Jelle Mels duidt voor Karrewiet verkiezingen Amerika

Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet brengt naar aanleiding van de Amerikaanse verkiezingen duiding op kindermaat. Karrewiet-anker Jelle Mels trekt op 29 oktober naar de swingstate Florida om de verkiezingen van dichtbij te volgen.

Jelle Mels

“De Amerikaanse verkiezingen zijn één van de belangrijkste nieuwsmomenten van het jaar. Dat ik daar bij mag zijn vind ik supercool. Ik wil de verkiezingsgekte van het scherm laten spatten en de Karrewieters duidelijk maken dat het echt een big deal is”, aldus Jelle Mels.

Vlaamse kinderen in Amerika

Karrewiet brengt duiding bij de actualiteit, niet enkel in eigen land maar ook bij wat er zich afspeelt in de wereld. Jelle Mels spreekt in Florida met Vlaamse kinderen die in de VS wonen. Hoe hard leven de verkiezingen daar? Wordt er op school over gepraat?

Trump of Biden

Hij gaat ook langs bij de republikeinse Devin (13) en de democratische Egyptia (13). Zij vertellen aan Jelle waarom Trump of Biden president moeten worden. Karrewiet schakelt ook live van de studio over naar Jelle in de VS voor een laatste stand van zaken.

Amerikaanse verkiezingen: zo zit dat

In de week voor de verkiezingen zorgt Karrewiet voor vijf video’s waarin de Amerikaanse verkiezingen worden toegelicht. En we Amerika wat beter leren kennen. Handig voor de Ketnetters maar ook voor de ouders.

  • Wat voor land is de VS?
  • Waarom kijkt heel de wereld naar de Amerikaanse verkiezingen?
  • Wie zijn de Democraten en wie zijn de Republikeinen?
  • Hoe werken de Amerikaanse verkiezingen?
  • Hoe wordt de campagne gevoerd?

Karrewiet van maandag tot vrijdag omstreeks 17.55 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Foto: VRT.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 oktober 2020 /