De gelukkige huisvrouw op tv

De gelukkige huisvrouw – naar het boek van Heleen van Royen – is vanavond om 23.40 uur te zien op RTL 8. In deze film van Antoinette Beumer worden de hoofdrollen gespeeld door Carice van Houten en Waldemar Torenstra.

De gelukkige huisvrouw

De gelukkige huisvrouw is het eerste boek van Heleen van Rooyen. Hierin beschrijft ze de schaduwkant van het perfecte leven, waarin tragiek, pijn en humor elkaar afwisselen. Het leven van Lea (Carice van Houten) en Harry (Waldemar Torenstra) oogt zo geslaagd; ze hebben een mooie villa, dikke bankrekening en veel seks. Maar na de geboorte van hun eerste kindje verandert er veel. Heel veel. Lea raakt in een psychose en wordt opgenomen.

Cast De gelukkige huisvrouw

De cast van deze film bestaat uit Carice van Houten, Waldemar Torenstra (die je kent als de nieuwe Baantjer), Jaap Spijkers (die te horen is in Wraak), Marcel Hensema (daar schreef ik dit al over), Maike Meijer, René van ’t Hof en Rik Launspach.

Carice van Houten

Wist je dat de nieuwste film van Carice van Houten (Instinct) vanavond ook op tv komt? En natuurlijk zijn wij ontzettend nieuwsgierig naar haar nieuwe serie Red Light, waarin ze in de hoofdrol te zien is met Halina Reijn, Maaike Neuville en onder andere Geert van Rampelberg.

Makers

Antoinette Beumer – die ook de Nederlandse remake van Loft heeft geregisseerd – was verantwoordelijk voor de regie van De gelukkige huisvrouw. Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan bewerkten het boek van Heleen van Royen tot een scenario. Hans de Weers en Reinout Oerlemans tekenden voor de productie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 oktober 2020 /