De gelukkige huisvrouw op tv

De gelukkige huisvrouw – naar het boek van Heleen van Royen – is vanavond om 23.40 uur te zien op RTL 8. In deze film van Antoinette Beumer worden de hoofdrollen gespeeld door Carice van Houten en Waldemar Torenstra.

De gelukkige huisvrouw

De gelukkige huisvrouw is het eerste boek van Heleen van Rooyen. Hierin beschrijft ze de schaduwkant van het perfecte leven, waarin tragiek, pijn en humor elkaar afwisselen. Het leven van Lea (Carice van Houten) en Harry (Waldemar Torenstra) oogt zo geslaagd; ze hebben een mooie villa, dikke bankrekening en veel seks. Maar na de geboorte van hun eerste kindje verandert er veel. Heel veel. Lea raakt in een psychose en wordt opgenomen.

Cast De gelukkige huisvrouw

De cast van deze film bestaat uit Carice van Houten, Waldemar Torenstra (die je kent als de nieuwe Baantjer), Jaap Spijkers (die te horen is in Wraak), Marcel Hensema (daar schreef ik dit al over), Maike Meijer, René van ’t Hof en Rik Launspach.

Carice van Houten

Wist je dat de nieuwste film van Carice van Houten (Instinct) vanavond ook op tv komt? En natuurlijk zijn wij ontzettend nieuwsgierig naar haar nieuwe serie Red Light, waarin ze in de hoofdrol te zien is met Halina Reijn, Maaike Neuville en onder andere Geert van Rampelberg.

Makers

Antoinette Beumer – die ook de Nederlandse remake van Loft heeft geregisseerd – was verantwoordelijk voor de regie van De gelukkige huisvrouw. Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan bewerkten het boek van Heleen van Royen tot een scenario. Hans de Weers en Reinout Oerlemans tekenden voor de productie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 oktober 2020 /