Kamp Van Koningsbrugge seizoen 3: deelnemers 2023 en meer…

Kamp Van Koningsbrugge seizoen 3 is sinds donderdag 25 mei 2023 wekelijks om 20.35 uur te kijken bij AVROTROS op NPO1. Het seizoen belooft nog zwaarder te worden dan de voorgaande edities. Ontdek hier alles over Kamp Van Koningsbrugge, deelnemers en meer over seizoen 3.

Meer weten over de Kamp van Koningsbrugge 2023 deelnemers; je leest het onderaan dit artikel (daar ontdek je ook meer over Kamp Waes seizoen 2).

Kamp Van Koningsbrugge seizoen 3

Vuur maken, kilometers in ijskoud water zwemmen en diep in de nacht navigeren. De basiseisen om mee te doen aan Kamp Van Koningsbrugge seizoen 3 waren nog nooit zo streng. Jeroen van Koningsbrugge legt daarmee, samen met Ray Klaassens en Dai Carter, de lat een flink stuk hoger voor de deelnemers aan Kamp van Koningsbrugge seizoen 3.

Dai Carter

Wist je dat Dai Carter recent weer een nieuw boek heeft geschreven, hier ontdek je meer over Mentale kracht* (De wereld van nu vraagt erom) en zijn eerste boek Nu of nooit* (bouw aan je mentale kracht met de levenslessen van een commando speciale operaties). En voor de liefhebbers kan ik zeker ook de boeken van Sander Aarts* aanbevelen; je kent hem als staff uit Special Forces VIPS (waarvan je in Nederland nu naar seizoen 3 kunt kijken).

Kamp van Koningsbrugge kijken

Kamp Van Koningsbrugge seizoen 3 kijken kan sinds 25 mei om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1. Aflevering gemist dan kun je ook terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Wist je dat je NPO Start ook vanuit het buitenland kunt gebruiken? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Voor de Vlaamse volgers: je kunt via die weg ook terugkijken naar voorgaande seizoenen.

Nu terug naar Kamp van Koningsbrugge 2023 en de deelnemers:

Kamp van Koningsbrugge 2023

Zuid-Limburg is dit jaar het strijdtoneel, van oudsher de plek waar de zwaarste week van de commando opleiding plaatsvindt. De glooiende heuvels zien er ogenschijnlijk prachtig uit totdat het landschap de grootste uitdaging wordt en dient als zwaar oefenterrein. Na verschillende intensieve testen zijn er vijftien nieuwe burgers geselecteerd die het heuvelachtige landschap moeten bedwingen in een individuele speedmars als aftrap. Naast navigeren, vuur maken en zwemmen in ijskoud water, ontbreken de nachtelijke missies en het beruchte beasting in dit nieuwe seizoen niet.

Jeroen van Koningsbrugge, Ray Klaassens & Dai Carter

Ray Klaassens en Dai Carter* onderwerpen de cursisten aan alle zware beproevingen die bij een commando training horen met de daarbij behorende pittige evaluaties van de oud-commando’s. Leiderschap en samenwerking worden zwaar op de proef gesteld evenals hun skills voor kaart en kompas lezen. Ook in seizoen 3 ondersteunt Jeroen de deelnemers aan Kamp van Koningsbrugge tijdens moeilijke momenten. Niet iedereen komt er ongeschonden uit. Wie van de cursisten kan zich uiteindelijk meten met de maatstaven van een commando?

Jeroen van Koningsbrugge* zagen we recent nog in seizoen 14 van Draadstaal.

Kamp van Koningsbrugge deelnemers 2023

Nieuwsgierig naar wie de deelnemers zijn van het derde seizoen Kamp van Koningsbrugge (2023). We zetten ze natuurlijk voor je op een rijtje met wat meer informatie. Maak kennis met Bram Thierry, Eefje Driessen, Mahdi Nasrallah, Marty Konings, Mick de Vlieger, Mustapha, Naoufal Akkouh, Remi van Empel, Robin Bakker, Sam Boon, Sheila Kuiper, Stijn Madou, Titia van der Stelt, Tomash Marko en Zola van Zwol.

Deelnemers Kamp van Koningsbrugge 2023 (seizoen 3):

De Kamp van Koningsbrugge seizoen 3 deelnemers op een rijtje:

  • Mick de Vlieger (33 jaar, Amsterdam) is zelfstandig ondernemer. Krachttraining, hardlopen en zwemmen, is wat Mick aan sport doet. In het leven van Mick de Vlieger gaat alles makkelijk. Hij is opgegroeid in een ondernemersgezin en op zijn 25e ook gestart met ondernemer. In 2018 verkocht hij zijn eerste grote bedrijf en ging hij verder als investeerder in met name woningbouwprojecten. Mick de Vlieger woont in hartje Amsterdam met zijn vrouw en twee zoontjes. Je denkt misschien waar ken ik Mick de Vlieger van; nou hij is samen met SBS6-presentatrice Dyantha Brooks. Daarnaast zag je hem rond de verkiezingen als lid van Code Oranje. Ook zijn vader Erik de Vlieger* is geen onbekende.
  • Bram Thierry (27 jaar, Amsterdam) is accountmanager bij Nestlé en muzikant. Zijn hobby’s zijn kickboksen, hockey en hardlopen. Wist je dat hij eerder te zien was in Toon en mee heeft gedaan in Kinderen voor Kinderen? Althans, dat zegt IMDB. Bram Thierry kiest voor Kamp van Koningsbrugge, omdat hij op dit moment op het toppunt van zijn fitheid zit. Stilzitten is daarnaast niks voor hem.
  • Eefje Driessen (40 jaar uit Helmond) is werkzaam als apothekersassistente. Ze doet aan crossfit, hardlopen en volleybal. Eefje Driesen is moeder van twee kinderen en samen met een tarweteer bij Defensie. Omdat ze al jaren zijn verhalen hoort, wil ze ook testen hoever ze kan komen.
  • Mahdi Nasrallah (28 jaar) werkt als Social media creative. Hij is opgegroeid in Tilburg, maar woont inmiddels in Den Bosch met zijn vriendin. Fitness, hardlopen, zwemmen en fietsen zijn zijn sporten. Mahdi Nasrallah wordt omschreven als familiemens. Een deel van zijn familie woont nog altijd in het gevaarlijke Libanon en staat daar aan de frontlinie om te vechten tegen IS.
  • Marty Konings (30 jaar) is sport fysiotherapeut en personal trainer in zijn eigen bedrijf Konings Fysio & Training in Etten-Leur. Hij doet zelf aan fitness, krachttraining en hardlopen. Marty Konings woont in Sint Willebrord met zijn aanstaande vrouw en zoontje. Als deelnemer aan Kamp van Koningsbrugge in 2023 wil Marty Konings zijn moeder trots maken. Zij werd namelijk ziek toen hij acht jaar oud was en heeft veel in het ziekenhuis gelegen tijdens zijn jeugd.
  • Mustapha (38 jaar) werkt als pedagogisch medewerker in een justitiële jeugdinrichting. Hij doet aan fitness, hiit en kickboksen. Mustapha is vader van drie kinderen en woont met zijn vrouw en kids in Ede. Met zijn deelname aan Kamp van Koningsbrugge wil Mustapha laten zien dat je ver kunt komen; ook als je veel hebt meegemaakt. Zijn moeder overleed toen hij tien was en zijn vader was op dat moment aan het revalideren van een hersenbloeding. Mustapha werd daarna een lastige puber en had moeite met autoriteit.
  • Naoufal Akkouh (24 jaar) is trainer en supervisor bij de Bonjasky Academy. Kickboksen en fitness/calisthenics zijn zijn ding. Door zijn bouw wordt Naoufal Akkouh vaak onderschat. Hij is gelovig opgevoed en praktiserend moslim; zijn ouders zijn vanuit Marokko naar Nederland gekomen, waarna hij opgroeide in Gouda. Inmiddels woont Naoufal Akkouh in Almere.
  • Remi van Empel (28 jaar uit Brakel) werk als sportfysiotherapeut en doet aan hardlopen, krachttraining en zwemmen. Je kunt Remi van Empel ook wel beter kennen onder zijn bijnaam Extremi; als je op zijn Instagram kijkt, dan zie je dat hij al veel uitdagingen is aangegaan. Voor Kamp van Koningsbrugge viel deze deelnemer zelfs 25 kilo af.
  • Robin Bakker (33 jaar uit Heythuysen) is projectleider bij ASML. Hij doet in zijn vrije tijd aan hardlopen, krachttraining en kickboksen. Hij heeft in zijn studententijd gedacht aan een switch naar defensie, maar heeft dit niet gedaan. Robin heeft al meerdere malen meegedaan aan een 24-uurs marine-experience en traint met een aantal oud-mariniers.
  • Sam Boon (30 jaar) is brandweerman in het dagelijkse leven. Daarnaast maakt hij tijd voor krachttraining en wielrennen.
  • Sheila Kuiper (34 jaar uit Broek op Langedijk) doet administratief werk en in haar vrije tijd crossfit. Op haar 21ste werd Sheila Kuiper ongepland moeder en gooide ze haar leven rigoureus om. Haar kinderen staan op de eerste plaats, maar voor Sheila is het nu het moment om meer tijd voor zichzelf te nemen. Ze omschrijft zichzelf als extra. “Het is alles of niets. Ik hou daarvan.”
  • Stijn Madou (24 jaar uit Budel) verkoopt als zelfstandig ondernemer wildcamera’s uit China. Hij doet aan (kick)boksen, grapppling (worstelen) en hiit training. Stijn Madou heeft een tweelingbroer en zus. Die zijn het huis al uit, maar Stijn woont nog steeds bij zijn ouders in Budel. Hij is één van de jongste deelnemers aan Kamp Van Koningsbrugge 2023.
  • Titia van der Stelt (32 jaar uit Enschede) werkt als sportdiëtiste en bewegingswetenschapper. Ze heeft haar eigen praktijk met vier mensen in dienst. Leidinggeven is haar dus niet vreemd. Titia van der Stelt doet daarnaast aan obstakel course training, hardlopen en bootcamp. Zelf zegt ze: “Ik ben misschien niet de grootste, maar ik ben niet klein te krijgen.”
  • Tomash Marko (29 jaar) is personal trainer in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Zelf doet hij aan krachttraining, (kick)boksen, hardlopen en zwemmen. Deze deelnemer aan Kamp van Koningsbrugge seizoen 3 is opgegroeid in Oekraïne met zijn moeder en broertje. Op zijn dertiende zijn zij met hun Nederlandse stiefvader in Nederland komen wonen. Voor Tomash Marko is dit een test om te kijken of hij daadwerkelijk aan de frontlinie zou kunnen staan.
  • Zola van Zwol (26 jaar uit Amsterdam) is projectmanager. In haar vrije tijd doet Zola aan crossfit, hardlopen en wielrennen. Als klein meisje wilde Zola van Zwol al bij Defensie, maar dat ging niet omdat ze doof is aan haar rechteroor. Dit heeft ze overgehouden aan een gecompliceerde middenoorontsteking op haar derde. Ze was zelfs tijdelijk halfzijdig verlamd. “Ik moet wat vaker mijn hoofd draaien om te plaatsen waar geluid vandaan komt. Maar ik heb er geen last van.”

Kamp Waes seizoen 2

Nu vragen de Vlaamse volgers (en mogelijk ook de Nederlandse liefhebbers) zich waarschijnlijk af wanneer er weer een nieuw seizoen volgt van Kamp Waes. Dat is tenslotte het oorspronkelijke format, waarop Kamp van Koningsbrugge is gebaseerd. En terwijl de remake in totaal dus aan het vierde seizoen zit (3 reguliere en de special edition), daar is het wachten op Kamp Waes seizoen 2. Klik op de voorgaande link om er alvast meer over te ontdekken (en blijf ons ook zeker volgen via onderstaande social media, zodat je een seintje krijgt – we weten inmiddels dat de opnames plaatsvinden tussen midden juni- en midden augustus 2023). Je kunt in België dan weer kijken naar het eerste seizoen van de Vlaamse Special Forces VIPS; al vind ik die echt veel softer dan bijvoorbeeld Kamp van Koningsbrugge 2023 of Special Forces VIPS Nederland.

Nu even terug naar de inhoud van de afleveringen van Kamp van Koningsbrugge 2023:

Navigeren

De beruchte beasting maakt ook dit seizoen weer slachtoffers. Als de cursisten hierna compleet afgemat aankomen bij hun basiskamp, is er geen tijd om te installeren, maar mogen ze (in aflevering 2) laten zien hoe het staat met een van de basiseisen: navigeren. De consequenties van niet kunnen kaart- en kompas lezen zijn groot. Dat blijkt vlak voordat de cursisten het ijskoude water in moeten springen voor een ellenlange zware tocht.

Amper slapen

We zien in de derde aflevering van Kamp van Koningsbrugge 2023 of de deelnemers de ingewikkelde militaire boodschap tijdens de lange zwemproef hebben onthouden. Uitrusten is er niet bij. De volgende opdracht staat al klaar: graven tot ze erbij neervallen met maar één doel: bewustzijn creëren hoe zwaar het werk van een commando is. Om vervolgens de nacht te trotseren op een vlot.

Leiderschap en samenwerking

Leiderschap en samenwerking worden zwaar op de proef gesteld tijdens een ellenlange ammo en water run. Sommige cursisten geloven niet meer in de goede afloop. Als de zon al uren onder is, moeten ze elkaar zien op te sporen in vijandelijk gebied, terwijl ze onder de radar moeten blijven. Tactisch verplaatsen blijkt lastiger dan gedacht. En geëvalueerd worden door Ray en Dai ook.

Heftigste opdracht uit opleiding Special Forces

Niet iedereen komt ongeschonden uit de evaluaties en de nachtelijke missie. De cursisten die overblijven moeten laten zien of ze pijn kunnen lijden tijdens een opdracht die zo zwaar is, dat de instructeurs deze zelf bestempelen als de heftigste uit hun opleiding.

Graven en ongezien blijven

Het is voor de cursisten weer tijd om te graven. Twee immense putten achter vijandelijke linies, midden in de nacht. Voor een paar uur ongezien blijven: dat is de missie. En dat valt zwaar. Maar bij daglicht wordt het nachtelijke zwoegen beloond met complimenten. Hoog in de lucht moeten ze hun angsten bezweren. Om vervolgens te ondervinden hoe ‘leave no man behind’ een klein beetje voelt.

Broederschap & complexe missie

De cursisten ondervinden aan den lijve dat afzien en pijn lijden leidt tot broederschap. Diezelfde broederschap wordt vervolgens extreem op de proef gesteld in een koude, donkere grot. Vol adrenaline volgt een complexe missie: breng twee gewonden in veiligheid, terwijl je onder vuur ligt.

Shoot no shoot

Alle tot nu toe geleerde commando-skills moeten in praktijk gebracht worden. Tijdens de shoot no shoot wordt actie-intelligentie maximaal getest. Niet iedereen komt ongeschonden uit deze strijd. De cursisten die overblijven beginnen aan de nachtelijke eindmissie.

Eindmissie

De overgebleven cursisten starten aan de eindmissie. Tijdens deze missie moeten ze een zender plaatsen op een boot die bezet is door terroristen. Zijn ze in staat deze speciale operatie uit te voeren? En is dit echt het einde van Kamp Van Koningsbrugge? We zien het op donderdag 20 juli.

Foto: deelnemers Kamp van Koningsbrugge 2023 (seizoen 3) > Elvin Boer (AVROTROS).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 juli 2023 /