Wie wordt winnaar The Masked Singer in België

Wie wordt de winnaar van The Masked Singer in België. Koningin, duiker en de wolf strijden tegen elkaar. Welke bekende Vlamingen zitten er onder het masker… Ontdek het hier!

Sandra Kim wint The Masked Singer

Sandra Kim heeft zojuist het eerste seizoen van The Masked Singer in Vlaanderen gewonnen. De kijkers van VTM zagen hoe Sandra Kim 34 jaar na het Songfestival nu ook bij The Masked Singer als koningin als winnaar uit de bus kwam. Hier lees je alles over Koningin Sandra Kim. Ze versloeg in de finale duiker Giovanni Kemper en Wolf Kevin Janssens.


Dit schreef ik voor aanvang van de show:

Finale The Masked Singer

Duiker, Koningin of Wolf: wie wordt de winnaar van The Masked Singer 2020? En vooral: wie schuilt er achter het masker? Dat willen meer dan 1,8 miljoen kijkers (halve finale, live+uitgesteld) doodgraag weten. Vanavond krijgen ze het antwoord in de finale van The Masked Singer. Daarin wordt het grootste geheim van dit moment onthuld en is er voor de drie finalisten geen ontkomen meer aan. Ze worden alle drie ontmaskerd en Vlaandereren komt te weten wie door het publiek in de studio en het digitale thuispubliek tot winnaar wordt uitgeroepen. 

Sean Dhondt gast in jury The Masked Singer bij finale

De onderzoekscommissie die bevoegd is voor de ontmaskeringen krijgt in de finale versterking van een oude bekende. Sean Dhondt (de presentator van het nieuwe Free Love Paradise) was erbij in de allereerste show en komt zijn opdracht nu afmaken. “De zakken chips zijn er de voorbije weken door gevlogen, want ik heb alle shows gezien”, vertelt hij in de finale. “En ja, ik heb wel favorieten. Duiker doet het enorm goed, dat is ‘gene gewone’. En mijn tweede favoriet is Karen Damen, want dat is ook ‘geen gewone’. Ik denk dat er nog verrassingen uit de bus zullen vallen.” De speurders zetten zich maar beter schrap op hun stoel, want de finalisten trappen de finale vrijdag af met een knaller van een openingsnummer op Centuries van Fall Out Boy.

Nadat de studio op temperatuur is gebracht, zingen Duiker, Koningin en Wolf alle drie een volledig nieuw nummer. De mysterieuze Duiker heeft opnieuw hoge noten te kraken, want hij brengt High Hopes van Panic! At The Disco. Wolf bracht Julie Van den Steen vorige week helemaal van de wijs met een stomende 16+-act. Dit keer probeert hij haar gevoelige snaar te raken met Wicked Game van Chris Isaak. Jens Dendoncker heeft opnieuw zijn huiswerk gemaakt en brengt een sluitend bewijs mee voor zijn theorie van vorige week. “Ze haalt al weken elke toon en zo bezet ze hier de troon”, zo kondigt Niels Destadsbader Koningin aan. Koningin legt de lat ‘mountain high’ met River Deep, Mountain High van Tina Turner.

Wie is de winnaar van The Masked Singer België

Na hun eerste performance treden de drie nog een tweede keer op met hun favoriete nummer van de voorbije weken. Nadien is het aan het publiek in de studio en het digitale thuispubliek om te bepalen wie als eerste zijn of haar masker moet afzetten. De twee topfinalisten zingen daarna nog een allesbeslissende face-off, waarna het grote moment aanbreekt. “Wie… ben jij… echt?Niels Destadsbader stelt de vraag nog een laatste keer. Welke bekende gezichten verstoppen zich al weken achter Duiker, Koningin en Wolf? En wie wordt uiteindelijk dé ultieme Masked Singer van dit eerste seizoen?

Behind The Mask van Duiker, Koningin en Wolf

Een dag na de grote finale, op zaterdag 7 november om 19.50, volgt Behind The Mask – The Day After in het spoor van de drie finalisten en natuurlijk ook van de uiteindelijke winnaar. Hoe verliep hun parcours in The Masked Singer? De drie blikken terug op het avontuur tot aan hun ontmaskering en gunnen de kijkers een blik achter de schermen bij alle voorbereidingen, repetities en opnames voor The Masked Singer.

Wolf: Kevin Janssens?

De afgelopen dagen heeft VTM verschillende filmpjes gelost van bekende Vlamingen die claimen dat zij de duiker, koningin of wolf zijn. Wat mij betreft een echte mindfuck, want in het geval van de wolf zit mijn hoofdverdachte er dus niet bij. Ik vermoed nog steeds dat Kevin Janssens de wolf is. Maar in het filmpjes komen andere favorieten aan het woord als Kürt Rogiers, Jan Schepens (die een geweldige gastrol recent had in de VTM Go-serie Instafamous – en Wout Bru.

Duiker: Giovanni Kemper?

Bij de duiker zou de favoriet er wel tussen kunnen zitten. Ik ben ik het namelijk met veel Vlamingen eens, die zeggen dat het Giovanni Kemper is. Maar ook de namen van Stan Van Samang en Ian Thomas komen steeds weer voorbij. Die drie zitten samen in het filmpje dat VTM deze week voor de finale van The Masked Singer heeft gelost.

Koningin: Sandra Kim?

En dan tot slot de – misschien wel torenhoge favoriete van de show de – koningin. Sandra Kim, Loredana en Dana Winner beweren dat zij de queen of the show zijn. Waarbij ik verwacht dat Sandra Kim de koningin in The Masked Singer is.

Ik ben in ieder geval razend benieuwd en zit zo voor de buis. Natuurlijk deel ik aansluitend weer wie de bekende Vlamingen zijn die deelnemen aan deze geweldige show. De finale van The Masked Singer is ook (terug) te kijken op VTM GO.

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 november 2020 /