Sam Bettens is Otter in The Masked Singer

Sam Bettens is vanavond (2 oktober) ontmaskerd als de otter in The Masked Singer België. Toen ik deze gemaskerde artiest hoorde, dacht ik ook meteen aan Sam Bettens. Al had ik aan de andere kant ook niet gedacht dat die hiervoor terug uit Amerika zou komen.

Voor de Nederlandse lezers van dit blog: Sam Bettens kun je kennen van K’s Choice. Binnenkort zijn zij in Belpop te zien.

De echte identiteit van Monster en Libelle kennen de kijkers van The Masked Singer al en vanavond kwamen ze ook te weten welk bekend gezicht er achter het masker van Otter zat. Iets wat voor veel mensen al niet als verrassing kwam; in polls werd vaak gezegd dat men dacht dat Sam Bettens de otter uit The Masked Singer België was.

Sam Bettens

Niemand minder dan Sam Bettens vloog helemaal vanuit Amerika over om zijn beste pak aan te trekken en in de huid van Otter te kruipen. Vanavond kon hij zijn echte identiteit niet meer verborgen houden en werd hij onverbiddelijk ontmaskerd. “Met een masker op even iemand helemaal anders mogen zijn, dat was super leuk om te doen”, vertelt Sam. “Iets helemaal anders dan wat ik ooit heb gedaan. Dat is de reden waarom ik het ook wou doen.”

Vanuit Amerika naar Europa reizen in corona tijd

In The Masked Singer: Behind The Mask op VTM GO wordt Sam gevolgd tijdens het hele parcours dat hij in The Masked Singer aflegde. En dat begon spannend toen zijn deelname door corona aan een zijden draadje kwam te hangen. “Het moment van het inchecken op de luchthaven in Amerika was heel spannend”, klinkt het. “Ze wilden me niet naar Europa laten reizen. Gelukkig had ik nog een Belgische identiteitskaart, anders was het niet gelukt.”

Sam Bettens (die je kunt kennen als Sarah Bettens van K's Choice) is ontmaskerd als otter in The Masked Singer België.

Man of vrouw?

Sam vertelt waarom hij het zo ‘graaf’ vond om Otter te mogen zijn. “Ik vond het best grappig dat er twijfel was over of ik een man of een vrouw was. Het was leuk om een echte gentleman te mogen zijn. Als kind heb ik ervan gedroomd om te acteren en het was spannend om nu een soort van rolletje te mogen spelen. Het programma ligt best wel buiten mijn comfort zone, wat altijd een goede reden is om iets te doen.”

Voor de lezers die het ontgaan is: Sarah Bettens kende je natuurlijk van K’s Choice. Zij heeft recent een transitie van vrouw naar man ondergaan en is daarmee één van de bekendste transgenders in België.

Kreeg liedje niet uitgezonden

Al sloegen de eerste repetities in het Otter-masker tegen. “Ik kreeg geen verse zuurstof en ademde mijn eigen adem in, waardoor ik de song niet uitgezongen kreeg. De dag voor de opname heb ik een bericht naar mijn vrouw gestuurd: ‘it’s gonna suck, ‘cause I can’t breathe’.”

Niels Destadsbader goede vriend van Sam Bettens

En dan was er nog Sams goede, maar ietwat sluwe vriend Niels Destadsbader. “Ik vond het heel grappig om naast hem op het podium te staan en te zien hoe hij zich afvroeg of ik het was. Hij had een vermoeden, want hij stuurde me opeens een sms om te vragen wanneer ik nog eens in de buurt was om te gaan tennissen. Dat deed hij met opzet om 2u ‘s nachts denk ik, om te zien of ik in het land was of in Amerika. Ik heb hem onmiddellijk geantwoord.”

Ervaring

Sam blikt met een warm gevoel terug op zijn avontuur in The Masked Singer. “Ik heb mij ongelooflijk geamuseerd en dat was de bedoeling. Het is weer een ervaring in de vele ervaringen in mijn leven die ik kan meepakken. Otter, it was my pleasure.”

Bekijk hier de video van de ontmaskering:

Ontdek het hele verhaal van Sam Bettens nu in ‘The Masked Singer: Behind The Mask’ op VTM GO.

Wil je weten wie er onder de andere maskers zat?

Foto’s VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 oktober 2020 /