Experts Stukken van Mensen | Paulette van Hacht nieuw in seizoen 7

Experts Stukken van Mensen voor seizoen 7 aangevuld met Paulette Van Hacht. Het nieuwe seizoen start vanavond – dinsdag 8 februari – om 21.30 uur op Play4. Ontdek in dit artikel alles over de experts, maar natuurlijk ook over alle pareltjes die voorbij komen. Daarbij mogen natuurlijk de items van bekende Vlamingen niet ontbreken. Evy Gruyaert presenteert ook het zevende seizoen van Stukken Van Mensen.

Stukken Van Mensen seizoen 7

Vorig jaar waren ze nog met zeven, maar de Stukken van Mensen experts krijgen er een nieuw lid bij: vintagedealer en interieurstyliste Paulette Van Hacht. Met haar 31 jaar is ze de benjamin van de bende, maar dat maakt haar niet minder strijdlustig. Integendeel. Paulette Van Hacht jaagt in de Verbeke Foundation op dezelfde pareltjes, pronkstukken, leuke hebbedingen en kunstschatten als haar concullega’s en mede-topdealers Bie Baert, Sofie Van de Velde, Frank Van Laer, Yves Chung, Carlo Bonte, Boris Devis en Paul De Grande. Van een oude Romeinse munt over een prachtwerk van Keith Haring tot kleding van Eddy Wally, niets is te zot voor een bod, maar wie trekt de verkoper over de streep en wie blijft met lege handen achter?

Evy Gruyaert

Geen Stukken van Mensen zonder gastvrouw en presentatrice Evy Gruyaert. Zij verwelkomt bekend en onbekend Vlaanderen met open armen voor het zevende seizoen van Stukken Van Mensen in de Verbeke Foundation. Wat hebben ze in de aanbieding? Hoe gaan ze de onderhandelingen aanpakken? Wat is hun bodemprijs? En hebben ze stiekem een favoriete dealer? Daar probeert Evy Gruyaert op sympathieke wijze achter te komen.

Unieke objecten en bekende Vlamingen

Aan unieke objecten is er dit seizoen alvast geen gebrek: een Romeinse munt, een werk van Keith Haring, een schilderij van Bram Bogart, een kledingstuk van Eddy Wally, een Playboy flipperkast, een Austin Healy of een speciale kapstok, alles passeert de revue en voor de juiste prijs vinden de stukken ook een nieuwe eigenaar. Ook Bart De Wever, Marina Wally, Jan Verheyen, Linde Merckpoel, Piet Huysentruyt, Willy Naessens, Riadh Bahri, Véronique De Cock en Xavier Taveirne wagen hun kans.

Experts Stukken van Mensen

De experts in seizoen 7 van Stukken van Mensen zijn:

  • Bie Baert is antiquair en heeft een antiekwinkel in Brecht. Ze is fan van unieke en bijzondere voorwerpen.
  • Sofie Van de Velde was afgelopen jaar één van de juryleden in Vrede op Aarde. Ze bracht afgelopen jaar het boek Expeditie Kunst uit, hierin legt ze uit hoe je zelf een kunstcollectie kunt opstarten.
  • Frank Van Laer kreeg de liefde voor alles wat antiek is met de paplepel mee van zijn ouders en besliste daarom al snel om er ook zijn beroep van te maken. Hij heeft zijn winkel in een prahctig gerenoveerd huis uit 1830 in het hart van de theaterbuurt in Antwerpen.
  • Yves Chung heeft een Chinese vader en een Vlaams-Italiaanse moeder. Hij onderneemt al van kleins af aan. Dat doet hij nu onder de naam Pellegrini design, waarbij hij met name unieke meubelstukken koopt- en verkoopt.
  • Carlo Bonte studeerde management in Cambridge, Utrecht en Angers. Op zijn 23e leidde hij zijn eerste veiling, waardoor de passie voor kunst en antiek ontstond. In Brugge veilt hij unieke stukken. Kijk maar eens op zijn website en ontdek de duizelingwekkende prijzen waarvoor deze items van de hand gaan.
  • Boris Devis kwam na zijn studie in contact met een kennis die in Rusland vintage meubelen zocht. Hij stelde zich kandidaat en besloot er uiteindelijk zelfs zijn werk van te maken. Hij is de founder van Everyday Gallery en verkoopt kunst en antiek.
  • Paul De Grande is een excentrieke, selfmade entrepeneur in hart en nieren. Hij wordt beschouwd als een krak in de antiekhandel.
  • Paulette Van Hacht is de nieuwe ‘dealer’ van Stukken van Mensen. We stellen haar hieronder uitgebreid aan je voor. Je kent haar bijvoorbeeld van Paulette in ’t stad.

Paulette Van Hacht

Natuurlijk stellen we nieuwkomer Paulette Van Hacht graag uitgebreid aan je voor. Ze groeide op in een familie met heel wat kunstkennis en een gevoel voor interieurdesign. Zo is haar mama binnenhuisarchitecte en haar tante heeft een kunstgalerij in Antwerpen en Knokke. In 2015 is ze haar eerste pop-up winkel in Lier geopend. Sinds 2017 runt ze, ondertussen ook samen met haar partner, de winkel Paulette in ’t stad in de Sint-Jorispoort in Antwerpen met onder andere vintage meubels, tapijten en unieke handgemaakte items.

Paulette in ’t stad

Paulette in ’t stad is ondertussen een gevestigde waarde als interieurzaak. Paulette Van Hacht is zelf ook interieurvormgeefster met als handelsmerk kleur, kleur en nog eens kleur. Voor objecten met een warme kleur en een kwinkslag kan je bij haar terecht, want ze is niet vies van een beetje humor in een interieur. Sinds 2021 heeft Paulette Van Hacht ook een eigen lijn in interieurobjecten onder de naam May I Come In, die ze samen met haar mama ontwikkelde. De lijn bestaat uit zelf ontworpen keramiek en veel textiel, van lampenkappen over gordijnen tot met stof overtrokken bijzettafels.


Natuurlijk gaan we – zoals je van VlaamsKijken kent – dieper in op de afleveringen. Zo krijg je een mooi overzicht van alle bijzondere objecten uit seizoen 7 van Stukken Van Mensen.

Willy Naessens in Stukken van Mensen (aflevering 6)

De de zesde aflevering van Stukken van Mensen met een onderhandelaar pur sang: Willy Naessens. Hij komt samen met zijn wederhelft Marie-Jeanne een indrukwekkende Japanse Satsuma vaas verkopen van maar liefst 1m60 groot. De opbrengst zullen ze schenken aan een goed doel.

Oekraïne 12-12

En ook dealer Yves heeft mooie plannen: hij gaat de kledingstukken van Eddy Wally – die hij enkele weken geleden kocht van zijn dochter Marina – nu veilen voor Oekraïne 12-12.

Stress…

Kunstschilder Geert Koekoeckx uit Mechelen komt een eigen werk verkopen en dat zorgt toch voor de nodige stress bij de kunstenaar. Anke uit Sint-Truiden heeft een zwak voor mooie stoelen en heeft er eentje bij voor de dealers: een Phantom Chair van ontwerper Verner Panton. Georges uit Deurne is tramchauffeur en een echte schattenjager. Zo kon hij voor een zacht prijsje een lamp ontworpen door de Nederlander Louis Kalff op de kop tikken, maar wat krijgt hij ervoor in Stukken van Mensen?

Aflevering 5 Stukken Van Mensen seizoen 7

Van kookkunst kent hij alles, maar ook de schilderkunst is hem niet vreemd. In de vijfde aflevering van Stukken van Mensen komt topchef Piet Huysentruyt een eigen werk voorstellen aan de dealers. Carlo Bonte is meteen geïnteresseerd en snoept het stuk al snel weg voor de neus van zijn collega’s.

Stukken van Mensen actie voor Oekraïne

Ondertussen heeft Carlo Bonte ook een plan met het werk, en niet zomaar één: hij zal het stuk veilen om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te steunen. De veiling start op dinsdag 8 maart om 21u30 en loopt tot dinsdag 15 maart 21u00. De opbrengst schenkt Carlo integraal aan de steunactie van Consortium 12-12. Bieden kan via: carlobonte.be.

Piet Huysentruyt

Piet Huysentruyt: “Mijn inspiratie is altijd gelinkt aan mijn gevoelens of aan wat ik meegemaakt heb of waar ik mee zit. Alles komt uit mijn buik. De mensen gaan zeggen: Piet kan niet tegen kritiek, als het over mijn kookkunst gaat. In mijn werk op doek kan het mij echt niet schelen. Ik ga ervan uit dat ik het graag zie en that’s it.”

Pikante toer…

Verder passeren nog enkele andere prachtobjecten de revue. Atse uit Loonbeek is zwemcoach en in zijn vrije tijd ook nog eens schattenjager. De schat die hij mee heeft is een set van drie barstoelen, ontworpen door John Mortensen. Kurt uit Willebroek heeft een werk bij van de Belgische schilder Firmin Baes. Hij probeert de dealers te verleiden met een portret van een vrouw. Stefan uit Lier gaat de pikante toer op met een Playboy-flipperkast.

Zevende seizoen Stukken van Mensen: aflevering 4

Vier nieuwe verkopers zetten alles op alles in de vierde aflevering van Stukken van Mensen. Met onder andere Arnaud, die binnenkort voor lange tijd op reis vertrekt. Hij hoopt een mooi reisbudget over te houden aan de verkoop van zijn Rodica Lounge Chair van Mario Brunu.

Riadh Bari

We zien ook VRT-journalist Riadh Bari in Stukken van Mensen. Hij heeft een persoonlijke schets mee uit het privéschetsboek van de Amerikaanse filmregisseur Tim Burton. Reportages maken, deadlines halen, goed en slecht nieuws brengen, Riadh Bari doet het allemaal. Maar is hij ook een goede onderhandelaar? Hij weet alleszins hoe hij de dealers kan bespelen met zijn charmes…

Bram Bogart

Joris is een grote fan van het programma en houdt erg veel van kunst. Enkele maanden geleden kocht hij een uniek werk van kunstschilder Bram Bogart en hij hoopt nu van de dealers te horen dat dit een goede investering was.

Eerste The Beatles LP in Amerika

Danny is leraar en muziekliefhebber en kon een heel speciale LP voor een heel zacht prijsje kopen: het eerste album dat The Beatles uitbrachten in Amerika. De originele coverfoto van de hoes zit echter verborgen en werd overplakt, want het originele exemplaar zorgde voor heel wat commotie.

Seizoen 7 Stukken van Mensen aflevering 3

De derde aflevering telt weer verschillende bijzondere verhalen. Christophe Glorieux is kunstliefhebber en hoopt dat de dealers onder de indruk zullen zijn van zijn bijzondere stuk: een vrij zeldzaam werk uit de jonge jaren van Roger Raveel. Thibaut De Decker is autoverkoper en is zot van oldtimers. Hij is zijn huis aan het renoveren en wat extra budget is meer dan welkom, daarom komt hij vandaag zijn Austin-Healey 3000, series 2 verkopen.

Mantels, kostuums en hoeden van Eddy Wally

Marina Van De Walle aka Marina Wally is op een bijzondere missie in aflevering 3 van Stukken van Mensen: zij brengt een eerbetoon aan haar papa Eddy Wally en probeert de dealers helemaal in te pakken met een deel van de uitgebreide collectie mantels, kostuums en hoeden van ‘The Voice of Europe’. De opbrengst wil ze graag schenken aan een goed doel. Wie valt er voor de charmes van Marina?

Rolex Oyster Perpetual

Patrick Delmez heeft een object mee met enorm veel emotionele waarde: een Rolex Oyster Perpetual uit 1961 van 18 karaat. “Dit is een erfstuk van mijn grootvader”, vertelt Patrick.“Het horloge is altijd van vader op zoon doorgegeven. Jammer genoeg is mijn zoon vorig jaar plotseling overleden en nu hebben we iets van: hier houdt het op. Tot op dit moment zit ik nog altijd in een tweestrijd, maar je moet de knoop doorhakken…”

Tweede aflevering Stukken van Mensen seizoen 7

In de tweede aflevering van Stukken van Mensen zijn er opnieuw vier verkopers die een uniek voorwerp in de aanbieding hebben. Eén daarvan is N-VA-voorzitter Bart De Wever en hij heeft een zeldzame, gouden Romeinse munt mee voor de dealers. Een munt die voor De Wever enorm veel emotionele waarde heeft, want hij zette de muntenverzameling van zijn vader verder.

Bart De Wever

Bart De Wever vertelt: “Ik kom het stuk met heel veel twijfel verkopen. Toen ik het stuk vanmorgen uit de kluis in de bank ging halen, begon mijn hart toch wel een beetje te breken. Het huilen stond mij nader dan het lachen. En bij elke meter die ik naar hier reed, zonk de moed wat verder in de schoenen om er afstand van te nemen. Het is vooral het verhaal erachter: de connectie met mijn eigen vader die vrij jong gestorven is en natuurlijk die Romeinse geschiedenis … het is mijn dierbaarste stuk.” De opbrengst van de munt schenkt Bart De Wever aan een goed doel.

Banksky

Ken Strijkers uit As heeft een stuk bij dat de dealers doet watertanden: de Di-Faced Tenner van Banksy, een 10 pond biljet met prinses Diana op de voorkant. Banksy bracht in 2004 100.000 biljetten in omloop en nu ligt er eentje bij Stukken van Mensen. Patrick Engelen uit Geel gaat samenwonen met zijn partner waardoor hij enkele meubelstukken moet wegdoen. Zijn F444-stoel van de iconische designer Pierre Pollin is niet alleen een streling voor oog, maar ook voor het zitvlak.

Linde Merckpoel

Ook radiostem en vlogster Linde Merckpoel komt met een familiestuk. Haar grootvader was namelijk een gepassioneerd verzamelaar van kunst en antiek. Zij heeft twee terracotta vazen meegebracht uit zijn collectie. De vazen zijn gemaakt naar de hand van de Franse beeldhouwer Claude Clodion.

Jan Verheyen

Filmregisseur Jan Verheyen was al eens te gast in Stukken van Mensen, maar nu is hij terug met een echt topstuk: de Pop Shop III van Keith Haring. De vier zeefdrukken van de erg bekende popart- en graffitikunstenaar zorgen voor heel wat enthousiasme bij de dealers. Ze gaan wel diep in hun geldbuidel moeten tasten, want Jan wil zeker 50.000 euro voor het unieke werk. Of kan hij er nog meer uit halen? Als hij het verkocht krijgt voor zijn prijs, komt het stuk alvast in de top 5 te staan van duurst verkochte items ooit in het programma.

Jongste verkoper uit Stukken van Mensen

Milan is met zijn 9 jaar de jongste verkoper ooit en hij is vastbesloten een goede deal binnen te halen. Samen met zijn mama Sandra wandelt hij de Verbeke Foundation binnen met een trolley van de ontwerper Joe Colombo. De trolley was bedoeld voor het opbergen van architectenmateriaal en is ondertussen een echte klassieker, onder meer te bewonderen in de permanente collectie van het MoMA in New York.

Disney

Jan kreeg dan weer de opdracht van zijn vrouw om een stuk te komen verkopen uit haar Disney-verzameling: een Pinocchio uit Disneyland Parijs van ongeveer 1,85m.

Bert Van Renne

Bert Van Renne is singer-songwriter. Hij deed ooit mee aan The Voice van Vlaanderen en had al enkele top 10 hits. Nu komt hij onderhandelen voor een goede vriend en dat doet hij met een aluminium tafel van de Gentse meubelontwerper Maarten Van Severen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 februari 2022 /