DNA Singers: deze deelnemers zijn familie van bekende artiesten

DNA Singers is terug! Vanaf zaterdag 2 september 2023 kun je weer kijken naar deze show, waarin we deelnemers ontdekken die familie zijn van bekende artiesten. Het is aan teamcaptains Jaap Reesema en Jeroen van Koningsbrugge om – ieder samen met een BN’er aan hun zijde – te raden van welke bekende zanger of zangeres die familie is. Art Rooijakkers presenteert DNA Singers. Op Videoland kun je al een aflevering vooruitkijken. Ontdek hier meer over seizoen 1 en 2 van DNA Singers, deelnemers en artiesten.

Tweede seizoen DNA Singers

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 16 februari 2023. Op 2 september 2023 is het bijgewerkt, omdat het tweede seizoen van DNA Singers nu van start gaat. De opzet van seizoen 2 is wel iets veranderd. We zien meer onthullingen dan in het eerste seizoen en je ziet in het publiek ook opeens twee mensen met een microfoontje, die dus meedenken. Persoonlijk zie ik geen meerwaarde hier.

DNA Singers

“Is zangtalent erfelijk? Ben je als je de neef van Ilse de Lange of zus van Mart Hoogkamer automatisch gezegend met een goede zangstem? In DNA Singers, gepresenteerd door Art Rooijakkers*, treden onbekende zangers op die familielid zijn van een bekende Nederlandse artiest. Aan teamcaptains Jaap Reesema en Jeroen van Koningsbrugge de taak om te raden van wie de onbekende op het podium familie is”, zo omschrijft RTL deze show.

Muzikale spelshow DNA Singers

Ben je nieuwsgierig naar hoe dat in zijn werk gaat? Wij hebben op Videoland alvast naar de muzikale spelshow DNA Singers gekeken en kunnen je dus al meer vertellen over het spelverloop en welke gasten er bijvoorbeeld plaatsnemen naast de teamcaptains Jaap Reesema* en Jeroen van Koningsbrugge*. Maar daarover later meer. Eerst over het spel. In DNA Singers moeten de teams dus raden van welke bekende Nederlandse zanger of zangeres de desbetreffende deelnemers familie zijn. Eerst zingt het familielid alleen (onder begeleiding van de band van Sjors van den Eerenbeemt). Het silhouet van het bekende familielid kan dan al in beeld komen. Daarna volgt een duet, waarbij we de bekende zanger of zangeres alleen horen. Iedere aflevering van DNA Singers zijn er vier deelnemers en dus vier onthullingen. (In seizoen 1 waren dat er drie.)

Jaap Reesema en Jeroen van Koningsbrugge

Jaap Reesema en Jeroen van Koningsbrugge zijn de teamcaptains van DNA Singers.

DNA Singers seizoen 2

Over DNA Singers seizoen 2 weten we momenteel nog niets… maar we werken dit artikel natuurlijk bij als we de afleveringen hebben kunnen kijken. Ik vind het zelf namelijk ook een heerlijke show. Sommige deelnemers en artiesten had ik echt niet aan elkaar gelinkt in het eerste seizoen van DNA Singers.

Teams seizoen 2

  • Aflevering 1: Jaap Reesema krijgt de hulp van Lex Uiting. Jeroen van Koningsbrugge heeft musicalster April Derby naast zich.
  • Aflevering 2: Jaap krijgt de hulp van Plien van Bennekom. En ook Bianca Krijgsman is van de partij; zij zit naast Jeroen.
  • Aflevering 3: Loiza Lamers en Nicolette Kluijver zijn vandaag van de partij. Op dit moment zien we Nicolette Kluijver natuurlijk naast Art Rooijakkers in Expeditie Robinson 2023. En Loiza Lamers schreef het boek Loiza*, over de kracht van onvoorwaardelijke liefde bij levensveranderende keuzes.
  • Aflevering 4: Vivienne van den Assem en Klaas van Kruistum. Vivienne – die een duo vormt met Jeroen van Koningsbrugge – zag je in ZOOP: De Reünie. En Klaas Van Kruistum ken je van zag je bij de zandtovenaar. Hij zit in het panel bij Jaap Reesema.
  • Aflevering 5: Mischa Blok en Howard Komproe zien we deze keer in het panel van DNA Singer. Mischa Blok leerden we beter kennen in Het Onbekende. En Howard Komproe zagen we dan weer in Race Across The World.
  • Aflevering 6: Jaap Reesema krijgt de hulp van Birgit Schuurman en Jeroen van Koningsbrugge van tv-kok London Loy. London Loy zag je in de jury van De Kookklunzen. Birgit Schuurman is de zus van Katja Schuurman. Ze speelt een belangrijke rol in Meisje van Plezier, maar je kunt haar ook kennen van De Eetclub en tal van andere films en series*.

DNA Singers deelnemers seizoen 2

We maken in de eerste aflevering kennis met de 13-jarige Cato, Vince, Liselotte en Curtley. De familieleden die we deze week zagen waren Shary-Ann Nivillac, Nielson, Desray en Bastiaan Ragas (die we recent natuurlijk nog zagen in Race Across The World). Later maken we kennis met Merel, Destyno, Mouna, Marcel, Geertje, Carlo, Guido, Day, Bobbi, Mirjam, Olivia en Nomi. In aflevering 4 zien we als artiest GTST-acteur Vincent Visser, Rebecca, Frans en Che . Maar van wie is hij familie? BN’ers die we in seizoen 2 van DNA Singers zien, zijn Ernst Daniël Smid (die ook te gast is in De Geknipte Gast), Anita Doth, Hind, Monique Kleman, Jennifer Ewbank, Josje Huisman, Danny Froger, Sita, Ria Valk, John West, Roy Donders en Samantha Steenwijk. En wat dacht je van Lode van Roosendaal, René van Kooten, Keizer en Dwi Pechler.

Natuurlijk staan we ook nog stil bij seizoen 1:

Teams seizoen 1

In de eerste aflevering wordt Jaap Reesema vergezeld door Edson da Graça (die op dit moment ook op tv te zien in The Floor en Tough as Nails Nederland). Naast Jeroen van Koningsbrugge zien we in de eerste aflevering Gerard Joling, die recent op tv was met De Toppers. In de tweede aflevering zien we Xander de Buisonjé naast Jaap Reesema. Nyassa Alberta zit naast Jeroen van Koningsbrugge. Misschien ken je haar niet, maar zij speelt Tina Turner in de gelijknamige musical. Lex Uiting (maakte met zijn vriendin een indrukwekkende podcast Tumor Tapes) en Holly Brood (zag je recent nog in de hoofdrol in The Takeover) zitten in aflevering 3 in het panel. In de vierde aflevering is Edson da Graça weer van de partij in het panel. Quinty Trustfull zit naast Jeroen. Berget Lewis (die je recent bijvoorbeeld zag in Stralend kerstfeest) zien we in aflevering vijf naast Jaap Reesema, terwijl Big Brother-presentatrice Geraldine Kemper in het team van Jeroen van Koningsbrugge zit. Zij is er ook in aflevering 6 bij, terwijl Jaap Reesema dan wordt vergezeld door Dave von Raven van The Kik. Die laatste twee vormen ook i aflevering 7 een duo. We zien dan Soy Kroon naast Jeroen Van Koningsbrugge. Soy Kroon schitterde in 2022 in The Passion.

Let op: lees niet verder als je écht geen enkel idee wil hebben van wie deze deelnemers familie zijn.

Deelnemers DNA Singers

De eerste deelnemers aan DNA Singers zijn Patrick, Shanna, Rafaella, Suzan, Allany, Eva, Fenny, Dishano, Sam en Robert. Maar we maken ook kennis met DNA Singers deelnemers Rick, Mike, Nancy, Tjerk, Marjorie en Charly. Net als Twan Ray, Robin Tess, Venna, Lihi, John en Joop. Wie het bekende familielid is, gaan we hier natuurlijk niet verklappen. Want het moet wel leuk blijven om naar te kijken.

Familieleden deelnemers DNA Singers

Maar wie we de aankomende afleveringen voorbij gaan zien komen als de bekende DNA Singers deelnemers zijn Eva Simons, Dries Roelvink, Tineke Schouten (die nu te zien is in Last One Laughing), Ben Cramer, Justine Pelmelay, Joke Bruijs, Monique Smit, Shirma Rouse, Tommie Christiaan, Tim Douwsma, Nick Schilder, Tania Kross, Marlayne Sahupala en Ferdi Bolland (die je recent zag in Beste zangers mét Jaap Reesema). En niet te vergeten Vajen van Den Bosch, Lenny Kuhr, Jack Poels, Syb van der Ploeg, Kenny B en Bonnie St. Claire.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 oktober 2023 /