Robinson 2020: wint Nederlander of Belg de expeditie?

Wie mag zich Robinson 2020 noemen? Welke onbekende Nederlander of Belg gaat er met de winst vandoor. De show wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en Bartel van Riet. Vanaf vanavond (donderdag 23 januari 2020) te zien op Videoland en VIER. Maak kennis met de deelnemers van Expeditie Robinson 2020.

Wil je thuis Expeditie Robinson spelen? Maak kennis met de bordspellen van dit spannende tv-programma.

16 onbekende deelnemers aan Expeditie Robinson 2020

Waar we de afgelopen jaren konden genieten van vele Bekende Nederlanders die het avontuur aangingen, daar gaan we nu weer terug naar hoe het begon. Naar een strijd tussen onbekende Nederlanders en Belgen. Wie overleeft alle eilandraden, houdt zich staande bij de proeven en gaat er vandoor met de winst. Een bikkelharde strijd van 32 dagen. Niet alleen met elkaar, maar zeker ook met zichzelf en de natuurelementen op het onbewoonde eiland.

Maak kennis met deelnemers Robinson 2020

Bartel van Riet

Deze editie van Expeditie Robinson kent ook een nieuw presentatieduo: Bartel van Riet en Geraldine Kemper. Voor de Belgen is Bartel van Riet al lang geen onbekende meer. Van origine is de stoere Belg natuurwerker en landschapsarchitect. Waar hij eerst programma’s maakte waarbij hij de kijkers wat bijbracht over de natuur, daar kwamen er later ook reisprogramma’s bij en het verbouwprogramma Ons Eerste Huis. In 2018presenteerde hij als de Vlaamse versie van Expeditie Robinson. Bartel van Riet heeft verschillende boeken geschreven. Hij was ook te zien in het eerste seizoen van Auwch.

Bartel: “Het is een top expeditie! Ik weet wat het is uw peren te zien en honger te hebben, dus alle respect voor onze kandidaten! Hoedje af voor de volhouders !”

Bartel van Riet Expeditie Robinson presentator Videoland

Geraldine Kemper

Geraldine Kemper: “Het is fantastisch om Expeditie Robinson te presenteren. Ik heb eerder zelf meegedaan. Je weet wat ze voelen, de pijn en honger. Het wordt nog zwaarder en nog harder!”

Het Nederlandse publiek heeft Geraldine Kemper leerde kennen in 2009 toen ze meedeed aan Sterretje Gezocht. Die show won ze, waarna ze aan de slag ging bij BNN. Ze heeft verschillende reisprogramma’s gepresenteerd, experimenteerde in Spuiten en Slikken en verschillende testen. Sinds voorjaar 2019 is ze werkzaam voor RTL. Expeditie Robinson is een programma dat haar op het lijf is geschreven. Ze heeft namelijk zelf in 2013 aan het programma meegedaan. In 2013 stond ze samen met voormalig judoka Edith Bosch en danseres Anna-Alicia Sklias in de finale. Ook Geraldine Kemper heeft twee boeken op haar naam staan. En ze is de nieuwe presentatrice van Big Brother 2021.

Geraldine Kemper deed zelf mee aan Expeditie Robinson in 2013 en presenteert het programma in 2020

Team België

Team België Expeditie Robinson 2020

(V.l.n.r Niels, Natassia, Koen, Ruth, Liesbet, Farah, Kevin, Thomas)

Niels Mattheus

Niels Mattheus

De 29-jarige Niels Mattheus uit Leuven is een echte selfmade man mét spieren. Hij heeft geen rijbewijs, maar toch werkte hij als autoverkoper. Nu maakt hij carrière als accountmanager in de IT. Hij is enorm ambitieus en wilde eigenlijk profvoetballer worden. Niels Mattheus is bloedfanatiek en wil winnen; tegen zijn verlies kan hij niet. Toch is hij in het dagelijks leven een gezellige, sociale kerel. Dat zal dan ook zijn tactiek zijn op het eiland.

Natassia Van Kerkvoorde

Natassia Van Kerkvoorde

Natassia Van Kerkvoorde is een 27-jarige studente verpleegkunde uit Antwerpen. Ze heeft Congolese roots. En wist je dat ze een bekende vriend heeft? De Vlaamse die als model al veel van de wereld heeft gezien, is namelijk samen met chefkok Wout Bru (50). Natassia Van Kerkvoorde heeft jarenlang op hoog niveau geturnd. De winnersmentaliteit uit die periode wil ze meenemen naar het eiland. Ze is bereid tactisch te spelen om haar kans op de titel Robinson 2020 te vergroten. Ze is een persoon met een mening, eerlijk, rechtuit en ze zegt wat ze denkt.

Koen Loomans

Koen Loomans

De 37-jarige Koen Loomans uit Leopoldsburg is beroepsmilitair. Een militair, zoals je ze verwacht: gedisciplineerd, rechtlijnig én een echte man. Hij zit bij een gevechtseenheid en wordt regelmatig op missie gestuurd. Wat Koen Loomans vindt van de expeditieleden van voorgaande jaren? Daar is hij duidelijk over. Het zijn ‘allemaal watjes die bij het minste of geringste janken’. De beroepsmilitair kan niet wachten om de fysieke proeven te doen, de denkproeven kijkt hij minder naar uit. Als hem iets niet zint of als mensen de kantjes ervan af lopen zal hij ze er zeker op aanspreken. Zijn zwakke plek is dat hij snel zijn geduld verliest. Overleven is voor hem geen probleem, dat heeft Koen Loomans geleerd in het leger.

Ruth Tuyteleers

Ruth Tuyteleers

Het Belgische team heeft wat overleven betreft, kennis in huis gehaald. Ze hebben namelijk ook de 33-jarige Ruth Tuyteleers in hun team. Deze dame uit Lint is werkzaam als militair. Ze is oersterk en gaat altijd voor de winst. Ze heeft namelijk twaalf jaar lang op hoog niveau aan Thai bokswedstrijden meegedaan en doet het nu nog drie keer in de week. Verder doet Ruth Tuyteleers fanatiek aan paaldansen. Ze is een flapuit, praat voordat ze denkt. Haar tactiek is om proeven te winnen en goed in de groep te liggen. De zwakke schakels moeten eruit, met kneuzen wil zij niet op het eiland blijven zitten.

Liesbeth Drobé

Liesbeth Drobé

Na een ernstig ongeluk wil Liesbeth Drobé alles uit het leven halen. Deelname aan Expeditie Robinson hoort daarbij volgens de 45-jarige psychiastrisch verpleegkundige uit Aalst. Ze is een spontane vrouw met veel doorzettingsvermogen. Uitdagingen zijn haar niet vreemd; zo liep ze al marathons en de Dodentocht. Liesbet Drobé laat niet over zich heen lopen. Ze wil haar eigen wil nog wel eens doordrijven en is niet bang om haar mening te geven. Ze houdt graag vast aan haar eigen structuur en regels. Ze komt niet naar het eiland om vrienden te maken, wel om vriendelijk te zijn. Ze kijkt er naar uit om alleen op een eiland te zitten. Kanshebber voor de titel Robinson 2020 wat ons betreft!

Farah Cuyvers

Farah Cuyvers

De 26-jarige Farah Cuyvers woont sinds drie jaar in Barcelona waar ze werkzaam is als blogger. Ze schrijft op Farah in the sun over lifestyle, voeding en carrière. Ze eet heel gezond en sport veel. Maar ze is zeker niet naïef. Het is een slimme meid die veel van de wereld heeft gezien en ook al veel in het buitenland gewoond heeft. Zo werkte Farah Cuyvers al in de jungle van Guatemala en Costa Rica. Op haar twintigste reisde ze alleen door Midden-Amerika. Nu coacht ze, naast haar blogs, expats in Barcelona in het maken van keuzes in hun leven. Deze dame wil zo lang mogelijk in de expeditie blijven. Haar onschuldige uiterlijk is haar troef, daarmee wil ze ver komen. Farah Cuyvers is koppig en laat zich niet doen.

Kevin Van Goethem

Kevin van Goethem

Deelnemen aan Expeditie Robinson staat al langer op het wensenlijstje van de 38-jarige Kevin Van Goethem uit Kontich. Hij moest het vorig jaar in de Vlaamse selectie nog afleggen tegen danser Thomas. Die heeft hij goed geobserveerd en hij gaat het zeker anders doen. Hij is in ieder geval een stuk sterker en oefent al een tijdje op evenwicht en kracht. Kevin Van Goethem ziet de expeditie als een spel en heeft er dan ook geen moeite mee om vals te spelen. Liegen is iets anders dan iets niet zeggen… Kevin ziet zichzelf vooral samenspannen met de dames van het eiland. In het dagelijkse leven is hij steward.

Thomas Roobrouck

Thomas Roobrouck

Thomas Roobrouck is 31 en komt uit Vichte, daar is hij werkzaam als zelfstandig elektriciën. Hij is echt het prototype stoere kerel: gespierd, lang haar, baardje, veel tattoos. Daarnaast is hij olijk, goedlachs, energiek en kan hij absoluut niet stilzitten. Op het eiland wil hij eens fatsoenlijke bedden en hutten maken in plaats van ‘die kansloze bouwwerken’ die hij tot nu toe heeft gezien. Thomas Roobrouck kan het niet aanzien dat mensen maar op het strand gaan liggen. Doe iets! Zoek eten, bouw iets! Hij kan goed bouwen, verder heeft hij geen survival skills. Het woord opgeven kent hij niet. De Dodentocht deed hij zonder voorbereiding en hij zag drie maanden af om mee te doen aan de Men’s Health Contest.

Team Nederland

De Belgen hebben dus acht sterke kandidaten geselecteerd, maar daar doen de Nederlanders natuurlijk niet voor onder. Maak kennis met de Nederlandse deelnemers aan Expeditie Robinson 2020.

Team Nederland Expeditie Robinson 2020

(V.l.n.r Aisha, Elroy, Nelleke, Dennis, Anouk, Jorik, Eva, Herman)

Aisha de Groot

Aisha de Groot

De 28-jarige dansdocente Aisha de Groot uit Amsterdam haal je er meteen uit in een groep. Groot, enorme bos krullen en een brede lach op haar gezicht. Ze wordt wel omschreven als ‘de Beyoncé van de lage landen’. Aisha de Groot komt oorspronkelijk uit Sierra Leone en is als baby geadopteerd door een Nederlands gezin. Als dochter van een dorpshoofd heeft ze in haar thuisland nog eens achttien halfbroers en zussen. Dit alles heeft haar gevormd tot een ontzettende sterke jonge vrouw die heeft gestudeerd aan de dansacademie en nu op haar 28e al drie dansscholen heeft met vijfhonderd leerlingen. Ondernemen vindt Aisha de Groot geweldig. In een groep is zij de sfeermaker, het sociale dier, maar ze laat zich de kaas niet van het brood eten. Ze weet precies wat ze wil en dat is winnen. Niemand op het eiland gaat haar daarbij in de weg staan!

Elroy Lemmens

Elroy Lemmens - El Robinson

Elroy Lemmens – of moeten we ‘m El robinson noemen – probeerde in 2017 al deel te nemen aan Expeditie Robinson. Maar hij moest tot 2020 geduld hebben. #Teamelrobinson kan al niet meer wachten op de deelname van de 32-jarige mental coach uit Mierlo. Elroy Lemmens is een gespierde, slimme gast met lange donkere haren die net vader is geworden. Hij heeft vroeger bij defensie bij de Rode Baretten gezeten, een tough cookie dus. Nu traint hij onder andere militairen, zowel op mentaal als fysiek vlak. Hij wil koste wat het kost de expeditie winnen. Daarvoor neemt hij zijn fysieke skills mee, maar ook zijn mentale. Met zijn coaching ervaring wil Elroy Lemmens zijn teamgenoten manipuleren bij het maken van keuzes en de sfeer bepalen waardoor ze op iemand zullen gaan stemmen.

Nelleke Verkaart

Nelleke Verkaart

De 31-jarige Nelleke Verkaart is eigenaresse van sportschool Het Gymlokaal in Amsterdam. Daarnaast werkt deze beauty – die oorspronkelijk uit Nijmegen komt – als model. Ze is niet op haar mondje gevallen. Nelleke Verkaart is niet per se sociaal. Ze is geen allemansvriend en kan slecht tegen zeurende mensen. Eigenlijk is ze een beetje een einzelgänger; ze weet zelf het beste hoe ze het wil. Ze is vastberaden om de expeditie te gaan winnen en daar heeft ze veel voor over. ‘Een voor een gooi ik ze voor de trein’. Ze kan vissen, hutten bouwen en bomen klimmen en reist standaard met haar firesteel. Kortom; Nelleke Verkaart is de ultieme Bondgirl.

Dennis Spanhaak

Dennis Spanhaak

De 26-jarige Dennis Spanhaak uit Joure is in het dagelijkse leven trappenmaker. Hij wordt ook wel eens omschreven als ‘bruistablet’ – een typische adhd’er die overloopt van energie en geen moment kan stil zitten. Een joviale, goedlachse Fries. Goudeerlijk. Tegen liegende mensen kan hij slecht. Een spannende combinatie dus met teamgenoten die daar een stuk minder moeite mee hebben. Dennis Spanhaak is geen keiharde tactische speler, maar hij zal zich in eerste instantie gedeisd houden en zijn oor goed te luisteren leggen. Vervelen is geen optie voor hem dus hij wil altijd bezig blijven op het eiland. Een uitdaging voor zijn kampgenoten…

Anouk van der Horst

Anouk van der Horst

Anouk van der Horst hockeyt op hoog niveau bij Kampong. Ze is woonachtig in Utrecht en is werkzaam als koffie expert bij Douwe Experts (waar ze dagelijks heel wat kopjes koffie proeft). Ze is megafanatiek en zonder twijfel een tactische speler. Een wolf in schaapskleren. Opgeven is voor Anouk van der Horst geen optie, ze gaat door tot het bittere eind en daarvoor is ze bereid ver te gaan. Al zal ze zich sociaal opstellen in de groep. In de eerste fase staat het teambelang voorop, de zwakkeren maken het team zwak en moeten eruit of worden erop aangesproken. Daarna is het ieder voor zich en is alles geoorloofd. Anouk van der Horst is een bloedfanatiek, meedogenloos blondje.

Jorik Benoit

Jorik Benoit

De 42-jarige Jorik Benoit uit Helmond komt misschien over als een Brabantse knuffelbeer, familieman en echte Bourgondiër. Hij praat makkelijk over zijn emoties en huilt als het moet. Hoewel hij overkomt als een gezellige kerel, is deze voetbalintermediair ook ontzettend en direct. Dat brengt hem nogal eens in de problemen want niet iedereen kan dat waarderen. Jorik Benoit maakt heel makkelijk vrienden, maar in het spel zijn er geen regels, de winst – en titel Robinson 2020 – is het belangrijkste.

Eva Schouten

Eva Schouten

Eva Schouten is het type ‘niet lullen maar poetsen’. Deze bewust alleenstaande moeder uit Hoorn is hoofdconducteur bij de NS en heeft tijdens haar werk al veel meegemaakt. Ze is gek op spelletjes, sociaal, fysiek en mentaal sterk, maar als haar iets niet zint dan zal ze zich zeker laten horen. Een kindje krijgen was haar grote droom; ze is nu moeder van een dochtertje van 1,5. Eva Schouten gaat het spel tactisch spelen, maar weet niet zeker of ze haar mond kan houden als het er op aan komt. Opgeven is geen optie voor haar. Deze dame kan de verrassing van Robinson 2020 worden wat ons betreft.

Herman Roelink

Met zijn 48 jaar is Herman Roelink uit Almelo de oudste kandidaat. Qua fysiek en interesses valt hij nogal op tussen de rest van de expeditieleden. De uroloog is een echte intellectueel die het fijn vindt om naast zijn precisiewerk in de OK bezig te zijn in de natuur en op zijn boerderij. Daarnaast jaagt en vist hij. Hij kan zich prima redden in de natuur. Herman Roelink ziet zichzelf als de vrolijke noot in de groep, maar sociaal is hij niet de sterkste… Hij weet veel en wil zijn kennis graag delen op het eiland. Maar hij is ook nogal eigenwijs. Het tactische spel heeft niet zijn voorkeur, maar hij schuwt het zeker niet als het nodig is. Alles om zover mogelijk te komen in de expeditie. Het woord opgeven kent hij niet en hij is behoorlijk competitief.

Kijk vanaf vandaag (23 januari) wekelijks op donderdag om 20.30 uur een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson NL vs BE exclusief bij Videoland of op VIER. Expeditie Robinson 2020 wordt geproduceerd door Zodiak Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 januari 2020 /