Finaleweek: wie wordt winnaar Huis Gemaakt seizoen 2

Huis Gemaakt seizoen 2 heeft een nieuwe opzet, waarbij het slot van het tweede seizoen wordt gevierd met een heuse finaleweek. Op maandag krijgen de drie overgebleven koppels de hulp van bekende Vlaamse klussers, op dinsdag horen we welke twee stellen er strijden in de finale, woensdag weten we de winnaar van Huis Gemaakt seizoen 2 en op donderdag wordt tot slot het winnende koppel gevolgd. In dit artikel houden we je op de hoogte!

Finale Huis Gemaakt seizoen 2

Nadat we horen dat Eline & Younes met hun zuiderse keuken en oosterse eetkamer de allerlaatste kamerprijs hebben gewonnen, verrast Huis Gemaakt presentatrice Dina Tersago de deelnemers met een belangrijke boodschap. In de finale van Huis Gemaakt seizoen 2 strijden niet drie, maar twee koppels voor de overwinning.

Lees snel (of scroll verder) en ontdek onderaan dit artikel wie de finalisten van Huis Gemaakt seizoen 2 zijn. Ben je te nieuwsgierig klik dan op het volgende en weet wie de winnaars van Huis Gemaakt seizoen 2 zijn.

Finaleweek Huis Gemaakt

“Ik wil dat jullie de komende week nog eens alle registers opentrekken, want we gaan nu in één rechte lijn naar de finish”, stak Dina van wal op het einde van de aflevering, afgelopen donderdag. “Jullie finaleweek start morgen om 8 uur en jullie krijgen 6 dagen de tijd om jullie huis helemaal af te krijgen. Op het einde van de finaleweek zal onze jury op basis van de ranking, maar ook op basis van de prestaties tijdens de finaleweek, beslissen welke twee koppels naar de finale gaan. Jullie horen het goed, jullie gaan maar met twee koppels naar de finale. Dus volgende week is allesbepalend.”

Koppels Huis Gemaakt seizoen 2

Die onverwachte wending liet de koppels met open mond achter. Niemand wil ‘zijn’ huis vlak voor de finale nog uit handen geven. “Wat een plottwist! Als je er niet bij kan zijn in de finale, dat is de zuurste appel die je ooit hebt gegeten”, beseften Alexia & Emiel. Bij Anaïs & Cedric, die onderaan de ranking staan, was de teleurstelling groot. Maar de vechtlust is nóg groter. Net zoals bij Eline & Younes, die er volle gas voor gaan: “We beginnen aan de belangrijkste week van ons leven!”

Klussen met Sieg De Doncker, Bartel Van Riet en Niels Albert

In de eerste aflevering in de finaleweek van Huis Gemaakt seizoen 2 gaan de koppels klussen met bekende Vlamingen Sieg De Doncker, Bartel Van Riet en Niels Albert. Sieg De Doncker, die zelf heel wat verbouwervaring heeft, steekt de handen uit de mouwen in Antwerpen. Ex-veldrijder Niels Albert buigt zich in Beringen over een plotse waterlek in de douche. En in Boortmeerbeek wordt het een leuk weerzien met tuinexpert en manusje-van–alles Bartel Van Riet. De nieuwe samenwerkingen werpen heel wat vruchten af. 

Welke koppels halen finale Huis Gemaakt 2022?

De finaleweek van Huis Gemaakt is gestart. Nadat de slaapkamers, de woonkamer, de badkamer, de tuin en de keuken een complete metamorfose kregen, komt het moment van de waarheid steeds dichterbij voor de koppels. Niemand wil z’n huis nog afgeven, maar voor één koppel wordt dat in de aflevering van dinsdag 31 mei bittere realiteit. En dat één dag voor de grote finale van Huis Gemaakt 2022. De jury legt het geleverde werk en de gewonnen kamerprijzen in de weegschaal en zal bepalen welke twee koppels de eindstrijd aangaan. Wie ziet zijn droomhuis vlak voor de eindmeet wegglippen?

Noodlot voor finale Huis Gemaakt

In Antwerpen, Beringen en Boortmeerbeek breken de allerlaatste werkdagen aan. Overal slaat de vermoeidheid genadeloos toe. Gelukkig kunnen de koppels rekenen op familie en vrienden die een extra handje komen toesteken. In Beringen zitten Eline & Younes met de handen in het haar. De tegelvloer in de gang sluit niet aan op die in de keuken. “Dat is een catastrofe”, beseft Younes’ vriend Badr. Vinden ze samen een oplossing? In Boortmeerbeek staat nog één belangrijk punt op de to do-lijst: alles oplossen waar de jury ooit kritiek op had. Te beginnen met de mislukte muurtekening in de slaapkamer. Ook Anaïs & Cedric gaan aan de slag met de feedback van de jury. Het koppel zit goed op schema, tot plots het noodlot toeslaat… Brengt dit hun kans op de finale in gevaar; en vallen ze Anaïs en Cedric dus af als mogelijke winnaar van Huis Gemaakt seizoen 2?

Oordeel van de jury

In de drie panden heerste 6 dagen lang een rush naar de eindmeet. De koppels zetten alles op alles om hun droomhuis tot in de puntjes af te werken voor de komst van juryleden Gert, Cerina en Hadisa. Zij inspecteren de huizen nog een allerlaatste keer om te beslissen wie doorgaat naar de grote finale en wie op de valreep afvalt. De twee koppels die het best scoorden op creativiteit, afwerking en eigenheid werden beloond met een plek in de finale. Dina Tersago wacht de jury en de koppels op om de finalisten van Huis Gemaakt bekend te maken.

Finale: Anaïs & Cedric vs Eline & Younes

Wie de twee finalisten van Huis Gemaakt seizoen 2 zijn; dat zijn Anaïs & Cedric (Antwerpen) en Eline & Younes (Beringen). “De twee snotapen kunnen er toch nog iets van he?! 22 jaar en still standing!”, klonk het enthousiast bij Anaïs & Cedric. En ook Eline & Younes waren in de wolken: “We zijn bij de laatste twee! Nu is het 50% kans dat we een huis kunnen winnen!”

Afvallers: Alexia & Emiel

Bij Alexia & Emiel nam teleurstelling de bovenhand. Zij vielen net voor de eindmeet af en moesten de deur van het pand in Boortmeerbeek achter zich dichttrekken. “Dit is echt zuur”, klonk het. “Maar het is wat het is. Boortmeerbeek is gedaan, we zullen wel een ander dorp onveilig maken nu. Heel veel succes voor de andere koppels, dat de beste mogen winnen.”

Nog even iets meer over dit stel:

Alexia en Emiel in Boortmeerbeek

Alexia (28) en Emiel (30) zijn een koppel vol contrasten. Zij de enthousiaste charismatische Brusselse, hij de analytische praatgrage Limburger. Hun liefde voor elkaar is grenzeloos, want terwijl Emiel van Neeroeteren is, woonde Alexia ruim 100 km verder in Sterrebeek. De twee gingen dus al snel samenwonen. Samen een huis kopen is een logische volgende stap, maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Niet alleen om financiële redenen. Alexia’s zus heeft een traumatische verbouwervaring achter de rug en dat baart haar zorgen. Ze is bang om voor onvoorziene verrassingen te komen staan.

Ook kijker kiest winnaar Huis Gemaakt seizoen 2

Op woensdag 1 juni weet kijkend Vlaanderen welk koppel de sleutels van hun droomhuis in ontvangst mag nemen. Een grote beslissing die niet langer in de handen van de jury ligt. Dina Tersago heeft namelijk een verrassende boodschap voor de twee finalekoppels: “De overwinning ligt binnen handbereik en de prijs is enorm. Daar mogen we niet licht overgaan. Om tot een beslissing te komen zullen er drie partijen punten geven tijdens de finale. 50 potentiële kopers komen de huizen bezoeken, 25 makelaar geven hun professionele mening én er zijn de kijkers thuis. Deze drie partijen samen beslissen wie het huis van zijn dromen wint.” En wie zich zo dus de winnaar van Huis Gemaakt seizoen 2 mag noemen.

Stem op jouw favoriete koppel uit Huis Gemaakt

Zodra de twee finalisten op dinsdag 31 mei bekend zijn kunnen dus ook de kijkers thuis via SMS of via VTM.be stemmen op hun favoriet. Per platform is maar één stem geldig. Stemmen kon tot middernacht, het verdict is op woensdag 1 juni te zien in de zinderende finale van Huis Gemaakt – dan weten we wie de winnaar wordt van seizoen 2.

Finalisten Huis Gemaakt seizoen 2

Nog even de kanshebbers voor de winst in de finale van Huis Gemaakt seizoen 2 op een rijtje… Dat zijn finalisten Eline & Younes en Cedric & Anaïs. Natuurlijk maken we de winnaar van Huis Gemaakt seizoen 2 ook bekend in dit blog.

Eline en Younes in Beringen

Eline (25) en Younes (28) zijn de gastvrije Limburgse deelnemers aan Huis Gemaakt waar iedereen blij van wordt. Younes is het levende voorbeeld van een optimist met het hart op de juiste plaats. Samen met de pittige Eline vormen ze een vrolijk maar strijdvaardig powerkoppel. Eline werd op jonge leeftijd mama van een dochtertje en wil haar het mooiste cadeau ooit geven: een warme thuis. Daar strijden ze voor in Huis Gemaakt. Op de werf draagt Eline de broek en is Younes de man van het interieur. Hun droomhuis straalt een Oosters getinte sfeer uit in een modern jasje, inclusief mozaïektegeltjes.

Cedric en Anaïs in Antwerpen

Cedric en Anaïs hebben op hun jonge leeftijd al een carrière uitgebouwd. Anaïs (21) is een voltijdse ballerina bij Ballet Vlaanderen, Cedric (23) is zelfstandig dakwerker sinds zijn 18de. Hij werkt graag en hard en haat maar één ding: stilzitten. Geld voor een eigen huis heeft het koppel nog niet. Anaïs moet ieder jaar opnieuw knokken voor haar plaats in het ‘balletkorps’. Dat in combinatie met Cedric als piepjonge zelfstandige zorgt ervoor dat ze geen lening krijgen bij de bank. Maar zin om een huis in te richten is er wel. Het koppel droom van een gezellig en warm huis met een landelijke touch.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 mei 2022 /