Met Tine Embrechts en Guga Baúl op Goed Verlof

Met Tine Embrechts en Guga Baúl ga je deze zomer op Goed Verlof. De Vlaamse actrice en comedian – die in het dagelijks leven een stel zijn – geven eerste hulp bij vakantiekeuzestress. Ik heb de eerste vier afleveringen gezien en vond het zowel vermakelijk als inspirerend. Zo staan een adres in Zeeland, als in de Ardennen nu al op onze wishlist.

VTM GO

De eerste afleveringen zijn nog terug te kijken via VTM GO. En vanaf nu sluit je gewoon dagelijks aan op VTM om 21.45 uur. Want dit is volgens mij zo’n programma dat iedereen wel kan gebruiken. Ieder kijkt uit naar de zomervakantie, maar het zorgt ook ieder jaar weer voor stress. Want wat is nu juist de ideale vakantie? En hoe vind je die ene juiste bestemming die iedereen kan bekoren?

Wist je dat Tine Embrechts nu ook te zien is in de nieuwe reeks Gina & Chantal?

Vakantieformules

Met Tine Embrechts en Guga Baúl op Goed Verlof
Goed Verlof ; seizoen 1 , aflevering 7 op woensdag 7 augustus 2019. In deze aflevering : Annelien & Tiffany

Tine Embrechts en Guga Baúl kennen het probleem als geen ander en schieten deze zomer 20 duo’s te hulp bij het maken van die moeilijke keuze. Elke dag nemen Tine Embrechts en Guga Baúl een ander duo mee op pad om de ideale vakantie te vinden. Ze krijgen drie zomerse vakantieformules voorgeschoteld met bijhorende activiteit voor in een door hen gekozen regio.

Verrassend

Die zoektocht brengt hen naar de origineelste plekjes in eigen land, maar ook in Nederland, Frankrijk, Italië of Spanje. Overnachten in een zeecontainer, dobberen op een vlot of slapen in een boomtent: de presentatoren staan klaar met een vat vol nieuwe vakantie-ideeën. Maar evengoed stranden ze in een gezellig strandhuis, een luxe penthouse of een exclusieve zeiljacht. Elke vakantie wordt door het duo van onder tot boven getest, goedgekeurd en afgekeurd. Welke locatie biedt het perfecte compromis en krijgt de hoogste score?

Met Tine Embrechts en Guga Baúl op Goed Verlof
Goed Verlof ; seizoen 1 , aflevering 6 op dinsdag 6 augustus 2019. In deze aflevering : David & Sarah

Kennen het probleem

In Goed Verlof botsen Tine Embrechts en Guga Baúl op een probleem dat hen heel bekend in de oren klinkt. Want welke bestemming kies je als de ene droomt van een luxesuite aan zee en de andere van een chalet in de Ardennen? Wat als een deel van het gezin liever een fikse bergtocht doet, terwijl de rest liever cultuur opsnuift? Het bekende stel wordt zelf elk jaar met deze moeilijke keuze geconfronteerd. Zij ondervinden telkens weer hoe moeilijk het is om de ideale reis te vinden voor 2 tieners, een kleuter, een baby en ouders die wat quality time kunnen gebruiken.

Guga Baúl schittert niet alleen op tv, maar ook in het theater. Hij kan ontzettend veel stemmen nadoen en verzorgt zo een heel concert. Je ontdekt er hier alles over.

Tine Embrechts

“Het is misschien een luxeprobleem, maar wel een probleem waar veel mensen mee worstelen: als je een heel jaar werkt, dan wil je ten volle kunnen genieten van je vakantie”, aldus Tine Embrechts. “Maar wat doe je als je niet dezelfde verlangens hebt dan je reispartner of hoe zorg je ervoor dat je hele gezin zich kan ontspannen en je zelf ook nog iets aan je verlof hebt? Voor ons met ons gezin van 4 kinderen is dit een heel herkenbare situatie. Half juni hadden we nog steeds geen reis geboekt omdat we er zelf niet uit geraken wat een leuke plek is om met 2 pubers, een kleuter en een baby naartoe te gaan en te zorgen dat ook wij 2 nog wat ontspanning hebben.”

Met Tine Embrechts en Guga Baúl op Goed Verlof

Verborgen parels

“Ik begrijp dan ook dat andere koppels, vrienden of gezinnen er ook niet uit geraken en ga dan ook graag mee op zoek naar leuke plekjes en verborgen parels. Zo heb ik intussen zelf ook heel wat inspiratie opgedaan, zowel in binnen- als buitenland. Uiteindelijk zijn we toch allemaal op zoek naar die vakantieplek waar we het meest relax zijn. Dus wie zin heeft om ideetjes op te doen, kan ik alleen maar aanraden onze zoektochten te volgen.”

Vlucht uit realiteit

“Awel ja… Wat mijn vrouwtje zegt. Als ze gelijk heeft, heeft ze gelijk he. Goe gezegd, schat”, rondt Guga Baúl af, helemaal in de stijl van het programma, dat doorspekt is met liefdevolle, maar soms ook plagerige, interactie tussen beiden. “Het is de bedoeling dat de mensen een vlucht kunnen nemen uit hun realiteit, dat niemand uit de boot valt, dat ze ondergedompeld worden in een mix van ontspanning en inspanning en wij zijn er om de duo’s doorheen een zorgeloze vakantie te fietsen. Wij proberen te zorgen voor ‘een goed verlof’.”

Goed Verlof is nog de hele maand augustus van maandag tot donderdag om 21.45 uur bij VTM te zien.

Foto’s VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 augustus 2019 /