Ontdek Race Across The World: deelnemers, reis én meer…

Deelnemers Race Across The World moeten zo snel mogelijk reizen van Mexico-City naar Ushuaia, het zuidelijkste punt van Argentinië. Vijf duo’s van bekende (en minder bekende) Nederlanders doen mee aan dit avontuurlijke reisprogramma dat sinds woensdag 15 maart om 20.30 uur bij RTL4 te kijken is. Iedere donderdag staat de aflevering op Videoland. Martijn Krabbé presenteert Race Across The World, deelnemers zijn onder andere Hugo Kennis, Olga Commandeur, Dominic Seldis, Howard Komproe en Bastiaan Ragas.

Race Across The World

14.000 km reizen dwars door Latijns-Amerika zonder gebruik te maken van het vliegtuig, een bankpas of een mobiele telefoon en met een beperkt budget. Een avontuurlijke uitdaging die vijf BN’ers, samen met een familielid of goede vriend, aangaan in het nieuwe RTL4 tv-programma Race Across The World. Onder leiding van presentator Martijn Krabbé volgen we de koppels in de deze onvoorspelbare reis door zeventien landen vol ontdekkingen, bijzondere ontmoetingen, ontberingen, culturen en prachtige bestemmingen.

Race Across The World deelnemers

De avontuurlijke reis in dit nieuwe programma wordt gemaakt door TV-kok Hugo Kennis* samen met vriendin en presentatrice Eva Cleven, ex-atlete Olga Commandeur met haar man Frank Maanders, muzikant Dominic Seldis en zijn dochter Katy, comedian Howard Komproe met beste vriend Dré Urhahn en zanger Bastiaan Ragas* met zijn zoon Sem. De onderlinge band en de creativiteit van de koppels wordt tijdens hun tocht flink op de proef gesteld. Onderweg zullen de teams vindingrijk moeten zijn en geld moeten verdienen in de voor hun onbekende culturen en met de nodige taalbarrières, om zo snel mogelijk te kunnen reizen.

Hugo Kennis en Eva Cleven

Hugo Kennis en vriendin / presentatrice Eva Cleven doen samen mee aan Race Across The World. Je kent hem natuurlijk als tv-kok. En Hugo Kennis is ook vaak in uiteenlopende programma’s te zien. Zo zag je hem recent – met Thomas Cammaert – in LEGO MASTERS Kerstspecial 2022 en De Beste Oliebollenbakker van Nederland. Hij won in 2019 Expeditie Robinson en deed dan ook mee aan het All Stars-seizoen. Je kent Eva Cleven als presentatrice van Het Klokhuis en De prijsknaller. Ook zij houdt wel van een uitdaging, want eerder deed ze ook mee aan Expeditie Robinson. Ze werd zelfs tweede in het twintigste seizoen. Kortom: een duo die niet vies zijn van wat avontuur.

Dominic Seldis en dochter Katy

Dominic Seldis en dochter Katy zien we ook samen als deelnemers aan Race Across The World. We kennen hem natuurlijk als jurylid in Maestro. En laat hij nu zo ook een bekende spotten. Eva Cleven was namelijk één van de deelnemers aan Maestro seizoen 6. Als professioneel klassiek musicus* heeft de Britse contrabassist Dominic Seldis natuurlijk al de hele wereld over gereisd, maar dit is een heel ander avontuur… Dochter Katy wordt op 25 maart 23 jaar. Wat zij in het dagelijkse leven doet, weten we niet… Haar Instagram bevat namelijk maar een paar vrolijke fotootjes.

Olga Commandeur en Frank Maanders

Olga Commandeur* doet samen met haar man Frank Maanders mee aan dit avontuurlijke, nieuwe tv-programma. Bij het grote publiek is Olga Commandeur natuurlijk bekend als presentatrice van Nederland in Beweging. Maar ze heeft er een carrière als atleet op zitten. In 1984 heeft ze zelfs meegedaan aan de Olympische Spelen. Ze heeft veel nationale records gelopen en zelfs een wereldjeugdrecord op de 800 meter in 1975. In dat zelfde jaar werd ze ook Europees jeugdkampioene. Dankzij een eerder interview in Margriet weten we dat Frank Maanders en Olga Commandeur elkaar een 2002 hebben leren kennen via een datingsite. Hij is ICT manager. Olga Commandeur is 64 haar man Frank Maanders is twee jaar jonger.

Howard Komproe en Dré Urhahn

Stand-up comedian Howard Komproe* doet samen met zijn beste vriend beelden kunstenaar Dré Urhahn. Ze hebben een voordeel; hij reisde namelijk al eerder naar Zuid-Amerika om het leven in de sloppenwijken vast te leggen. Ook Howard Komproe is reislustig. Wist je trouwens dat Howard Komproe samen met Jandino Asporaat, Murth Mossel en Roue Verveer (die je kent uit LOL) de Carribean Combo* vormde? Waar je Dre Urhahn van kent? Hij is samen met Jeroen Koolhaas als Haas & Hahn bekend geworden door hun projecten als Favela Painting en Philly Painting, waarbij ze muurschilderingen aanbrengen in achterstandswijken door de lokale bevolking. In 2005 hebben ze samen een film gemaakt over de hiphopcultuur in Rio de Janeiro, daar ontstond het idee. Kortom: Dre Urhahn kent Zuid-Amerika goed.

Bastiaan Ragas en zoon Sem

Bastiaan Ragas ken je als zanger, acteur en natuurlijk schrijver. Hij is getrouwd met presentatrice Tooske Ragas. Toen Bastiaan Ragas Tooske leerde kennen was zoon Sem amper twee jaar oud. Sem Ragas heeft ook een bekende moeder, dat is namelijk zangeres Laura Vlasblom, die je kent van Frizzle Sizzle. De avontuurlijke genen heeft Sem Ragas zowel van zijn vader als van moeder Laura Vlasblom. Haar zagen we tenslotte recent nog in Expeditie Robinson 2022. Maar ook met hun gezin hebben Bastiaan Ragas en zoon Sem al het nodige gereisd; zo trokken ze in 2018 vier maanden door Afrika en Azië voor het realityprogramma Ragas reist rond.

Reis van Mexico-City naar Ushuaia

Voor de deelnemers aan Race Across The World begint de reis over land in de grootste stad van het noordelijke halfrond Mexico-City. Samen met presentator Martijn Krabbé volgen we hun tocht langs de adembenemende natuur en bruisende steden naar de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia in Argentinië. Welk team beschikt over genoeg flexibiliteit, creativiteit en uithoudingsvermogen? Wie lukt het om zich het best aan te passen in de lokale cultuur, en komt als eerste aan op de eindbestemming?

Aflevering 2

De teams zijn aangekomen in Panama-stad. Onderweg zijn er tranen van geluk bij Hugo en Eva: ze komen namelijk op een plek waar ze tweehonderd pasgeboren zeeschildpadjes mogen helpen uitzetten. Bastiaan en Sem krijgen op hun beurt zware politiebewaking naar een dubieus hotel. Howard en Dré beleven een mooi moment bij het zwarte Jezusbeeld en Dominic en Katy blijven een stel onwennige rugzakreizigers. Olga en Frank ontsnappen op het nippertje aan een ongeluk.

Aflevering 3

De teams reizen naar Quito in Ecuador. Onderweg belanden ze in zwaar weer. Hugo en Eva kijken daarna te diep in het glaasje, terwijl Howard en Dré straatkunst bewonderen in Bogota. Bastiaan houdt het niet droog als hij beseft dat het winnen van de race eigenlijk helemaal niet belangrijk is. En Olga en Frank zetten dit keer alles op alles om niet wéér als tweede te eindigen.

Aflevering 4

De teams reizen naar Arequipa in het zuiden van Peru. Nog voordat ze goed en wel vertrokken zijn, krijgt Sem ruzie met vader Bastiaan. Olga en Frank zijn van slag na een ontmoeting met een Venezolaanse vluchteling en Howard wordt verliefd op een Peruaanse kokkin. Hugo en Eva worden bij de grens met Peru opgelicht bij het wisselen van geld en tot overmaat van ramp wordt Hugo ziek. De emoties bij hem en Eva lopen hoog op.

Aflevering 5

De vier teams reizen door naar Salta in het noorden van Argentinië. Voor vertrek worden de teams door Martijn Krabbé gewaarschuwd dat het tweede deel van de reis veel duurder gaat worden. Maar zuinig zijn is geen favoriete bezigheid van Bastiaan Ragas. Bij team Kennis krijgen ze te maken met pech onderweg. Team Komproe heeft last van hoogteziekte en team Commandeur bezoekt de beroemde zoutvlaktes van Uyuni in Bolivia.

Aflevering 6

De vier teams reizen door naar Florianopolis in Brazilië. Onderweg wordt team Ragas geteisterd door tegenslag, maar toch blijven de mannen positief. Bij team Kennis beleeft Eva haar mooiste moment als ze dansles krijgt van de koningin van het carnaval. Team Komproe is onder de indruk na gewerkt te hebben in een bejaardenhuis in Paraguay. Bij team Commandeur gaat de planning de mist in.

Aflevering 7

De teams reizen van Montevideo in Uruguay door naar Mendoza in het westen van Argentinië. De spanning loopt op, omdat iedereen beseft dat er dit keer een team zal moeten afvallen. Verder teert team Ragas steeds meer in op hun schamele budget, probeert team Commandeur een droomuitje van team Komproe te kopen en denken Hugo en Eva de etappe met gemak te gaan winnen.

Aflevering 8

Na een reis van twee maanden is het einddoel in zicht: de drie overgebleven koppels van Race Across The World zijn op weg naar de Argentijnse stad Ushuaia.

Race Across the World kijken

Race Across The World is een productie van IDTV. Je kunt dit avontuurlijke reisprogramma sinds woensdag 15 maart acht weken lang om 20.30 uur kijken bij RTL 4. Een dag je later op donderdag staat de aflevering dan op Videoland. Race Across The World is een spannend programma, waarbij de deelnemers echt in bizarre gebeurtenissen terecht komen. Zo zijn ze betrokken bij een busongeluk en kunnen ze niet door reizen door een moord…

Foto: Jasper Suyk

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 april 2023 /