De Kerstfilm van Dertigers cast nu te streamen, later op tv kijken

Dertigers: De Kerstfilm is vanavond – maandag 25 december – om 21.55 uur te kijken bij BNNVARA op NPO3. Daarnaast is de kerstfilm van de Nederlandse Dertigers ook te streamen via NPO Start en NPO Plus. Met deze kerstspecial eindigt – net zoals in Vlaanderen – het avontuur van de Nederlandse Dertigers cast.

Wist je dat het Dertigers avontuur in België is verder gegaan met een nieuwe cast en een compleet ander verhaal?

Kerstfilm van Dertigers

Op Eerste Kerstdag zal de Dertigers vriendengroep nog één keer op tv te zien zijn in Dertigers: De Kerstfilm’. En nu kun je ‘m dus al streamen. De groep komt samen om Kerst te vieren. Alleen is de groep de laatste tijd niet meer zo hecht. Gelukkig krijgen ze in het sprookjesachtige Lapland de ultieme kans om alle breukjes weer te lijmen. Of dit helemaal goed gaat komen? Kerstmis heeft natuurlijk ook haar eigen verrassingen… 

Dertigers De Kerstfilm

De dertigers hebben maanden geleden een kersttrip naar Lapland gepland, maar de weg ernaartoe verloopt niet bepaald vlekkeloos. De appgroep is stilgevallen, Bart en Pieter werken niet goed samen, Lot wordt steeds dieper in Boas’ trendy vriendengroep gezogen, Nora’s hoogzwangere buik staat op knappen, op Saars afscheidsborrel komt er niemand opdagen en Elias en Alex hebben compleet verschillende verwachtingen van de aanstaande reünie. Zo wordt de groep in Nederland op verschillende manieren geconfronteerd met de hectiek van hun uiteenlopende levens…

Cast Dertigers (De Kerstfilm)

De cast van Dertigers kent inmiddels tal van bekende gezichten voor ons. De hoofdrollen worden ook in Dertigers De Kerstfilm gespeeld door Justus van Dillen, Jelle de Jong, Leonoor Koster, Eva Laurenssen, Joy Wielkens, Lykele Muus en Wieger Windhorst. Hier ken je de Dertigers cast nog meer van:

 • Justus van Dillen zag je vooral op het toneel bij onder andere NTGent. Verder zag je hem in tv-series als Flikken MaastrichtVechtershart * en JEUK! * Je zag ‘m ook in twee afleveringen van het eerste seizoen van Oogappels.
 • Jelle de Jong gaan we binnen kort zien in Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn; de opvolger van Alles is zoals het zou moeten zijn. Maar je kent hem natuurlijk van Dokter Deen *, waarin hij te zien was als de zoon Robbert van Buren. 
 • Leonoor Koster kun je kennen van Toren C en Nieuw Zeer. Recent zagen we haar bijvoorbeeld in De verschrikkelijke jaren tachtigTen minste houdbaar tot en Tot Zonsondergang. Daarnaast zal ze ook te zien zijn in Ik zal zien.
 • Eva Laurenssen * was recent nog te zien in de Videoland-film Eerste Hulp Bij Kerst en Net als in de Film. Maar je kent haar ook uit Moedermaffia, Soof, De 12 van Schouwendam, Meisjes van plezier en diverse andere Nederlandse series en films. Verder is het wachten op Neem me mee.
 • Joy Wielkens zag je recent in Onder de blote hemel, Modern Love Amsterdam en Rampvlucht, maar ze speelde ook in Flikken Maastricht en de Nederlandse Dertigers. Verder ken je haar uit Smeris en Van Speijk (waarin ze haar acteercarrière begon). Daarnaast is Joy Wielkens ook zangeres.
 • Lykele Muus ken je bijvoorbeeld van Eén grote familie (serie op Videoland), CASTThuisfront en De Zitting. Naast acteur is hij ook schrijver. Hij schreef bijvoorbeeld: Zo kan het dus ook – Een nieuw leven als single ouder *.
 • Wieger Windhorst is in 2013 afgestudeerd aan de Toneelschool Maastricht, richting theatraal performer. In 2009 speelde hij de hoofdrol in de film Alles Stroomt *. Daarna volgden verschillende (bij)rollen in films en tv-series, zoals Levenslied * en Celblok H *(vergelijkbaar met Gent-West en nu weer te zien op Videoland). Je zag hem ook in Drijfzand.

Makers

Dertigers: De Kerstfilm vormt de winterse climax van de vier zomerse seizoenen van Dertigers. De succesvolle reeks was dagelijks te zien bij BNNVARA op NPO 3 en werd miljoenen keren gestreamd op NPO Start en NPO Plus. Dertigers is een bewerking van de gelijknamige succesvolle Vlaamse serie. De regie ligt in handen van Elzelien Peters en Allard Westenbrink. De reeks is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA. 

Dertigers kijken

De Nederlandse Dertigers is een remake van de Vlaamse successerie waar we al veel over hebben geschreven. Klik hier en ontdek het complete Dertigers archief. Waar je wat kunt kijken, zetten we op een rijtje:

 • Dertigers De Kerstfilm staat op NPO Start, NPO Plus en komt op 25 december om 21.55 uur op tv bij BNNVARA op NPO3.
 • Dertigers seizoen 1 tot en met 4 (Nederland) staat op NPO Plus.
 • Vlaamse Dertigers kerstspecial is te kijken op VRT MAX.
 • Dertigers seizoen 1 tot en met 4 (België) staat op VRT MAX.
 • Dertigers seizoen 5 (reeks met nieuw verhaal en nieuwe cast) staat op VRT MAX.

Kijken in Nederland / België

Wist je dat je VRT MAX ook in Nederland kunt kijken? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Meer daarover lezen, lees het uitgebreide artikel Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland. Wil je vanuit België juist naar de Nederlandse Dertigers kijken, lees dan: Nederlandse tv: NPO Start, Kijk.nl en Videoland kijken uit België.

Foto’s Foske en stills door Hollands Licht Producties

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2023 /