Stralend Kerstfeest 2022 (EO) met deze artiesten

Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart presenteren Stralend Kerstfeest 2022 bij de EO. Deze muzikale uitzending is te kijken op eerste kerstdag om 21.25 uur op NPO1. Ontdek hier alles over de Stralend Kerstfeest artiesten en gasten.

Stralend Kerstfeest 2022

In een jaar dat het nieuws bol staat van oorlog, protesten, vluchtelingenstromen en klimaatproblematiek is de kerstboodschap van vrede relevanter dan ooit. In deze editie van Stralend Kerstfeest worden zowel klassieke kerstnummers als legendarische vredesnummers gezongen. Van Joy to the world tot John Lennons Happy Xmas; ze komen op de avond van Eerste Kerstdag allemaal aan bod. Niet alleen de vrede, maar ook de onvrede wordt bezongen.

Stralend Kerstfeest artiesten

Berget Lewis, OG3NE en Ferdi Bolland geven samen met talenten van het Leger des Heils muzikale en inhoudelijke invulling aan de avond. De ruim 600 bezoekers krijgen ook een belangrijke rol, want zij zullen meerstemmig zingen onder leiding van Tijmen en Maarten van Popup Choir. Een aantal BN’ers, waaronder Karin Bloemen, Jan Dulles (van de 3JS) en Joris Linssen (die deze week nog op tv was met Joris’ Kerstboom en Boeddha in de Polder), zingt samen het nummer Imagine. Verschillende BN’ers delen een kerstgroet of reflectie op het afgelopen jaar. Zo zijn onder andere André van Duin en Giovanca Ostiana te zien.

Artiesten Stralend Kerstfeest 2022

Omdat we over de artiesten van Stralend Kerstfeest 2022 ook al regelmatig hebben geschreven, zetten we ze kort op een rijtje.

Oekraïense talenten

De Oekraïense pianiste Muza Valiaddinzade vluchtte voor de oorlog en vertelt over haar muzikale passie en toekomstdroom. Ze begeleidt Ferdi Bolland op piano bij het hoopvolle You raise me up. Ook Anna Hodorovskaya moest Oekraïne ontvluchten. Ze is een bekende zangeres in haar thuisland, en ook zij laat in Stralend Kerstfeest haar stem en verhaal horen.

Kerstverhaal van Godfried Bomans

Een kerstverhaal ontbreekt natuurlijk niet: Een witte kerst van Godfried Bomans wordt verteld door Veronica. Zij heeft in haar bewogen leven gemerkt hoe fijn het was dat mensen hun deur voor haar openden. Nu wil zij op haar beurt anderen ook graag een veilige en warme plek bieden bij een inloophuis van het Leger des Heils.

Stralend Kerstfeest kijken

Wil je Stralend Kerstfeest 2022 kijken – een samenwerking tussen de EO en Leger des Heils – dan kan dit op eerste kerstdag om 21.25 uur bij de EO op NPO1. De aflevering is ook terug te kijken via NPO Start. Je kunt NPO Start ook in België kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding. Zet de server van de VPN op Nederland en ga dan naar de NPO Start website. Vervolgens kun je beginnen met kijken. Wist je dat Stralend Kerstfeest 2021 en Stralend Kerstfeest 2020 hier ook nog te kijken zijn?

Foto: EO / Willem Jan de Bruin fotografie

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2022 /