Liefde voor Muziek 2023: Jaap Reesema (in Nederland kijken)

Liefde voor Muziek 2023 staat in het teken van Jaap Reesema. De aflevering is te zien op dinsdag 2 mei om 20.35 uur bij VTM. Alle deelnemers aan Liefde voor Muziek 2023 komen met een bijzondere cover van een nummer van Jaap Reesema. Ben jij ook zo benieuwd waar Metejoor, DAAN, Stef Bos, K3, Portland en Günther Neefs voor hebben gekozen? We zetten alles op een rijtje over de Liefde voor Muziek Jaap Reesema aflevering. Inclusief hoe je Liefde voor muziek 2023 in Nederland kijken kunt. 

Liefde voor muziek 2023

Artiesten DAAN, Günther Neefs, Jaap Reesema, K3*, Metejoor, Portland en Stef Bos tekenen present voor Liefde voor muziek 2023. Deze ‘clash der genres’, gaande van rock tot electro en meezingers voor jong en oud, levert ongetwijfeld meeslepende, unieke en verrassende covers op. De deelnemers aan Liefde voor muziek 2023 verblijven in Villa Masia Capdet in Sant Pere de Ribes en laten hun muziek horen in wijnhuis Codorniu in Barcelona.

Artiesten Liefde voor muziek 2023

Dit zijn de artiesten die meedoen aan Liefde voor muziek 2023 op een rijtje. Hieronder kun je meer lezen over de Liefde voor muziek deelnemers in 2023. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder.

Liefde voor muziek kijken in Nederland

Wil je Liefde voor muziek kijken in Nederland? Dit kan via VTM GO. Als je de app in het verleden al hebt gedownload, gaat dat eenvoudig. Doe je dat nu pas, dan loop je waarschijnlijk tegen de landbeperking aan. Ga dan naar de VTM Go website. Zegt-ie dan nog steeds dat je niet mag kijken, omdat je niet uit België komt, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Hier lees je nog uitgebreider over hoe je in Nederland VTM kijken kunt én dus Liefde voor Muziek 2023. 

Liefde voor muziek: Jaap Reesema

Drie jaar geleden nog in trio, nu volledig solo. De Nederlandse singer-songwriter Jaap Reesema is geen onbekende in Liefde voor Muziek. Samen met Regi en Olivia Trappeniers coverde hij in seizoen 6 Kom Wat Dichterbij, dat een absolute nummer 1-hit werd. Sowieso is hij met het concept niet onbekend, want in Nederland deed hij mee aan Beste Zangers 2022.

Jaap Reesema

Jaap Reesema staat nu ook als soloartiest in de spotlights van Liefde voor Muziek. Hij veroverde de Nederlandse en Belgische hitlijsten met zijn ballads en scheert ook internationaal hoge toppen met zijn dancemuziek. Zo werkte hij met kleppers als Armin van Buuren, Lost Frequencies en David Guetta.

Stef Bos

Het zijn die dance tracks die Stef Bos enorm intrigeren. “Initieel vond ik het marsmuziek, maar ik dacht: Bos, onderzoek het eens. Al jarenlang heb ik iets in mijn hoofd over Vergeetmuziek. Ik heb je melodielijn gebruikt en ben in een trip terechtgekomen.” Stef gooit alle remmen los met zijn versie van Need You Now en maakt een diepe indruk op Jaap: “Armin zou dit geweldig vinden. Dit is ook voor hem een cadeau.”

Metejoor

Metejoor is voor het eerst zenuwachtig om achter de microfoon te kruipen. “Ik vond het moeilijk omdat onze muziek in dezelfde leefwereld ligt. Maar ik koos voor het nummer dat bovenaan mijn Spotifylijst staat en dat is Alles Komt Goed.” Metejoor overgoot het nummer met een reggae-sausje en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Portland

Sarah en Jente van Portland staan ook deze week garant voor een kippenvelmoment en toveren Nu Wij Niet Meer Praten om tot een ware Portlandsong. “Sarah had een specifiek idee voor dit nummer en ik heb haar laten doen. Ze heeft ook mij verrast met hetgeen ze hiervan heeft gemaakt”, klinkt het bij Jente.

K3

K3 waagt zich aan de hit Mijn Kleine Presidentje, een nummer dat Jaap samen met zijn zoontje Muck schreef. “Wanneer mijn zoon naar het nieuws kijkt, komt hij vaak naar me toe met vragen waar ik geen antwoord op heb. In dat nummer probeer ik door zijn ogen naar de wereld te kijken”, vertelt Jaap Reesema. In het nummer hebben de meisjes van K3 nog een unieke boodschap voor Jaaps zoon verwerkt.

DAAN

DAAN koos voor Code Rood, een song die hem meteen in het oog sprong. “Ik had het nummer nog niet gehoord maar enkel de titel gezien en ik was meteen verliefd. (…) Toen ik het vervolgens beluisterde, vond ik het mooi vanaf de eerste noot. Dit is perfecte songwriting en het is knap hoe je het thema ontwikkelt. Ik heb het vertaald naar het Engels, heel getrouw aan jouw tekst”, vertelt hij. In een bijpassend, donkerrood kostuum kruipt DAAN achter de microfoon om zijn versie van de song te brengen. “Het is alsof dit jouw song is”, klinkt het na afloop bij Jaap Reesema.

Günther Neefs

I Should Have Known wordt dan weer op humoristische wijze omgevormd tot Ik Had Het Moeten Weten door Günther Neefs. Zijn versie doet iedereen dansen.

Jaap Reesema: Allemaal

Jaap Reesema sluit de avond af met de klassieker Allemaal van Wim Soutaer. “Ik breng heel veel ballads uit die hartverscheurend en droevig zijn, maar vandaag wil ik afsluiten met een feestje”, vertelt Jaap Reesema. En zo gezegd, zo gedaan. 

Jaap Reesema: 35 kilo afgevallen

Alle artiesten brachten op hun reis niet enkel hun prachtige stem mee, maar ook een voorwerp dat voor hen belangrijk is of hen typeert als persoon. Jaap Reesema bracht een foto uit zijn jeugdjaren mee met een persoonlijk verhaal dat hij graag wil delen met de andere artiesten… 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 mei 2023 /