ZOOP: De Reünie met cast; wat doen acteurs anno 2023?

ZOOP: De Reünie is vanaf vandaag – zaterdag 15 juli – op Videoland te kijken. Taffie, Mike, Bionda, Bastiaan, Elise, Sira, Moes en Alwin. Namen van personages die de harten van ZOOP-fans na al die jaren nog steeds sneller doen laten kloppen. Maar hoe gaat het nu met de ZOOP cast nu; tijd om te ontdekken wat de acteurs en actrices anno 2023 doen.

ZOOP: De Reünie met cast

In ZOOP: De Reünie blikt de cast met Monique van der Werff, Patrick Martens, Nicolette van Dam, Ewout Genemans, Vivienne van den Assem, Juliette van Ardenne, Jon Karthaus en Erwan van Buuren terug op hun unieke tijd als jonge acteurs en actrices. In een prachtige avondsetting midden in de dierentuin delen ze hun meest dierbare herinneringen, kijken ze terug op de gekte die rondom de serie ontstond, de enorme boost die ZOOP aan hun carrières gaf en de begindagen van hun bijzondere vriendschap, die tot op de dag van vandaag nog springlevend is.

ZOOP cast / personages

Nog eventjes op een rijtje wie wie speelde:

* Als je op de naam van de acteurs/actrices klikt, ontdek je nog meer producties waar ze aan meewerkten.

ZOOP acteurs in 2023

Daarnaast gaan de acteurs terug in de tijd met scripts van iconische scènes uit de serie en films tijdens een Table Read. Nooit eerder vertoond eigen materiaal van de acteurs ten tijde van de opnames laat zien hoe hecht ze waren, hoe ze samenleefden in een klein hotel en hoe de dagen achter de schermen werden beleefd. Ook wordt duidelijk hoe een aantal castleden moeite had met de plotselinge bekendheid en wat voor impact dat op hen heeft gehad.

ZOOP

Taffie, Mike, Bionda, Bastiaan, Elise, Sira, Moes en Alwin. Namen van personages die de harten van ZOOP-fans na al die jaren nog steeds sneller doen laten kloppen. Twintig jaar geleden begonnen acht piepjonge en onervaren acteurs zonder verwachtingen aan het avontuur van de uiteindelijk immens populaire jeugdserie ZOOP. De serie werd bekroond met tv-prijzen en had jaarlijkse fandagen met meer dan 10.000 bezoekers. Na drie seizoenen, 325 afleveringen en drie speelfilms stopte het avontuur.

Ook jeugdsentiment: Het Huis Anubis.

Start van carrière

Als de Rangers in 2007 de winterse dierentuin verlaten om vlinders te redden in Zuid-Amerika, is dat de allerlaatste keer dat ze ooit samen in de dierentuin zijn geweest. Tot nu. Nog één keer keert de originele cast terug naar de plek waar het allemaal begon: Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Samen blikken ze terug op een bijzondere periode uit hun leven, die voor het merendeel van hen het startpunt bleek van een carrière in de film- en televisie-industrie.

ZOOP cast: dit doen ze nu in 2023

Want dan ben je natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat de acteurs en actrices uit de ZOOP cast anno 2023 doen. We zetten het op een rijtje.

  • Monique van der Werff is al een tijdje uit de schijnwerpers verdwenen. Ze probeerde het nog wel als zangeres bij So You Hanna Be a Popstar en ging daarna het theater in. Inmiddels is ze het spirituele pad op gegaan.
  • Patrick Martens zagen we voor hij in ZOOP kwam al als Morris in Goede tijden, slechte tijden. Hij acteurs nog steeds, maar we zien hem vooral als presentator. De afgelopen jaren bijvoorbeeld van Koffietijd. Maar hij is nu te zien met Lettrix en later deze zomer met Date Smakelijk.
  • Nicolette van Dam was een tijd niet van je scherm weg te slaan. We zagen haar overal als actrice en presentatrice, zoals in Voetbalvrouwen. Maar de laatste tijd is ze vooral druk met haar horecazaak en is ze natuurlijk ook moeder van twee kids. En onderneemt ze volop met haar man Bas Smit. Zo schrijven ze reisboeken*.
  • Ewout Genemans maakt als tv-maker inmiddels spraakmakende programma’s als Ewout, maar denk ook aan In de jeugdkliniek en Bureau Arnhem.
  • Vivienne van den Assem is nu presentatrice bij RTL Boulevard. Voor Vivienne van den Assem bij de ZOOP cast kwam, had ze natuurlijk al te nodige ervaring. Ze speelde mee in Goudkust en Onderweg naar Morgen. Later speelde ze nog in verschillende films en series, maar ze legde zich vooral toe op het presenteren van programma’s.
  • Juliette van Ardenne werkt van de ZOOP cast anno 2023 als enige nog volledig als actrice. Zo zag je haar recent in Incognito, in Tot Zonsondergang, maar denk ook aan Adem in, adem uit, Swanenburg, Thuisfront en Ferry. Maar haar bekendste rol is natuurlijk die van Kim in Dokter Tinus. En ik heb ook erg genoten van Kerstgezel.nl.
  • Jon Karthaus zagen we recent nog in de film Fijn Weekend; een film die hij ook zelf regisseerde. Hij is tegenwoordig namelijk werkzaam als regisseur, bijvoorbeeld van de nieuwe Costa.
  • Erwan Van Buuren is anno 2023 achter de schermen actief als professioneel cameraman en steadicam operator. Voor ZOOP was Erwan Van Buuren nog tien afleveringen te zien als Ted in Costa!

ZOOP Reünie en afleveringen kijken

ZOOP: De Reünie is vanaf zaterdag 15 juli 2023 te streamen bij Videoland. De documentaire is geproduceerd door No Pictures Please en geregisseerd door Dennis Wieringa. Naast de reünie zijn ook alle seizoenen en films van ZOOP te streamen bij Videoland. Wist je dat er daarnaast ook nog veel van ZOOP op dvd verkrijgbaar is*?

Foto: Videoland / Tom Cornelissen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juli 2023 /