Nathalie Meskens zwanger; mag ze apneuduiken?

Nathalie Meskens heeft vandaag bekendgemaakt dat ze zwanger is. Maar welke invloed heeft dit op haar deelname aan de tv-show Beat VTM? Haar uitdaging is tenslotte apneuduiken. Of te wel: duiken zonder zuurstoffles. En dat neemt risico’s met zich mee voor moeder en ongeboren kind.

Lees ook: Nathalie Meskens zwanger, ondanks dat ze eerder geen kinderwens had. 

Apneuduiken & zwanger?

Zangeres Natalia – die ook één van de deelneemsters is, en één van de goede vriendinnen van Nathalie Meskens – is ook zwanger. Zij gaf in een eerder interview eigenlijk al het antwoord: “Ik had heel graag willen leren apneuduiken, maar dat is door mijn zwangerschap uiteraard geen optie.” Zij gaat nu dus snookeren als uitdaging in Beat VTM.

Apneuduiken Beat VTM

Eigenlijk zou Olga Leyers de uitdaging aangaan om te gaan apneuduiken. Dat is diepzeeduiken zonder zuurstoffles. VTM schrijft in het persbericht: “Daarvoor zullen Olga en Sara tot zo’n 30 m onder de zeespiegel moeten duiken. Een uitdaging die niet zonder risico’s is. “Dit is totáál niet wat ik had verwacht”, reageert Olga Leyers. “Maar ik heb er wel zin in en dan doe ik het gewoon. Ik was afgeschrikt door het feit dat je kan flauwvallen onder water, wat natuurlijk levensgevaarlijk is. Maar ik ben eigenlijk wel heel blij met mijn duel. Ik ga dit winnen!””

Olga Leyers & Nathalie Meskens

Nathalie Meskens zou gaan cheerleaden. VTM schrijft in het persbericht. “Nathalie mag zich alvast voorbereiden om de hoogte in gegooid te worden en spectaculaire tuimelingen te maken. “Je moet er een zware fysiek voor hebben, maar het vele trainen vind ik heel cool en schrikt me zeker niet af”, zegt Nathalie. “Die kunstjes leren is zo graaf en cheerleaden is iets dat me heel vrolijk maakt. Dit is echt iets voor mij, iets waar ik als kind waarschijnlijk ook al van droomde. Waar is mijn pompon?!””

Laatste nieuws van Nathalie Meskens: Ze heeft weer een boek geschreven!

Cheerleading

De twee hebben geruild, omdat cheerleaden echt de droom van Olga Leyers is. Waarop Nathalie Meskens in september zei: “Apneuduiken is ook wel iets voor mij. Dus ik moet al mijn moed bijeenrapen en mijn claustrofobie overwinnen. (…) Olga en ik denken dat deze switch voor Team VTM beter gaat zijn: we maken met die wissel meer kans om te winnen omdat de motivatie nu juister zit”, aldus Meskens in Dag Allemaal.

Duiken & zwangerschap

Over duiken in de zwangerschap is nog niet heel veel bekend, maar het wordt afgeraden. Het zou te grote risico’s met zich meebrengen voor de foetus. Op Baby op Komst lees ik dat een een Engelse studie is gebleken dat de kans op afwijkingen bij de baby vijftien keer hoger is als de moeder duikt in de zwangerschap. Daarbij wordt wel altijd verwezen naar het gewone duiken én niet naar apneuduiken.

Geen risico’s in Beat VTM

Toch ga ik er niet vanuit dat Nathalie Meskens dit risico gaat nemen. Ik neem ook aan dat niemand haar zal pushen om dat wel te doen. Het gaat hier tenslotte wel om een mensenleven. VTM laat weten. “We bekijken samen met de programmamakers hoe het verder zal gaan.” Later vanmiddag is bekendgemaakt dat dit inderdaad zo is. Op doktersverzoek moet ze afzeggen. Er wordt nu naar een vervanger gezocht, aldus HLN.

Kinderwens & tv-wereld

Een zwangerschap valt niet te plannen. De één is er heel open over en de ander houdt het juist nog even voor zichzelf als ze aan ‘het proberen’ zijn. Maar hoe doe je dat als je in de spotlights staat en een mogelijke zwangerschap invloed kan hebben op een rol of programma. Ik denk dat dat heel erg lastig is. Zo gaf Clara Cleymans in een interview al aan dat ze een rol is misgelopen, omdat ze nu zwanger is. Actrice Tine Embrechts noemde een zwangerschap zelfs een ‘klein financiële ramp‘.

Klik hier: om alles over Beat VTM te lezen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 oktober 2019 /