The Masked Singer België 2022; dit zijn de deelnemers

Het nieuwe seizoen van The Masked Singer is weer iedere vrijdag om 20.35 uur te kijken bij VTM. Niels Destadsbader is ook dit keer de presentator. Het panel van speurders bestaat uit Julie Van den Steen, Karen Damen, Jens Dendoncker en afwisseld Kevin Janssens, Ruth Beeckmans, Andy Peelman. Inmiddels zijn er acht (of beter gezegd negen) deelnemers aan The Masked Singer België 2022 aan het publiek gepresenteerd. En daar komt nu Flamme Fatale bij. Zij is de eerste van de vier extra figuren. Zo zijn er dit jaar dus twaalf (dertien) deelnemers aan The Masked Singer in België. Maak in dit artikel kennis met edelhert, papegaai, robots, radijsje, ridder, roos, cybloop en miss poes. Zij vechten vier muzikale duels uit in de eerste show.

The Masked Singer

Eindelijk is het zover; het tweede seizoen van The Masked Singer in België is gestart (op vrijdag 14 januari 2022). Dit werd op verrassende wijze bekendgemaakt, waarna ook al snel de eerste drie deelnemers – of beter gezegd personages – aan de kijker werden voorgesteld. De oplettende kijker zag meteen dat het er zelfs niet drie, maar vier zijn. De robots zijn namelijk met zijn tweetjes; je hebt een gele en een blauwe. En nu zijn er na edelhert, papegaat en de robots, dus ook radijsje, ridder, roos, cybloop, miss poes én Flamme Fatale. Hieronder zetten we alle deelnemers van The Masked Singer 2022 in België op een rijtje.

Heb jij al enig idee wie de deelnemers aan The Masked Singer 2022 in België zijn? Praat dan mee in onze Facebook-groep of laat – als de show start – je voorspelling achter op onze Instagram. Wist je dat we daarnaast ook een nieuwsbrief hebben? Je kunt The Masked Singer als het goed is via de VTM GO-app gewoon vanuit Nederland bekijken. Met een VPN-verbinding kan dit altijd.

Nieuwe figuren!

Lukt het Ridder, Cycloop, Edelhert, Papegaai, Robots, Roos, Miss Poes, Radijsje en Flamme Fatale om hun identiteit voor de speurders geheim te houden in The Masked Singer 2022? Dit seizoen wordt nóg verrassender en moeilijker dan het eerste. De komende weken vervoegen immers nog een aantal extra Masked Singers (vier in totaal) het programma, zodat er in totaal 12 figuren ontmaskerd zullen worden. Het eerste gezicht is Flamme Fatale in de tweede aflevering.

Extra tip om Masked Singer te ontmaskeren

Na hun optreden geven ze een extra tip over hun identiteit en daar zit dit seizoen een verrassende twist. “Deze keer krijgen jullie niet één, maar drie tips”, vertelt Niels Destadsbader. “Niet onbelangrijk: twee daarvan zijn totaal verzonnen en eentje is helemaal waar.” Vlaanderen houdt de oren en ogen dus maar beter goed open de komende weken.

Deelnemers The Masked Singer België (2022)

We hebben op 14 januari voor het eerst kennisgemaakt met de geheimzinnige deelnemers van The Masked Singer België 2022. Daarbij werd de Roos ontmaskerd. Hieronder lees je meer over alle deelnemers. Je kunt vanaf de ontmaskerde personages eenvoudig doorklikken, zodat je ontdekt wie het zijn. In dit artikel dus geen spoilers.

Flamme Fatale

De intrigerende, sensuele en vurige Flamme Fatale steekt het kot volledig in brand. “Bonjour, ik ben Flamme Fatale”, licht ze alvast een tipje van de sluier. “Ik brand van verlangen om aan The Masked Singer te beginnen. Want ik weet van wanten. Maar ik ben wel een beetje nerveus. Ik sta hier met een bang hartje. Dat is niet erg, elk vuur begint met een voorzichtig vlammetje. Je moet het gewoon aanwakkeren. En dan ga ik de wereld rond. Eens mijn vonk overslaat ben ik niet meer te blussen. Ik steek iedereen aan met mijn enthousiasme. En ik doe jullie allemaal smelten.”

Radijsje

Radijsje is vrolijk en gek, een echte spring-in-’t-veld die gulzig in het leven staat. Rond en gezond huppelt deze groente er lekker hyperkinetisch door. In een moestuin en serre voelt Radijsje zich het meest thuis.  Radijsje: “Hey hey hey hey! Salaat, Radijsje is hier. Rond, maar vooral heel gezond. Ze zeggen dat je oogst wat je zaait. Dan moet ik heel goed zaad hebben. Radijsjes zijn het ultieme superfood. Dus ik voel me super goed. Ik ben een echt smaakkanon en ik kan elk moment ontploffen als een ‘boemkool’. Zo rijp ben ik ervoor. Om op te treden he. Durf me niet op te eten. Ik ben zot van zingen, maar het wordt wel pittig want ik ben een ander decor gewoon. Ik mat de competitie af tot ze bij bosjes neervallen. En snel ze allemaal voorbij.”

Radijsje is ontmaskerd in de tweede aflevering van The Masked Singer 2022… Ontdek hier wie Radijsje in The Masked Singer België is.

Roos

Roos is dé bloem der bloemen. Ze is zacht, gracieus en houdt van mooie dingen. Maar vergis je niet, Roos heeft ook doornen en een stekelig kantje. Ze zit vol tegenstellingen en laat niet over zich heen lopen. Haar wereld is een sierlijke rozentuin. Roos: “Dag lieverds, ik ben Roos. Rozen zijn de meest geliefde bloemen ter wereld. En natuurlijk ook de allermooiste. Nu ik er ben ziet alles er toch plots veel rooskleuriger uit. Maar vergis je niet. Aan mijn doorns hebben al velen zich geprikt. Ik ben meestal heel gefocust op mijn eigen bloemperkje. Maar het is het ideale moment om mijn rozenblaadjes eens ergens anders uit te strooien. Dit is het gekste wat ik al in mijn bloembol gehaald heb. Misschien speelt dat wel in mijn voordeel. Ik ga hier eens goed de bloemetjes buitenzetten. En ik doe de hele studio opfleuren.”

De roos ontmaskerd in de eerste aflevering… Ontdek hier wie de Roos in The Masked Singer België is.

Miss Poes

Miss Poes is één en al schoonheid en elegantie. Ze laat zichzelf graag in de watten leggen en ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Als een echte miss is ze politiek correct en is haar grootste droom ‘wereldvrede’. Maar ze laat zich niet doen en kan soms ook ‘kattig’ uit de hoek komen. Miss Poes: “Ciaokes miauwkes. Hey, ik ben Miss Poes. Speciaal voor vandaag heb ik mijn mooiste jurk uit mijn collectie gekozen. Ik wuif iedereen toe want dat kan ik goed, en haal mijn mooiste tandpastasmile boven. Als Miss Poes voel ik de pressure om alle katten goed te vertegenwoordigen, dus ik ben vereerd dat ik hier aanwezig mag zijn. Bij deze plechtige opening van The Masked Singer. Ik heb er keiveel zin in. Ik voel de temptation helemaal. Zeg maar, er heeft nog niemand een lintje doorgeknipt. Dan telt dat toch niet? Ik verklaar de show officieel voor geopend!”

Ridder

Ridder is super elegant en straalt veel power uit. Deze superheld is stoer en komt op voor de mensheid. Ridder lijkt recht uit de toekomst te komen en verkent de werelden die het pad kruisen. Ridder: “Hola iedereen, heb geen schrik. Want Ridder, dat ben ik. Ik sta paraat. Je kan altijd op mij rekenen. Om jullie te beschermen tegen allerlei soorten kwaad. Ik ben een hoffelijke ridder. Maar ik ben niet in de middeleeuwen blijven steken. Dus ik ga dat ouderwets gedrag niet imiteren, want dat heb ik al genoeg gedaan. Ik heb voldoende power om een heel leger te bedwingen. Al hou ik niet van een ordinair potje vechten. Ik ben slimmer dan dat en sneller dan het licht. Om de wereld te redden moet je soms eenvoudig beginnen. Mijn eerste heldendaad? Het podium veroveren. Boom!”

Cycloop

Diep verscholen in een grot woont Cycloop. Hij is verlegen, terughoudend en onzeker. Soms raapt hij al zijn moed bij elkaar en komt hij is buiten piepen. Wanneer hij zijn veilige onderwereld verlaat, is dit volledig uit zijn comfortzone. Ondanks zijn rijzige gestalte heeft hij een grote aaibaarheidsfactor en is hij erg lief. Cycloop: “Hoi, ik ben Cycloop. Hier staan we dan. Eindelijk oog in oog. Niet vanzelfsprekend want ik ben nogal verlegen. Ik voel me heel erg op mijn gemak in de schaduw van mijn grot. Ik kan daar maandenlang met iets bezig zijn zonder dat iemand me ziet. Maar af en toe moet ik mijn comfortzone verlaten en daglicht opzoeken. Dat is van algemeen nut. Al moet mijn oog dan wel even wennen aan het licht. Cyclopen zitten met een imagoprobleem. Maar ik ben geen bullebak. Ik eet geen mensen. Zelfs geen rood vlees. Dus ik zet mijn gêne aan de kant, kijk vooruit, maak oogcontact en je zal je ogen niet geloven.”

Robots

Robots leven in een wereld van metaal. Met hun kleurrijke speelsheid lichten ze hun grauwe omgeving helemaal op. Ze vervelen zich geen moment in hun post apocalyptische setting waarin ze oneindig blijven meedraaien. Ze hebben ook een huisdiertje. Robots: “Biep biep. Ik ben Robot. Prettige kennismaking. Biep biep”, spreken de Robots voor het eerst. “The Masked Singer, dat zegt een Robot niets. Wat is dit voor rare wereld waar ik in terechtgekomen ben? Onder dit masker zitten alleen maar draadjes. Of ik geprogrammeerd ben om te zingen? Dat zal ik moeten uitproberen. Dat wordt een interessant experiment. Een testritje is altijd handig om te zien of alles op de juiste plek zit. Maar een paar losse vijzen zijn geen ramp. Dat kan alleen maar helpen om makkelijker los te komen. Tijd om te bewijzen dat ik gemaakt ben voor het podium!”

Edelhert

De wereld van Edelhert is statig, chique en vol grandeur. Zelf straalt hij één en al kracht en zelfzekerheid uit. Edelhert is classy en heeft al wat meegemaakt. Hij laat zich niet makkelijk uit zijn lood slaan en heeft graag de touwtjes in handen. Edelhert: “Hertelijke groeten. Edelhert is mijn naam. Het is een waar genoegen om me aan jullie te presenteren. Als andere edelhertjes zich willen laten gelden, ‘burlen’ ze met veel kabaal. Maar ik hoef niet te brullen om te laten weten dat ik er sta. Mijn présence maakt al indruk genoeg. Ik ben niet aan mijn proefstuk toe. Bij spannende gebeurtenissen lukt het om mijn cool te bewaren. Ik zou zelfs kunnen overleven op Mars. Maar ik sta te dartelen als een jong veulen. Omdat ik niet kan wachten op het startschot. Dan voel ik me helemaal vrij. Say yeah!”

Papegaai

De wereld van Papegaai is over the top, disco én fiesta! In zijn beachbar schijnt altijd de zon en is elke dag funky en groovy. Papegaai ziet het leven door een roze (disco) bril en is altijd in voor een goed feestje. Hij is een echte entertainer en sfeermaker. Het woord ‘saai’ staat niet in zijn woordenboek. Papegaai: “Celebrate good times, woehoe! Ik ben Papegaai. Ik hoorde dat het tijd was voor een swingende party? Want dan ben ik er als de papegaaien bij. The Masked Singer vind ik helemaal groovy. Deze papegaai hoort niet in een kooi. Ik wil doen wat ik wil, wanneer ik het wil. Ik leef dus op mijn eigen ritme. Mijn pootjes beginnen al te jeuken en te kriebelen. Deze vleugels kan ik niet langer bedwingen. Dus ik schiet ervandoor tot buiten de atmosfeer. Viva de Papegaai!”

Guessing Game

Wie de komende dagen al een gokje wil wagen kan terecht in de Guessing Game op vtm.be. Wie zijn Radijsje, Miss Poes, Ridder, Cycloop, Edelhert, Papegaai, Robots en Flamme Fatale echt? Feit is dat de verrassingen in The Masked Singer nog lang niet uitgeput zijn… Na afloop is er daarnaast op VTM GO tijd voor Behind The Mask. Meteen na de eerste aflevering wordt namelijk al één van de deelnemers aan The Masked Singer ontmaskerd. Op woensdag is dit programma eveneens te kijken op VTM.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

1 januari 2022 /