Johnny Logan is Edelhert in The Masked Singer 2022 in België

Johnny Logan is ontmaskerd als het Edelhert in The Masked Singer 2022 in België. Veel kijkers waren er al langere tijd van overtuigd dat het Edelhert door niemand anders dan Mr. Eurovision – de in Australië geboren zanger ging drie keer voor Ierland naar het Eurovisiesongfestival – werd gespeeld. Een andere hoofdverdachte was Helmut Lotti en ook Jasper Steverlinck werd genoemd. Maar het Edelhert is dus een ware wereldster! Johnny Logan vertelt meer over zijn deelname in Behind The Mask; nu te kijken op VTM GO en woensdag 9 februari om 20.35 uur bij VTM.

Johnny Logan als Edelhert

The Masked Singer ging in de vierde aflevering internationaal met de ontmaskering van Edelhert. Mister Eurovision himself, Johnny Logan, zakte van Ierland naar België af om in het pak van Edelhert te kruipen. Na Sandra Kim, de winnares van vorig seizoen, strikt The Masked Singer dus opnieuw een topper van het Eurovisiesongfestival. De mond van speurders Jens Dendoncker, Karen Damen, Kevin Janssens en mystery speurder Elodie Ouedraogo viel dan ook open van verbazing toen Edelhert werd ontmaskerd.

Johnny Logan in The Masked Singer België

“Het was een geweldige ervaring, vooral door de mensen waarmee ik heb mogen werken”, blikt Johnny Logan terug op zijn deelname. “Ik kan niet zeggen dat ik van het masker genoten heb, het was aartsmoeilijk voor mij. Het hoofd was instabiel en loodzwaar. Door het harnas rond mijn lichaam kon ik nauwelijks ademen en het gewicht drukte voortdurend op mijn nek en schouders, met geknelde zenuwen tot gevolg. Maar ‘it has been a blast’, ik heb er ongelofelijk van genoten. Ik ga nu terug naar Ierland, waar ik kan zeggen: ‘I’ve been an Edelhert for a while’.”

België & Johnny Logan

In Behind The Mask zie je hoe Johnny Logan reageerde wanneer hij gevraagd werd voor The Masked Singer. “Het is niet iets dat ik normaal zou doen, ik heb mijn eigen band en carrière. Maar het was een kans om te zingen. En om nog eens in België te zijn.” Een land waar hij goede herinneringen aan heeft. Johnny Logan won in Brussel in 1987 het Eurovisiesongfestival met Hold Me Now. Daarnaast treedt hij zeer regelmatig op in België en schijnt hij zelfs een appartement in Gent te hebben waar zijn zoon heeft gestudeerd.

Lees hier alles over de andere deelnemers (en het verloop van de show), en ontdek meer over de speurders van het tweede seizoen The Masked Singer. Wil je een voorspelling doen van wie de andere deelnemers zijn, dan kan dat via onze Instagram.

Eighties herleven

Ook de eerste kennismaking met Edelhert wordt gevolgd. “Ik was meteen weg van het pak, want het zag er heel Duran Duran uit, heel eighties. En wie de glitterbroek heeft ontworpen, kent me goed (lacht).” 

Gewei Edelhert weegt 10 kilo

Alleen het 10 kg wegende gewei van Edelhert zorgt meteen voor grote problemen… De eerste opname liep voor Johnny Logan dan ook niet zoals gehoopt. “Het hoofd maakte er een nachtmerrie van. Op een bepaald moment wilde ik het er gewoon af gooien en zeggen: ik stop ermee. Je kan niet ademen en je kan niet performen. Het is een van de moeilijkste dingen die ik ooit deed.”

Nederlands spreken

De camera’s volgen Johnny ook wanneer hij de tips over Edelhert moet inspreken voor The Masked Singer. In het Nederlands. En dat bleek allesbehalve een eenvoudige opdracht.

Mister Eurovision

Zijn deelname aan The Masked Singer was voor Mister Eurovision één van de grootste uitdagingen uit zijn indrukwekkende carrière. “Ik won drie keer het Eurovisiesongfestival en had verwacht hier wel weg mee te kunnen. Don’t talk about it, just do it. Edelhert en ik hebben ons best gedaan en daar ben ik blij om. Onder andere omstandigheden zouden we goede vrienden kunnen zijn. Edelhert, afscheid nemen doet altijd pijn, maar in dit geval…”.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 februari 2022 /