Amber Janssens (Dertigers) nieuwsanker Karrewiet

Amber Janssens – die je kunt kennen van haar rollen in Dertigers en Geub – is vanaf 1 september het nieuwe Karrewiet-nieuwsanker op Ketnet. Ze presenteert dagelijks het Vlaamse jeugdjournaal met Jelle Mels en Mariam El Mandoudi.

Amber Janssens

Dat Amber Janssens het nieuwe nieuwsanker van Karrewiet is geworden, is niet gek. Je zag haar natuurlijk wel als actrice, maar ze heeft naast haar theateropleiding aan het Lemmensinstituut ook haar master journalistiek aan de UGent behaald. Vanaf maart 2020 werkte ze al op de Karrewiet-redactie. De 25-jarige actrice uit Brussel zal binnenkort ook te zien zijn in Hoodie.

“Toen ik zelf kind was, gold Karrewiet al als de plek voor nieuws.Voor kinderen nu, die opgroeien tussen sociale media en een overvloed aan nieuwsbronnen, geloof ik dat Karrewiet echt een ankerpunt vormt. Dat ik daar mijn stem aan mag geven, is een voorrecht”, aldus Amber Janssens, die in Dertigers de buurvrouw van Nora speelt (en dus ook haar stiefdochter).

Karrewiet

Karrewiet is er elke dag voor kinderen, zowel online als op televisie, en dat al bijna twintig jaar lang. Het jeugdjournaal is uitgegroeid tot een vaste waarde op Ketnet en is de referentie voor nieuws op maat van kinderen in Vlaanderen. Elke dag brengt Karrewiet nieuws en duiding bij de actualiteit op kindermaat, doorspekt met eigen verhalen van de kinderen en aandacht voor hun kijk op de wereld. Je kende Jelle Mels en Mariam El Mandoudi natuurlijk al als nieuwsanker en nu komt daar Amber Janssens bij.

Coronacrisis

Tijdens de coronacrisis bleek nogmaals hoe belangrijk die rol van Karrewiet was. Door informatie en duiding op maat te brengen, zorgde het jeugdjournaal ervoor dat de Ketnetters beter begrepen wat er allemaal gaande was. Kinderen werden geregeld aan het woord gelaten en konden bij Karrewiet terecht met hun vragen. Zo bracht Karrewiet de getuigenis van de 13-jarige Dylan, een jongen die opgroeit in een kansarm gezin. In het jeugdjournaal sprak hij over de problemen die zijn gezin ervoer tijdens de coronacrisis, wat bijzonder veel indruk maakte op zowel kinderen als volwassenen.

“Karrewiet is voor kinderen een leidraad in een wereld die hen overspoelt met informatie. Amber, Jelle en Mariam zijn de gidsen die de kinderen meenemen doorheen het nieuws van de dag en duiding geven bij de verhalen die complexer zijn. Karrewiet stapt ook in de leefwereld van kinderen en geeft elk kind een stem. En die stem is belangrijk, zeker ook voor kinderen die het moeilijker hebben”, aldus Katrien Van Der Slycken, themachef JONG VRT NWS.

Karrewiet: van maandag tot en met vrijdag om 17.50 uur op Ketnet, op Ketnet.be/karrewiet, in de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Karrewiet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2020 /