik volgt vijf Nederlandse pophelden van rond de zestig en zeventig en stelt hen de vraag: hoe lang ga je nog door. Is het geen tijd om te stoppen? Met deze vraag volgt Marcel Goedhart de volgende artiesten in Tot de laatste snik: Angela Groothuizen (Dolly Dots), Jan Rot, Rinus Gerritsen (Golden Earring), Michel van Dijk (Alquin) en Monique Klemann (Loïs Lane).

Meer over de artiesten

Optreden maken tot je er bij neervalt?

Jan Rot heeft niet lang meer te leven, maar treedt op tot hij erbij neervalt. Angela Groothuizen toert nog één keer met de Dolly Dots. Een meidengroep van zestig kan dat nog? Daarnaast zien we haar ook in het nieuwe programma The Tribute – Battle of the Bands. Bassist Rinus Gerritsen is zijn band, de Golden Earring, kwijt. Ze zijn recent moeten stoppen. Tijd voor pensioen? Welnee, hij werkt aan een nieuw soloproject. Zanger Michel van Dijk, zanger van Alquin, was dertig jaar junkie en de weg kwijt. Hij maakt nu weer platen. Monique Klemann, zangeres van Loïs Lane, de meest sexy band van de jaren negentig, kan ook het niet laten. Zingen. Spelen. Zweten. De kick van het optreden. Maar hoe lang nog? Haar zus Suzanne Klemann zien we dan weer in Wie Is De Mol 2022. Loïs Lane doet ook mee aan het nieuwe programma Hazes Is De Basis.

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 januari 2022 /