Flikken Maastricht seizoen 18: cast, verhaal en meer

Flikken Maastricht seizoen 18 is sinds vrijdag 2 februari 2024 wekelijks om 20.30 uur te kijken op NPO1 bij AVROTROS. Ontdek in dit artikel alles over Flikken Maastricht, cast, verhaal per aflevering en meer…

Flikken Maastricht seizoen 18

Het achttiende seizoen van Flikken Maastricht kent weer verschillende verhaallijnen. Zo heeft Eva (Angela Schijf *)  het zwaar na de dood van haar broer Maurice (Dimme Treurniet), die is neergeschoten door haar collega Wolfs. Tijdens de begrafenis ontmoet ze aan lange tijd haar overige familie, bestaande uit oom Lukas, tante Johanna en nicht Ellis. Maurice blijkt in het verleden door oom Lukas misbruikt. Ze noemen Wolfs een killercop. En dan schiet hij ook nog zijn huisgenoot Nico (die later verdwijnt) te hulp met alle gevolgen van dien. Er is daarnaast natuurlijk ook een zware crimineel; dat is Ben Swart uit Amsterdam. En Marion heeft PTSS, waarbij ze steun krijgt van Romeo en een lotgenoot.

Na het bericht over de Flikken Maastricht cast, lees je meer over de inhoud van de afleveringen van seizoen 18.

Cast Flikken Maastricht seizoen 18

Nu spelen Angela Schijf, Victor Reinier, Sergio Romero Ijssel en Oda Spelbos natuurlijk al jarenlang in Flikken Maastricht. En ook Irma Hartog zagen we al in het vorige seizoenen. Thorn de Vries geeft gestalte aan huisgenoot Nico. Inmiddels weten we ook dat Bart Slegers, Mieneke Bakker en Leonoor Koster de familie van Eva van Dongen spelen, namelijk oom Lukas, tante Johanna en nicht Ellis. Wie andere acteurs zijn die tot de cast van Flikken Maastricht seizoen 18 horen, omdat ze Ben Swart of een ander personage spelen, weet ik nu nog niet. Ik werk het overzicht natuurlijk bij als daar meer duidelijkheid over is.

Acteurs en actrices uit Flikken Maastricht

  • Angela Schijf zagen we de afgelopen jaren ook in de hoofdrol in Meisje van Plezier. Maar ze speelde ook een hoofdrol in de film (R)Evolutie. Recent maakte ze op mij indruk in Dagboek van een herdershond live. In The Passion 2024 speelde ze Maria.
  • Victor Reinier zag je ook in het programma Alle hens aan dek (dat is de Nederlandse Over De Oceaan, maar waar in België inmiddels meerdere seizoenen van zijn). Voor Victor Reinier is het trouwens niet voor het eerst dat hij zolang een rol speelt; zo was hij ook 124 afleveringen als Vledder te zien in Baantjer.
  • Sergio Romero IJssel zag je in Scrooge Live 2021. Daarnaast kun je hem ook kennen als Norwin / Noltie uit de Bon Bini Holland films *. Hij was eveneens te zien in de film Casanova’s.
  • Wist je dat Oda Spelbos ook te zien was in twee afleveringen uit het eerste seizoen van Beau Séjour?
  • Irma Hartog kwam kort voorbij in series als Tweede Hans en  Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. Ze was in 2018 als Mariska Krijgsman in Smeris te zien. Maar vooral een aantal jaar geleden had ze rollen waar je haar van kunt kennen; bijvoorbeeld als Ilse uit Seinpost Den Haag. Of als Patty in IC. Ze debuteerde in 1991 in Goede tijden, slechte tijden als Nicole en was daarna als Sakia te zien in Spijkerhoek. Irma Hartog heeft tal van luisterboeken* ingesproken en stond ook regelmatig op het toneel.
  • Bart Slegers * is een Nederlandse acteur die op zesjarige leeftijd naar Turnhout verhuisde en later naar het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen ging. Daar zat hij in de toneelklas van Dora van der Groen. Je zag hem bijvoorbeeld in Fenix. Je kunt hem kennen uit bijvoorbeeld Alter Ego, Rampvlucht, maar ook uit Fenix, Thuis en Sedes & Belli.
  • Mieneke Bakker was bijvoorbeeld te zien in De veroordeling, maar ook in A’dam – E.V.A.
  • Leonoor Koster kun je kennen van Toren C en Nieuw Zeer. Recent zagen we haar bijvoorbeeld in De verschrikkelijke jaren tachtigTen minste houdbaar tot en Tot Zonsondergang. Daarnaast zal ze ook te zien zijn in Ik zal zien. Bij het grote publiek is ze bekend als Lot uit Dertigers.

Seizoen 18 Flikken Maastricht kijken

Wil je seizoen 18 van Flikken Maastricht kijken, dan kan dit vanaf vrijdag 2 februari 2024 wekelijks om 20.30 uur op NPO1. De afleveringen zijn daarnaast ook te kijken op NPO Plus en NPO Start. Let op: wil je vanuit het buitenland kijken, dan kan dat via een VPN Verbinding (die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat). Maar zorg wel dat je dat snel doet, want de afleveringen gaan dan achter de paywall op NPO Plus. Helaas is (volgens mij) nog niet mogelijk om NPO Plus in België of elders te kijken. Wist je dat alle seizoenen op dvd zijn uitgebracht? Zo heb je een box van Seizoen 1 t/m 15Seizoen 16 * is los verkrijgbaar, net als seizoen 17.

Aflevering 1

Na de dood van Maurice besluit Eva uit te zoeken hoe haar broer Maurice de laatste jaren heeft geleefd. Wolfs en Romeo krijgen te maken met een noodkreet van een vrouw die aangeeft dat haar leven in gevaar is door huiselijk geweld. De vrouw is inmiddels onvindbaar. Wolfs en Romeo moeten haar verblijfplaats zo snel mogelijk zien te achterhalen. Marion worstelt met de gevolgen van haar PTSS.

Aflevering 2

Vrienden vinden een ongeneeslijk zieke man. Hij is dood. Een van de vriend – een arts – constateert een natuurlijke dood. De levensverzekering wil dat Wolfs uitzoekt of dat werkelijk zo is. Met frisse tegenzin gaat hij aan de slag. Als hij ontdekt dat er meer aan de hand is, bijt hij zich in het onderzoek vast. Eva ontmoet een vriend van Maurice die met hem in een TBS-kliniek heeft gezeten.

Aflevering 3

Wolfs en Eva werken weer samen. Het lijk van een vrouw die een bekend social media-kanaal runt, wordt in stukken gesneden in het water gevonden. De vrouw had genoeg vijanden. Komt haar moordenaar uit die hoek? Of is er iets anders aan de hand? Ook Marion wil weer aan het werk, maar dat is nog te vroeg. Romeo betrekt haar bij het onderzoek naar een meisje die met een babbeltruc ouderen probeert op te lichten. Maar kan Marion dat wel aan?

Aflevering 4

Als Eva en Wolfs bij Larry Konings langsrijden, omdat hij zich niet op het bureau heeft gemeld, doen Eva en Wolfs een onverwachte ontdekking. Er ligt een lijk van een vrouw in Larry’s huis en hijzelf is verdwenen. Heeft Larry de vrouw vermoord en is hij op de vlucht geslagen? Hoe goed kennen ze hem eigenlijk? Romeo en Marion worden bij een vechtpartij tijdens een begrafenis in de kerk geroepen. Het blijkt om de kist te gaan, een goedkoop exemplaar terwijl er voor een dure betaald is. Maar er klopt wel meer niet bij de begrafenis.

Aflevering 5

Een leraar wordt tijdens een schoolreis naar Maastricht van aanranding beschuldigd. Wolfs en Eva moeten onderzoeken wat er is gebeurd en worden geconfronteerd met een aantal tegenstrijdige verklaringen. Romeo en Marion krijgen met een geval van bankfraude te maken. Een oude man is omgepraat om zijn pasje af te geven, maar belt in plaats daarvan de politie. Romeo en Marion proberen de daders van de fraude te vinden.

Aflevering 6

Een vrouw wordt vermoord gevonden na haar dienst in een restaurant op een vakantiepark. Ze had net een relatie met een jongen uitgemaakt die op het vakantiepark woont. Is dat haar noodlottig geworden? Romeo en Marion onderzoeken een reeks overvallen op coffeeshops. Al snel blijkt dat alle coffeeshops kort geleden van leverancier zijn veranderd.

Aflevering 7

Een meisje wordt dood aangetroffen in haar woonhuis. Als duidelijk wordt dat er spullen gestolen zijn en haar vader in de criminaliteit zit, rijst de vraag of ze slachtoffer is van een ripdeal. Als Romeo en Marion achter een melding van een ontvoering aangaan, raken zij ook bij de zaak betrokken.

Aflevering 8

Een zoon vindt tijdens het ontruimen van het huis van zijn overleden vader het stoffelijk overschot van een kind. De vader werkte als vrijwilliger bij een AZC. Kwam het dode kind daar vandaan? En is het overlijden van de vader een natuurlijke doodsoorzaak of is hij toch vermoord? Wolfs en Eva onderzoeken de zaak die leidt naar schimmige financiële deals met mogelijke mensensmokkelaars. Ook Romeo en Marion worden ingeschakeld bij de zoektocht naar de identiteit van het dode kind.  Zij komen daarbij iets heel anders op het spoor.

Aflevering 9

Tijdens een etentje belaagt een groepje opgeschoten jongens Nico op de WC. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een belager knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met Maurices vriend in de TBS te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Wolfs heeft daar niet echt zin in, maar als hij ontdekt dat de buurman niet echt zuiver op de graat is, zet hij het onderzoek door. Romeo heeft last van bezorgers die niet op de afgesproken tijd leveren, waardoor Marion er alleen voor staat bij een aangifte van aanranding.

Aflevering 10

Een jongeman wordt ’s ochtends vroeg dood aangetroffen. Hij blijkt de avond ervoor in een café te zijn gedrogeerd met GHB. Wolfs en Eva horen van de ouders dat ze het contact met hun zoon hebben verbroken wegens zijn geaardheid. Er komt een zelfbenoemde homogenezer in beeld die ook in het café was. Als Wolfs en Eva de vermoedelijke dealer van de GHB vinden, en een motief, lijkt de zaak opgelost. Romeo en Marion doen onderzoek naar een bekende autodief. De man steelt dure onderdelen uit nieuwe auto’s die hij in het buitenland verkoopt.

Aflevering 11

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van de beruchte Amsterdamse crimineel, Ben Swart, is. Als daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter dankzij Marion en Romeo een alibi te hebben.

Aflevering 12

Wolfs wordt in Amsterdam vastgehouden door collega’s die willen weten wat hij met de vermoorde zoon van Ben Swart te maken heeft. Eva hoort dat het lijk voor de deur van De Ponti een student aan de kunstacademie is. Dat is dezelfde academie Nico bezoekt. In een auto gebruikt bij die moord wordt DNA van Tjong, de vriend van Maurice, aangetroffen.

Aflevering 13

Wolfs wordt in Amsterdam vrijgelaten. Hij wordt niet meer verdacht van doodslag op de zoon van Ben Swart. Hij haast zich naar Limburg om Eva bij te staan, maar wordt door de manschappen van Swart van de weg gereden. Ben probeert met hem af te rekenen, maar Wolfs weet weg te komen en wordt opgejaagd door de mannen van Ben Swart. Eva weet de ontvoerde Nico te traceren. Terwijl Wolfs vecht voor zijn leven, moet Eva alles op alles zetten om te voorkomen dat zij en Nico vermoord worden.

Flikken De Podcast

En vergeet ook niet naar Flikken de Podcast te luisteren. Ze hebben erg leuke interviews. Er zijn inmiddels al twee seizoenen gemaakt met allebei tien afleveringen. Kortom: extra genieten voor de Flikken Liefhebber.

Flikken Maastricht seizoen 19

Of er ook nog een negentiende seizoen van Flikken Maastricht volgt, durf ik nog niet te zeggen. officieel is dit in ieder geval nog niet bevestig. Tot die tijd kun je – als je dat nog niet hebt gedaan – ook nog Flikken Rotterdam terugkijken.

Foto: AVROTROS / William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 april 2024 /