Het Beste Bod (Play4) met deze bekende Vlamingen en experts

Het Beste Bod is vanaf vanavond – maandag 26 juni 2023 – dagelijks rond 19.15 uur op Play4 te kijken. Het gaat om de herhaling van seizoen 1, die uitgezonden werd vorig jaar zomer. Dit zomerprogramma struint dagelijks de Vlaamse rommelmarkten af op zoek naar unieke voorwerpen. Experts en bekende Vlamingen – die ook verzamelen – nemen het vervolgens tegen elkaar op. Ontdek in dit artikel alles over Het Beste Bod en de deelnemers.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op maandag 1 augustus 2022. Ik heb het bijgewerkt op maandag 26 juni 2023, omdat Het Beste Bod deze zomer in de herhaling op tv te kijken is.

Het Beste Bod

Verschillende experten gaan op zoek naar leuke voorwerpen, verborgen schatten en vergeten pareltjes op de Vlaamse rommelmarkten. Zes specialisten en zes bekende Vlamingen nemen het tegen elkaar op en proberen de verkoper te overtuigen met hun beste bod. Vooraleer de experten beginnen met hun tactisch steekspel, wordt het voorwerp geschat door een professionele schatter. Wie het beste bod op tafel legt en de verkoper overhaalt, keert huiswaarts met een uniek stukje brocante, design of vintage.

Van vintage stofzuiger tot platic emoe

Het team van experten bestaat uit een poule van 12 bekende en minder bekende verzamelaars. Zij bieden op de meest opmerkelijke voorwerpen en proberen hun slag thuis te halen. In de eerste aflevering wordt er al gretig tegen elkaar opgeboden voor onder andere een vintage stofzuiger uit de jaren 70 en een levensgrote plastieken emoe. Het kleiner broertje van het populaire Stukken Van Mensen gaat niet zozeer op zoek naar exclusieve dure voorwerpen, maar wel naar opmerkelijke voorwerpen waar een leuk verhaal achter schuilt.

Het Beste Bod deelnemers

Zes experten en zes bekende Vlamingen gaan op zoek naar unieke schatten en bieden tegen elkaar op. Wie legt het beste bod op tafel? De deelnemers aan Het Beste Bod zijn bekende Vlamingen Dominique Persoone, Bartel Van Riet, Julie Vermeire, Rik Verheye, Hakim en Dean Delannoit. En experts Paul De Grande, Robbe De Backer, Tim Mouling, Julie Vrijens, Mariëlle Dom en Eva De Brouwer.

Het Beste Bod kijken

Het Beste Bod kijken kan in de zomer van 2023 dagelijks rond 19.15 uur op Play4. De afleveringen zijn ook terug te kijken via GoPlay. Vanuit België is dat eenvoudig; vanuit een ander land (zoals Nederland) kan hij aangeven dat je alleen uit België mag kijken. Dit los je op door gebruik te maken van een VPN Verbinding die je op België zet.

Hieronder meer over de deelnemers uit Het Beste Bod, zowel de bekende Vlamingen als de experts:

Bekende Vlamingen Het Beste Bod

De bekende verzamelaars die het beste bod uit hun mouw zullen proberen schudden zijn Dominique Persoone, Bartel Van Riet, Julie Vermeire, Rik Verheye, Hakim en Dean Delannoit. Ze hebben allemaal één ding gemeen: een passie voor verzamelen. Al zijn de verzamelingen wel heel uiteenlopend en zijn ze elk op zoek naar verschillende soorten voorwerpen.

Dominique Persoone

Dominique Persoone* zal zich zeker niet inhouden om het onderste uit de kan te halen. Hij kan de lokroep van vintage, retro en andere spullen moeilijk weerstaan. Als hij zich aangetrokken voelt tot een bepaald voorwerp zal hij dan ook volledig tot het uiterste gaan. Dominique Persoone zag je bijvoorbeeld op tv in Out of Office, Junior Bake Off en De Grootste Lefgozer van Vlaanderen 2022. Hij deed ook mee aan De Verraders en Over De Oceaan.

Bartel Van Riet

Bartel Van Riet* is een fervent rommelmarktganger. Hij heeft een passie voor nostalgische voorwerpen waar een mooi verhaal aan verbonden zit. Deze natuurwerker, landschapsarchitect en tv-presentator heeft verschillende programma’s op zijn naam staan. Zo zagen we hem in 2020 nog als presentator van Expeditie Robinson: NL vs BE. Recent kwam hij langs in Huis Gemaakt seizoen 2.

Julie Vermeire

Julie Vermeire kreeg haar voorliefde voor tweedehands en vintage met de paplepel mee. Papa Jacques (die voor VTM Eenmaal Andermaal maakte) is al jarenlang een verzamelaar van onder andere wijn, strips en speelgoed. Julie Vermeire houdt erg van design en fashion, maar is ook geïnteresseerd in oud speelgoed. Inmiddels is de dochter van Jacques Vermeire een graag gezien Play4-gezicht. Je zag haar in Hit The Road Jacques en afgelopen voorjaar naast Gers Pardoel bij Come Dance With Me. Daarnaast kun je haar kennen als actrice uit De Redders. En natuurlijk zag je haar ook in de realitysoap van de familie: De Vermeires.

Recent schreef Julie Vermeire het boek: Soulshine op socials*.

Rik Verheye

Rik Verheye* is dan weer vooral op zoek naar meubels en decoratie in de breedste zin van het woord. Hij is erg geïnteresseerd in designklassiekers. Op dit moment is Rik Verheye razend populair in Vlaanderen, dankzij de serie Nonkels en zijn personage Willy Persyn. Bij het grote publiek staat hij in het collectieve geheugen gegrift als Jay Vleugels uit Callboys. Recent was hij te zien in onder meer in De Bende Van Jan De Lichte en We Moeten Eens Praten.

Hakim Chatar

Hakim Chatar heeft een uitgebreide sneakerverzameling en houdt van bijzondere voorwerpen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een levensgroot beeld van Mike Tyson in zijn kantoor staan. Je kent Hakim Chatar ook van zijn eigen sneaker-show Sneak Peek en Dansaertvlamingen.

Dean Delannoit

Ten slotte is er Dean Delannoit. De zanger is al 15 jaar bezig met het kopen van vintage, art deco en kunst. Hij heeft een breed interesseveld: van oude caféspelen en Coca-Cola-objecten tot Chesterfields en industriële lampen. Vraag je je af wie Dean Delannoit is, omdat zijn naam je niks zegt? Nou, hij won in 2007 Idool en later ook nog Sterren op het ijs.

Experts Het Beste Bod

De experts die we in Het Beste Bod aan het werk zien zijn Paul De Grande, Robbe De Backer, Tim Mouling, Julie Vrijens, Mariëlle Dom en Eva De Brouwer. Daarbij valt natuurlijk meteen één van de experts op; Paul De Grande kennen we uit Stukken van Mensen. Robbe De Backer ken je dan weer als winnaar van Expeditie Robinson (december 2018 op tv).

Paul De Grande

De flamboyante entrepreneur Paul De Grande (73), bekend uit Stukken Van Mensen, zal zijn charmes ook deze zomer terug bovenhalen. Paul houdt van objecten en meubilair uit de 16e-19eeuw, maar zijn interesse en kennis reiken veel verder dan dat. Paul De Grande veilde onlangs nog een deel van zijn collectie en zal dus zeker niet aarzelen om zijn mede-experten te overbieden. We leerden hem beter kennen in Viva la feta seizoen 2.

Robbe De Backer

Robbe De Backer (34) is trotse zaakvoerder van Brocante Café in Brugge en Verkoopzaal Robbe in Diksmuide. De gepassioneerde Bruggeling groeide op tussen de antiek en brocante. Zijn vader is al jaar en dag actief in de branche. Robbe koopt volledige inboedels op, maar ook losse stukken kunnen hem bekoren. Wist je dat Robbe De Backer eind 2018 Expeditie Robinson heeft gewonnen. De oud-winnaar is verzot op pure nostalgie en verliefd op de zoektocht naar eeuwenoude pareltjes.

Tim Mouling en Julie Vrijens

Tim Mouling (52 jaar) en Julie Vrijens (45 jaar), al 20 jaar een koppel, en allebei stapelverliefd op de wereld van vintage. Samen hebben ze twee zaken in Antwerpen: Bar Bakeliet en Red Juliet. Het ene een vintage muziekcafé, het ander een winkel met een eigen modelabel gecombineerd met vintage design en interieurartikelen. Tim Mouling is eerder de nonchalante en lieve verkoper die beheerst zal onderhandelen voor een correcte prijs. Julie Vrijens is het enthousiasme zelve en zal zich niet inhouden om haar emoties in de strijd te gooien. In de loop der jaren verzamelden ze reclameborden, oude radio’s, vinyl platen, vintage servies, kaders, oud speelgoed, Dinky Toys… Het ondernemend koppel schreef samen het boek Very Vintage* en richtte de facebookgroep The Vintage Market op.

Mariëlle Dom

Mariëlle Dom (49) zit al meer dan 15 jaar in het vak en heeft sinds 2020 haar eigen antiekwinkel Antiques by Domm in hartje Antwerpen. De ambitieuze Antwerpse gaat op vraag van haar klanten op zoek naar de meest uiteenlopende spullen. Van klassieke antiek tot futuristische space age… Voor ieder wat wils! Mariëlle Dom smijt zich volledig en steekt haar enthousiasme en passie niet onder stoelen of banken.

Eva De Brouwer

Eva De Brouwer (29), geboren in Leuven, richtte samen met haar man de vintage design interieurwinkel Daddy Deco op in Berchem. Het is een uit de hand gelopen hobby met ondertussen al klanten van in Amerika tot in Azië. Eva De Brouwer is vooral geïnteresseerd in vintage design uit de jaren 50 t.e.m. 80. Met haar vlotte babbel probeert ze originele stukken te bemachtigen tegen de juiste prijs. In haar enthousiasme zal ze zich zeker niet inhouden om haar collega’s te overbieden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 juni 2023 /