Big Brother 2021: Nederland en Vlaanderen – bewoners gezocht!

Big Brother komt in 2021 naar Nederland en Vlaanderen. RTL 5 en het Vlaamse SBS (van de zenders VIER, VIJF en ZES) gaan het programma samen uitzenden en zijn nu op zoek naar bewoners. Op 17 november hebben ze bekendgemaakt dat Peter Van de Veire en Geraldine Kemper Big Brother 2021 presenteren. Op 28 december 2020 zijn de acht deelnemers gepresenteerd. Dit zijn de bewoners van het Big Brother huis 2021.

Big Brother

In 1999 schreef Nederland geschiedenis met de allereerste Big Brother ter wereld. Ruim twintig jaar na de start van de populaire realityreeks leven wij in een Big Brother-maatschappij waarin we constant in de gaten worden gehouden. Een maatschappij waarbij we elkaar in de gaten houden, bespieden én beoordelen. Verschillen zijn op scherp gezet. Je mening geven is nog nooit zo makkelijk geweest. En we streven er allemaal naar om een zo mooi mogelijk beeld van onszelf naar buiten te brengen.

Wist je dat Sabine Wendel een boek heeft geschreven over haar deelname aan deze editie? Zij kreeg destijds een relatie in het huis met Bart (en ze hadden dus seks voor de camera’s). Over wat de deelname aan Big Brother met haar gedaan heeft, schreef ze het boek Big Sister.

Wereldwijde revival

Het legendarische format wordt wereldwijd nog steeds omarmd door miljoenen kijkers en is ook in andere Europese landen aan een geslaagde revival bezig. De makers noemen het ‘de hoogste tijd om iedereen weer een spiegel voor te houden. Tijd om de samenleving opnieuw uit te dagen om deel te nemen aan een groots experiment.’

Peter van der Vorst

“Big Brother is in de huidige tijdsgeest relevanter dan ooit. We kunnen inmiddels niet meer zonder onze mobieltjes en staan voortdurend in contact met de buitenwereld. Door socialmedia is er nauwelijks meer een moment op de dag dat we elkaar niet bekijken en beoordelen. We presenteren een versie van onszelf die zo optimaal mogelijk is. Wat gebeurt er als je dat allemaal weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen?”, aldus Peter van der Vorst, directeur Content RTL.

Experiment voor alle generaties

“Big Brother is de moeder van de realityprogramma’s en relevanter dan ooit: we staan in voortdurend contact met elkaar en de buitenwereld en presenteren een zo mooi mogelijke versie van onszelf. Maar wat gebeurt er als mensen plots naar binnen moeten kijken in plaats van naar buiten? Deze nieuwe editie wordt een ontzettend interessant experiment voor alle generaties”, aldus Annick Bongers, programmadirecteur van het Vlaamse SBS.

Aanmelden Big Brother 2021

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat perceptie is en wat realiteit? Ben je benieuwd naar wat er gebeurt als je honderd dagen lang met wildvreemden in een huis moet doorbrengen? Honderd dagen zonder filters, maar ook zonder sociale media.Wil je weten hoe het is om ondertussen ook nog eens 24/7 bekeken en beoordeeld te worden door de kijker en fanatieke social media gebruikers. Big Brother is op zoek naar kandidaten die de uitdaging in 2021 aan willen gaan. Je kunt je nu aanmelden. Inschrijven kan via www.bigbrother2021.com.

Wanneer komt Big Brother 2021 op tv?

Wanneer Big Brother in 2021 terugkomt maken RTL en SBS België op een later moment bekend. Big Brother 2021 wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland en Lecter Media.

Even terug in de tijd…

Met Big Brother maakten we eind 1999 voor het eerst kennis. Twaalf onbekende Nederlanders brachten ruim 100 dagen samen met elkaar door in een huis en werden dag en nacht gevolgd door de camera’s. Bart Spring in ’t Veld won die eerste reeks toen. Ik moet toegeven dat ik het destijds wel gevolgd heb. En ja, dat Bart met Sabine de koffer in dook (wist je dat die beelden niet meer uitgezonden mogen worden?), dat was natuurlijk wel het gesprek van de dag op dat moment. Ook knuffelbeer Ruud zullen veel mensen in Nederland nog wel kennen. Uiteindelijk was Big Brother in Nederland tot 2006 te zien.

Succesvol format

Het door John de Mol en Paul Römer bedachte format van Big Brother was sowieso een groot succes. De show werd aan tientallen landen verkocht. En op dit moment kun je in Duitsland, Australië en de Verenigde Staten nog steeds genieten van nieuwe seizoenen. De Duitse Big Brother was recent nog in het nieuws, omdat de makers in eerste instantie niets wilde vertellen over Corona en de ontwikkelingen in de wereld. Zender Sat1 noemde het ethisch gewoon verantwoord. Vervolgens kregen ze een mediastorm over zich heen en werd toch beslist om de deelnemers in een speciale uitzending bij te praten. Daarin konden ze vragen stellen en kregen ze videoboodschappen van familieleden te zien.

Big Brother in België

Ook in Vlaanderen werd Big Brother uitgezonden, waarbij Walter Grootaers (van De Kreuners) de presentatie voor zijn rekening nam. In 2021 wordt hij dus opgevolgd door Peter Van de Veire en Geraldine Kemper. Het begon in 2000, waarna er in 2003 zelfs een All Stars editie kwam en zowel een VIPS-versie in 2001 en 2006. Die eerste editie van de Vlaamse Big Brother – die gewonnen werd door Steven Spillebeen – is ook veel besproken. Zo kregen Bart Van Opstal en Katrijn Verlinden een relatie in het huis en bedreven ze de liefde voor kijkend Vlaanderen. Uiteindelijk zijn ze getrouwd, kregen dochtertje Nette en gingen vervolgens uit elkaar. Maar vooral Betty en haar vibrator Tarzan maakten heel wat los. Na afloop ging ze aan de slag als zangeres en werd ze presentatrice op een erotische zender. Begin dit jaar maakte ze een comeback als zangeres. Jeroen Denaeghel schreef een boek over zijn deelname.

BV’s in Big Brother

Nieuwsgierig naar welke bekende Vlamingen het Big Brother huis in gingen? In het eerste seizoen won Sam Gooris de strijd. Hij zat in het huis met oud-judoka Harry Van Barneveld, model Brigitta Callens, voetbaltrainer Leo Van Der Elst, model Eveline Hoste, model Joke van de Velde, zangeres Alana Dante, oud-wielrenner Eddy Planckaert, actrice Martine Jonckheere, zanger Luc Steeno, oud-deelneemster en zangeres Betty en policitus Jean-Pierre van Rossem.

In 2006 werd er weer een serie opgenomen met BV’s, die werd gewonnen door zanger Pim Symoens. Oud-wielrenner Jo Planckaert, ex-Miss Belgian Beauty Cynthia Reekmans, model An Jaspers, tv-persoonlijkheid Ivan Heylen, judoka Ingrid Berghmans, acteur Vandana De Boeck, zangeres Afi Oubaibra, acteur David Davidse, Temptation Island-ster Tim De Pril, Javier De Rijcke en zangeres Petra De Steur namen het toen tegen Pim Symoens op.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 juli 2020 /