Jan Decleir: De Surprise (Jeroen van Koningsbrugge & Georgina Verbaan)

Heb jij De Surprise met Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan uit 2015 al gezien? Niet? Dan is het extra leuk om te weten dat Jan Decleir ook tot de cast van De Surprise hoort en belangrijke bijrol in deze Nederlandse film van Mike van Diem speelt. De film wordt vandaag – maandag 23 augustus 2021 – uitgezonden om 20.20 uur op NPO3. Daarnaast staat-ie ook op Netflix.

De Surprise

Multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) is levensmoe. Hij ziet het leven niet meer zitten na het overlijden van zijn beide ouders. Een poging tot zelfmoord is mislukt. Dan zit er volgens hem maar één ding op; een bedrijf in huren om hem te vermoorden. Hij kiest bij Elysium voor de ‘laatste reis’, namelijke de surprise. Dat betekent dat je niet weet wanneer je wordt vermoord. Tot hij bij Elysium Anne (Georgina Verbaan) ontmoet. Zij heeft diezelfde keuze gemaakt. Een keuze die niet zomaar terug gedraaid kan worden; het contract kan niet zomaar worden verbroken.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Cast De Surprise

De belangrijkste personen in de cast van De Surprise zijn voor Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan, die de hoofdrollen van Jacob en Anne spelen. Maar in de cast van De Surprise valt ook de naam van Jan Decleir op. Hij speelt – als heer Muller – een belangrijke bijrol in deze film, die zich in België afspeelt. Muller is de bediende van Jacob; die al jarenlang voor de familie werkt. Wist je trouwens dat Georgina Verbaan met haar rol in deze film het Gouden Kalf voor beste actrice won?

Deze film was voor het eerst te zien in 20215. Nieuwsgierig naar waar de belangrijkste leden uit de cast van De Surprise anno 2021 druk mee zijn? We zetten het op een rijtje.

Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge is een veelzijdig type; hij is niet alleen acteur, maar ook presentator, zanger en schrijver. Op VlaamsKijken heb ik al ontzettend veel over hem geschreven. Kijk maar eens in het Jeroen van Koningsbrugge-overzicht. Wist je dat er bijvoorbeeld een tweede seizoen komt van Kamp van Koningsbrugge? Daarnaast werkt hij momenteel aan (R)Evolutie waarin we hem zien naast Angela Schijf, Bruno Vanden Broecke en Anniek Pheifer.

Georgina Verbaan

Actrice Georgina Verbaan heeft al tal val rollen gespeeld. Zo zag je haar recent in Vlaanderen in de tv-serie Klem. En ook in het tweede seizoen Nieuw Zeer kwam ze een aantal keer voorbij. Ze werd bekend met haar rol van Hedwig Harmsen in Goede tijden, slechte tijden. Daarna volgden vele rollen voor Georgina Verbaan.

Jan Decleir

En ook Jan Decleir mag natuurlijk niet in de overzicht ontbreken. Je kunt natuurlijk al van alles over deze acteur lezen in het Jan Decleir-overzicht. Momenteel werkt hij aan de tweede film van De Familie Claus, die eind dit jaar bij Netflix te zien is.

Mike van Diem

Met zijn film Karakter (1997) won regisseur Mike van Diem de Oscar voor de beste buitenlandse film. Daarna maakte hij De Surprise. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal uit het boek De ideale dahlia, verhalen van Belcampo.

Foto: BNNVARA

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 augustus 2021 /