Ketnet Trefbal Royale: wie wordt Ultieme Trefbal Kampioen

Wie wordt de Ultieme Trefbal Kampioen tijdens Ketnet Trefbal Royale? Vanaf vandaag – vrijdag 16 juli – zij de wedstrijden te zien via Ketnet en de bekende digitale Ketnet-kanalen. In totaal doen er acht teams mee. Daar zijn de Vlaamse kinderseries zeer goed bij vertegenwoordig met Campus 12, Hoodie, Hoppers en #LikeMe.

Ketnet Trefbal Royale

Benieuwd hoe Ketnet Trefbal Royale werkt? Dit zijn de spelregels! Telkens worden er drie rondes gespeeld, waarin twee teams van drie personen het tegen elkaar opnemen. Ze spelen twee gewone rondes en één Ronde Royale. Die laatste ronde belooft hilarisch te worden.

Ronde Royale

Tijdens de Ronde Royale moeten de teams elkaar proberen te raken met iets anders dan een bal. Wat? Dat weten ze pas tijdens het spel. Er staat namelijk een mystery box met het materiaal, waarmee ze elkaar in de laatste ronde mogen bestoken. Waar je aan moet denken? Nou… Kussens en gevulde pampers bijvoorbeeld.

Teams Ketnet Trefbal Royale

Nieuwsgierig naar de acht teams die meedoen? Dat zijn allemaal teams met bekende Ketnet-gezichten, zoals de Ketnet-wrappers. Maar ook acteurs en actrices uit Ketnet-series als Campus 12, Hoodie, Hoppers en #LikeMe. Ook de Helden van Ketnet zijn van de partij (zonder de zwangere Maureen), net als de Karrewiet-presentatoren. Daarnaast is er ook een TikTok team.

Wie doet er mee?

Ben je nieuwsgierig naar de teamindeling? We zetten ze voor je op een rijtje.

  1. Wrappers
  2. Campus 12
  3. TikTok
  4. Helden
  5. Hoodie
  6. #LikeMe
  7. Hoppers
  8. Karrewiet

Ketnet Wrappers

Gloria Monserez, Sander Gillis en Sarah Mouhamou vertegenwoordigen de eer van de Ketnet Wrappers. Wist je dat Gloria Monserez de hoofdrol speelt in de nieuwe Ketnet Musical: De Finale? Daarnaast is ze één van de ambassadeurs van De Warmste Week 2021. Sarah Mouhamou kennen we dan weer van haar leuke programma’s op Ketnet junior.

Campus 12

Lennart Lemmens, Jasper Heyman en Nina Rey vormen het team van Campus 12. Je kent Lennart Lemmens als Sam Hendrickx uit Campus 12. Daarnaast was hij ook te zien in Wh@eveR! en Thuis (als Stan Van Damme). En je hoorde hem in 100% Wolf. Daarnaast werkt hij momenteel aan zijn eigen (web)serie Feeks. Jasper Heyman speelt Noah De Smidt in Campus 12. Daarnaast was hij eerder ook te zien in Kosmoo en Prinsessia. En als laatste bestaat het team uit Nina Rey of te wel Louise Vincke uit Campus 12.

TikTok

Het TikTok-team wordt gevormd door Steffi Mercie, Jonatan Medar en Elias Verwilt. De 18-jarige Steffi Merci begon jaren geleden al met het maken van filmpjes op Musical.ly. Maar inmiddels heeft ze op TikTok haar eigen SteffiFam met honderdduizenden volgers. Wist je dat ze zelf een eigen kledinglijn bij JBC heeft. Jonatan Medar werd door de Ketnet-kijkers uitgeroepen door de TikTok-ster van het jaar. Je kent hem door zijn unieke stijl, waarbij hij Nederlands en Vlaams mengt. Hey Flappies en Jeetjemina zijn uitspraken die je vaak bij hem hoort. Elias Verwilt speelt op TikTok herkenbare thuis- en schoolsituaties na. In 2020 presenteerde hij samen met Zita Wauters de Rode Loper-show bij Het gala van de gouden K’s.

Helden

De Helden van Ketnet zijn van de partij, zonder Maureen Van Herberghen. Zij is op dit moment natuurlijk zwanger en verwacht ieder moment haar eerste kindje met die andere held: Sieg. Siegfried De Doncker kun je kennen van tal van programma’s; op dit moment wordt De wereld rond met 80-jarigen in de herhaling uitgezonden. Nico Vanhole is vooral erg druk bezig met parcour. En Dempsey Hendrickx zag je recent in het hilarische Instafamous.

Hoodie

Het team van Hoodie wordt gevormd door Lotte Stevens, Ahlaam Teghadouini en Ilias Dennoune. De serie Hoodie is razend populair en zal in meer dan zeventig landen te zien zijn binnenkort. Lotte Stevens speelt Flo in Hoodie; in Gazet van Antwerpen las ik dat ze tijdens de lockdown in een rusthuis heeft gewerkt. Ahlaam Teghadouini gaan we dit jaar in één van de hoofdrollen in de Netflix-serie Grond zien. En Ilias Dennoune zagen we dan weer eerder in Professor T. en Keizersvrouwen.

#LikeMe

Misschien wel de Ketnet-favoriet: #LikeMe. In het team van deze populaire serie strijden Sali Haidara, Francisco Schuster en Pommelien Thijs. Volg je VlaamsKijken al op Pinterest trouwens? We delen bijna dagelijks wel gave #LikeMe berichten. Er is ook zoveel over deze serie en de talentvolle jonge acteurs te melden. Zo zag je Caro of te wel Pommelien Thijs bijvoorbeeld laatst in telenovelle Lisa, speelt ze mee in De Familie Claus én heeft ze ook een succesvolle zangcarrière. Francisco Schuster leerde we kennen als Simon in de Ketnet-musical Kadanza Together. In #LikeMe speelt hij de rol van Yemi. Sali Haidara kennen we als Maria uit #LikeMe. Wist je dat ook zij haar eigen boek heeft?

Hoppers

Het team van De Hoppers wordt gevormd door Emma Vanthielen, Jean-Romy Manzila en Soukaina Hamdaoui. Stuk voor stuk jonge, talentvolle acteurs, die dankzij de Ketnet-serie De Hoppers bekend zijn geworden.

Karrewiet

Het laatste team wordt gevormd door de presentatoren van Karrewiet met Jelle Mels, Mariam El Mandoudi en Amber Janssens. Die laatste is bij veel lezers van VlaamsKijken ook wel bekend uit de populaire serie Dertigers. Daarin is ze te zien als Claire. Eerder was ze te zien in Geub en wie goed oplet zag haar in de eerste aflevering van Glad IJs. Wist je dat zij ook een bijrol heeft in Hoodie?

Foto: Ketnet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 juli 2021 /