Yanina Wickmayer is Roos in The Masked Singer in België

Yanina Wickmayer is de Roos in The Masked Singer in België. De toptennister liet de speurders met open mond van verbazing achter. Niemand had dit verwacht. De speurders dachten aan Birgit Van Mol, Cathérine Moerkerke of Martine Tanghe; maar het bleek de bloem van de Belgische tenniswereld. Daarmee werd de eerste deelnemer aan The Masked Singer in België dus zojuist ontmaskerd. Yanina Wickmayer vertelt haar verhaal in Behind The Mask, te kijken op woensdag 19 januari om 20.35 uur bij VTM en nu al op VTM GO.

Heb jij al enig idee wie de deelnemers aan The Masked Singer 2022 in België zijn? Laat je voorspelling achter op onze Instagram.

Yanina Wickmayer is de roos

Yanina Wickmayer zat verscholen in het kostuum van Roos, maar viel in de eerste show onverbiddelijk af. Toen Yanina Wickmayer tevoorschijn kwam stonden speurders Jens Dendoncker, Julie Van den Steen, Karen Damen en Kevin Janssens met open mond te kijken. “Dat meende ni!”, klonk het stomverbaasd bij Karen. “Hoe straf is dit! Dat had ik totaal niet verwacht”, pikte Niels Destadsbader in.

Lees hier alles over de andere deelnemers (en het verloop van de show), en ontdek meer over de speurders van het tweede seizoen The Masked Singer.

Volledig buiten comfort zone

Hoewel Yanina Wickmayer haar identiteit dus wel verborgen wist te houden, moest ze vanavond The Masked Singer verlaten. Roos kreeg onvoldoende stemmen van het publiek in de studio en het digitale thuispubliek. Yanina blikt alleszins met een warm gevoel terug op de onvergetelijke ervaring. “Ik heb van in het begin gezegd dat ik tijdens mijn zwangerschap en in het jaar waarin ik niet speelde iets wilde doen dat volledig buiten mijn comfortzone lag. Ik denk dat dit wel het verste buiten mijn safe zone lag dan ik ooit geweest ben”, vertrouwde ze Niels toe. “Het was heel bizar. Van de eerste zangles tot de eerste keer het pak aandoen en de repetities: dit is totaal mijn wereld niet. Maar het was gigantisch fijn om te doen”, aldus de tennisspeelster, die in 2016 al haar levensverhaal in een boek vertelde.

Meteen na bevalling oefenen

In Behind The Mask op VTM GO geeft Yanina Wickmayer een exclusieve inkijk in haar parcours en vertelt ze hoe ze de zware voorbereidingen combineerde met het prille moederschap. De tennisspeelster is op 15 april 2021 bevallen van een dochtertje: Luana. “Ik heb geleerd om te multitasken”, klinkt het een week na haar bevalling. “Na flesjes geven, de vele knuffels en kusjes en het iets mindere slapen ben ik ook al aan het oefenen. Mijn dochter heeft me al veel horen en voelen zingen, want ik zong veel als ik in de auto zat. Ik denk dat ze op de duur wel gedacht zal hebben: ‘Mama, je mag nu stilaan wel een ander liedje beginnen zingen’.”

Daarmee is ze niet de eerste kandidate die meteen na haar bevalling op het podium staat. Suikerspin Nora Gharib deed het haar in het eerste seizoen voor.

Behind The Mask kijken

De camera’s zijn er ook bij wanneer Yanina Wickmayer voor het eerst kennismaakt met Roos, bij de zanglessen en bij de staging. “Ik wist zelfs niet eens wat dat was”, lacht Yanina. Tot het moment voor haar eerste performance waarop de spanning te snijden is… Behind The Mask is nu te kijken op VTM GO. Daarnaast kun je de aflevering met roos Yanina Wickmayer aanstaande woensdag 19 januari ook om 20.35 uur bij VTM kijken; Behind The Mask wordt namelijk iedere woensdag op tv uitgezonden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 januari 2022 /