Tributebands strijden in The Tribute – Battle of the Bands (SBS6)

Tributebands strijden tegen elkaar in het nieuwe SBS6-programma The Tribute – Battle of the Bands. Ze worden beoordeeld door Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike. Gerard Ekdom presenteert de show. The Tribute – Battle of the Bands is iedere zaterdag – sinds 15 januari – te kijken om 20.00 uur op SBS6.

The Tribute – Battle of the Bands

One Night of Queen. The Stolling Rones. Amy’s House. Stuk voor stuk populaire tributebands: bands die – als een soort eerbetoon – proberen om de hits van hun favoriete band tot in de perfectie na te spelen. In de gloednieuwe muziekcompetitie The Tribute – Battle of the Bands nemen tributebands het tegen elkaar op. Wie komt het meest in de buurt van het origineel? En wie krijgt met hetzelfde gemak de fans op de banken?

De aflevering is om 21.27 uur ook te kijken via Kijk.nl; vanuit België is dit mogelijk via een VPN Verbinding.

Tributebands (deelnemers)

De competitie start met 11 tributebands / deelnemers. Het programma bestaat uit zes afleveringen. Elke band moet proberen om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Alles komt voorbij, namelijk The Eagles, Queen, Stevie Wonder, Bob Marley, Abba, Barbra Streisand, The Rolling Stones, Amy Winehouse, U2, Billy Joel en Bruce Springsteen. Welke deelnemers je kunt verwachten in The Tribute – Battle of the Bands?

Dat zijn in ieder geval:

 1. Brucified
 2. Exile
 3. Celebrating Amy
 4. In The Name Of – de U2 tributeband
 5. The Billy Joel Experience
 6. The Eagles Legacy
 7. A Tribute tot Barbra Streisand
 8. Queen Must Go On
 9. Iva Wonder – Stevie Wonder Tribute
 10. A-Fever (bekende ABBA Tribute band)
 11. Rootsriders (Bob Marley Tribute)

Vakjury

De optredens worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk – drummer van de Golden Earring -, Angela Groothuizen en Spike – gitarist en zanger van DI-RECT. De vier finalisten winnen een bijzondere prijs: ze mogen allemaal optreden tijdens een groot tribute concert in de Ziggo Dome op zaterdagavond 26 februari. De grote vraag is: wie mag als winnaar van de competitie het langst op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen? Wie is de beste tributeband? The Tribute – Battle of the Bands is het ultieme eerbetoon aan een groot aantal nationale en internationale bands en een feestje voor de fans! Een productie van Talpa Entertainment Productions.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 januari 2022 /