De Quiz van het Jaar 2022 met Harm Edens en deze deelnemers

Harm Edens presenteert vanavond – dinsdag 27 december – om 20.30 uur bij SBS6 De Quiz van het Jaar. Vier nieuwe BN’ers gaan de strijd met elkaar aan; dit zijn Jaap Reesema, Lisa Loeb, Soy Kroon en Stefano Keizers. Wie van deze vier deelnemers aan De Quiz van het Jaar weet het meeste van 2022?

De Quiz van het Jaar 2022

Voor dit nieuwe seizoen van De Quiz van het Jaar blikken we aan de hand van fragmenten terug op zestig nieuwsfeiten. Dit jaar wordt de eindejaarsquiz gepresenteerd door Harm Edens en gaan vier nieuwe BN’ers de strijd met elkaar aan. Deze bekende Nederlanders kijken samen met het publiek terug op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Aan de hand van vragen, fragmenten en foto’s wordt meteen hun kennis getest. Hoeveel weten we nog van het jaar 2022?

Deelnemers De Quiz van het Jaar 2022

De deelnemers aan De Quiz van het Jaar 2022 zijn Jaap Reesema, Lisa Loeb, Soy Kroon en Stefano Keizers. Alle vier zagen we ze in 2022 veelvuldig op tv. We zetten op een rijtje waar je ze van kent, want in eerste instantie gaat er misschien niet bij iedere naam meteen een belletje rinkelen. Daarnaast weten we van een aantal van de deelnemers aan De Quiz van het Jaar 2022 ook al in welke nieuwe programma’s we ze gaan zien in 2023.

Jaap Reesema

Jaap Reesema is voor de lezers van VlaamsKijken de bekendste. Hij is tenslotte niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen heel succesvol. In Nederland scoorde hij een enorme hit tijdens Beste Zangers én aankomend jaar doet hij in Vlaanderen mee aan de Vlaamse variant: Liefde voor muziek. Recent zag je ‘m nog in Regi – Zwaartekracht live in Sportpaleis. Jaap Reesema is in 2023 niet alleen te zien in Liefde voor Muziek, maar hij is ook teamcaptain in de nieuwe show DNA Singers van RTL4. Daarnaast kun je in 2023 ook de nieuwe cd van Jaap Reesema verwachten; Als Je Voor Me Staat is nu te reserveren.

Lisa Loeb

De afgelopen tijd zagen we Lisa Loeb op tv als de presentatrice van de Nederlandse FBoy Island bij HBO Max. Daarnaast kwam haar debuutroman BANG vorige maand uit. We zagen haar verder zingen in Amazing Grace. Bij het grote publiek is deze cabaretière, zangeres, presentatrice en schrijfster vorig jaar bekend geworden door de finale van De Slimste Mens (zomer 2021) te winnen.

Soy Kroon

Acteur en zanger Soy Kroon is in Nederland bij het grote publiek bekend geworden als Sil Selmhorst in Goede tijden, slechte tijden en Nieuwe tijden. Daarnaast kent het Vlaamse publiek hem van Galaxy Park. Maar in 2022 zagen we echt wat Soy Kroonin zijn mars heeft. Hij maakte namelijk veel indruk met zijn rol als jongste Jezus ook in The Passion. Samen met Thomas Cammaert maakte hij het indringende toneelstuk Trompettist in Auschwitz. Dit jaar kreeg hij verder de Televizier Talent Award en zagen we hem als acteur in Costa. In 2023 gaan we hem zien in Wie is de Mol? en in de Netflix-film Oei, ik groei.

Stefano Keizers

Wist je dat Stefano Keizers en Soy Kroon – beide deelnemers aan De Quiz van het Jaar 2022 – samen de podcast Soy & Stefano, de Potcast maken? De twee leerden elkaar volgens mij kennen bij Het Perfecte Plaatje. Stefano Keizers is misschien wel één van de vaagste figuren van de Nederlandse tv. We schreven eerder dit over hem: Wie is Stefano Keizers? Ontdek het in documentaire. In 2023 zien we Stefano Keizers in: LOL met Philippe Geubels en Jeroom Snelders op Prime Video.

Foto: SBS6 / William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 december 2022 /