Pasen met de zandtovenaar en Klaas Van Kruistum

Jamai, Soy Kroon, Anne Appelo en Klaas van Kruistum zijn te zien in een nieuwe editie van KRO-NCRV’s Pasen met de zandtovenaar. Je kunt hier op zaterdag 8 april om 17.35 uur naar kijken bij NPO Zapp.

Dit artikel verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 3 april 2021; ik heb het bijgewerkt op zaterdag 8 april 2023.

Pasen met de zandtovenaar

In deze editie van Pasen met de zandtovenaar wordt het aangrijpende paasverhaal op unieke wijze in beeld gebracht. Met indringende zandtekeningen van zandtovenaar Gert van der Vijver en bijpassende songs, uitgevoerd door Jamai als Jezus, Soy Kroon als Judas en Anne Appelo als Maria. KRO-NCRV-presentator Klaas Van Kruistum vertelt het verhaal.

Jamai, Soy Kroon en Anne Appelo

Jamai, Soy Kroon en Anne Appelo zijn geen onbekende voor de lezers van deze site. Zo zag je Soy Kroon (die je kent van Galaxy Park en de nieuwe K3-film) eerder ook in de kersteditie van de zandtovenaar. En in 2022 was hij natuurlijk Jezus in The Passion. Jamai zag je in Op zoek naar Maria, maar je kent hem ook van de Nederlandse remake van Over Winnaars. Anno 2023 zag je ‘m recent optreden in Tulpen uit Antwerpen. Anne Appelo is presentatrice, zangeres en musicalster. Je zag haar op tv bijvoorbeeld in Op de dierenambulance met…

Verhaal van Pasen in beeld

KRO-NCRV vindt het belangrijk om jong en oud te verbinden rondom de krachtige boodschap van het paasverhaal uit de Bijbel: er is altijd hoop te vinden. Veel kinderen weten niet meer wat de betekenis is van het paasfeest. Met Pasen met de zandtovenaar wordt het tijdloze verhaal voor jong en oud visueel krachtig verbeeld door Gert van der Vijver. 

Forteiland IJmuiden

Forteiland IJmuiden, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, is dit jaar het decor van Pasen met de zandtovenaar. Op deze historische plek komt het verhaal over vriendschap, verraad en vergeving tot leven door de zandkunst van Gert van der Vijver. Een speciaal optreden is er van de jonge violist Diana Fakour, finalist van het Prinses Christina Concours. Liedjes zijn er van Nielson* tot Ramses Shaffy en van Kenny B. tot Bach.

Pasen met de zandtovenaar kijken

Pasen met de zandtovenaar kun je op verschillende dagen en tijden kijken tijdens Pasen. Natuurlijk is de aflevering ook terug te kijken via NPO Start en NPO Plus.  Vanuit het buitenland kun je kijken naar NPO Start als je een VPN Verbinding gebruikt, die je op Nederland zet. We schreven afgelopen jaar ook weer over de kersteditie: Kerst met de zandtovenaar 2022.

Foto: Stijn Ghijsen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 april 2023 /