Viva la Feta seizoen 2: gasten met Niels Destadsbader

Viva la Feta seizoen 2 is sinds 13 maart, weer wekelijks op maandag om 21.00 uur op Play4 te kijken. Nieuwsgierig naar welke gasten Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham deze keer mogen verwelkomen? We hebben alle Viva la Feta seizoen 2 gasten op een rijtje gezet. De achtste én tevens laatste gast van Viva la Feta seizoen 2 is Niels Destadsbader.

Viva la Feta

Na het succes van Viva la Feta seizoen 1 ontvangen Jani Kazaltzis* en Otto-Jan Ham acht bekende Vlamingen in hun vakantievilla op het Griekse eiland Sifnos. Het eiland, gelegen aan de Egeïsche Zee, is omringd door kobaltblauw water en bewoond door amper een paar duizend immens gastvrije Grieken. Tot op het moment de ferry veilig aanmeert in het pittoreske haventje van Sifnos, weten Jani en Otto-Jan niet wie ze de komende 48u in de watten gaan leggen.

Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis leerden elkaar kennen in het eerste seizoen van Over De Oceaan.

Gênante momenten op Sifnos

Door verschillende tips doet het duo een welgemikte gok en trekken ze met een gepersonaliseerd spandoek naar de haven om hun vermoedelijke gast hartelijk te ontvangen, wat ook dit jaar weer heel wat gênante momenten oplevert. Eens hun gast voet aan wal zet, is het improviseren geblazen waarbij Jani en Otto-Jan gretig gebruik maken van wat Sifnos allemaal te bieden heeft: van avontuurlijke boottochten en ellenlange fietstochten tot culinaire verrassingen en diepe gesprekken op witgepleisterde terrassen. Niks moet, alles kan. 

Viva la Feta seizoen 2 gasten

De gasten van Viva la Feta seizoen 2 zijn drie weken geleden door presentatoren Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis gepresenteerd met ludieke foto. De gasten die de presentatoren mogen verwelkomen op Sifnos zijn Wim Willaert, Niels Destadsbader, Kate Ryan, Annelies Verlinden, Bart Peeters, Paul De Grande, Mia Doornaert en Brandon Wen. Onderaan het artikel lees je meer over de bezoeken van deze gasten aan Viva la Feta.

  • Wim Willaert is acteur. Je kent hem bijvoorbeeld uit Nonkels, Undercover seizoen 2, Niets te Melden, Grenslanders en niet te vergeten Eigen Kweek. Wist je dat hij ook een boek heeft geschreven? Over wolken* – voor dromers op begane grond, over water in ongrijpbare vormen.
  • Niels Destadsbader is zanger* en presentator. Op dit moment zie je hem op Eén in The greatest dancer van Vlaanderen.
  • Katrien Verbeeck staat al meer dan twintig jaar op de planken als zangeres Kate Ryan*. Je kent haar van hits als Désenchantée en Voyage Voyage. In 2006 deed Kate Ryan mee aan het Eurovisiesongfestival in Athene met Je t’adore. Haar kniezwengel zullen we niet snel vergeten.
  • Annelies Verlinden is Minister van Binnenlandse Zaken sinds 1 oktober 2020. Ze is lid van CD&V.
  • Bart Peeters* zagen we de afgelopen tijd weer veel op tv, bijvoorbeeld in Tulpen uit Antwerpen, maar ook bij James De Musical (Live) of wat dacht je in de golden oldie Het Peulengaleis.
  • Paul De Grande is flamboyante entrepreneur, die we kennen uit Stukken Van Mensen en Het Beste Bod. Paul de Grande houdt van objecten en meubilair uit de 16e-19eeuw, maar zijn interesse en kennis reiken veel verder dan dat.
  • Mia Doornaert* is columniste en schrijfster. Ze heeft jarenlang als journaliste voor de krant De Standaard gewerkt.
  • Brandon Wen is de artistiek directeur van de Antwerpse Modeacademie. Je denkt misschien wie is Brandon Wen, maar deze Amerikaanse modeontwerper heeft Walter Van Beirendonck opgevolgd als artistiek directeur. De Amerikaan valt op door zijn kledij en kleurrijke make-up.

Viva la Feta kijken

Wil je Viva la Feta seizoen 2 kijken? Dat kan sinds maandag 13 maart 2023 wekelijks om 21.00 uur op Play4. De afleveringen kun je daarnaast ook terugkijken via GoPlay. Wist je dat je daar ook alle afleveringen van Viva La Feta seizoen 1 kunt kijken? Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding*, dan kun je GoPlay ook gewoon in Nederland kijken. Zet de VPN Verbinding op België en ga dan naar de GoPlay site om het filmpje te starten.

Niels Destadsbader

Voor de achtste en laatste keer dit seizoen halen Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham hun spandoek en spuitbus boven, en trekken ze naar de haven van Sifnos. Daar stapt niemand minder dan zanger, presentator en acteur Niels Destadsbader van de ferry. Met zijn koffer, grotendeels gevuld met woordgrapjes, trekt de West-Vlaamse volksheld richting de Griekse vakantievilla waar Jani en Otto-Jan voor de laatste keer nog eens alles uit de kast zullen halen.

‘Pilletje pakken’

En ook deze keer slaagt het gastenduo erin om diepgaande gesprekken niet uit de weg te gaan. “Ik heb nog nooit iets verkeerd gezegd over een collega”, vertelt Niels Destadsbader. “Maar ik heb zelf wel al moeten lezen dat iemand zei ‘het idee dat ik naast Niels Destadsbader op een podium moet staan, doet me al een pilletje pakken zodat ik niet moet overgeven’, maar waarom doe je zoiets?”. Uiteraard laat dat de sfeer niet bederven en verkennen ze het eiland al fietsend, al zwemmend én al paardrijdend… Al gaat dat niet allemaal even vlot.

Viva la Feta seizoen 2: gasten met Mia Doornaert
Viva la Feta seizoen 2: gasten met Mia Doornaert

Mia Doornaert

Mia Doornaert is te gast in de voorlaatste aflevering van Viva La Feta seizoen 2. In 2003 kreeg de voormalig journaliste de titel barones toegewezen door Koning Albert II vanwege haar journalistieke verdiensten. Nu is Mia Doornaert* vooral actief als columniste en is ze een veel gevraagde tafelgast in De Afspraak. Beide gastheren laten er geen gras over groeien en laten Mia meteen kennismaken met het charmante eiland.

Grote fan van Jani Kazaltzis

Na een verfrissende zwemsessie en een afmattende gymsessie neemt Otto-Jan haar mee voor een activiteit op maat van een 76-jarige barones: een wild tochtje met de speedboot op de Egeïsche Zee. Maar naast alle actie is er natuurlijk ook tijd voor gesprekken over het leven als barones, de liefde en een moederinstinct… Otto-Jan: “U wist nog niet dat Mia Doornaert gigantisch grote fan is van Jani Kazaltsis, graag hele nachten danst en dat bijna al haar vriendinnen ook mia heten? Wel, wij wisten dat ook nog niet.”

Viva la Feta seizoen 2: gasten met Paul De Grande
Viva la Feta seizoen 2 met Paul De Grande

Paul De Grande

Antiquair Paul De Grande (73) – die je recent nog zag in de miljoenenweek van Huizenjagers – is de zesde gast van Viva la Feta seizoen 2. Op zijn vierentwintig werd Paul eigenaar van zijn eerste kasteel, dat hij niet zo lang geleden verkocht voor het bescheiden bedrag van 2,75 miljoen euro. Met dat budget op zak en dus redelijk wat onderhandelingsmarge trekt hij richting het schatrijke Sifnos, want daar wachten twee ongeduldige gastheren op zijn komst. 

Ongeluk…

Otto Jan en Jani plannen – traditioneel overmoedig – een heuse fietstocht met de avontuurlijke Paul, maar die laatste vergeet te melden dat hij maar ‘half zicht’ heeft en gaat al snel tegen Griekse bodem. Dan maar een wat minder riskante – alhoewel- activiteit; zwemmen in onderbroek en mét sigaar. Helemaal en gielegans op zijn gemak laat Paul het beest in hem los. In een traditioneel winkeltje laat hij zijn gespecialiseerde oog vallen op een oude vaas, een familiestuk van 150 jaar oud en absoluut niet te koop. Maar dat is een taal die Paul De Grande niet spreekt. 

Viva la Feta seizoen 2: gasten met Brandon Wen
Viva la Feta seizoen 2: gasten met Brandon Wen

Brandon Wen

In de vijfde aflevering maken we kennis met Brandon Wen. Hij is artistiek directeur van de Antwerpse Modeacademie en opvolger van Walter Van Beirendonck, meert aan op Sifnos. Hoewel de gastheren hun gast niet meteen herkennen, verwelkomen ze hem met open armen. Na wat opzoekwerk zijn beide heren dan ook heel benieuwd hoe zo’n jonge knaap het al zover heeft kunnen schoppen tot artistiek directeur van de Antwerpse Modeacademie: “Ik wilde altijd al artistiek directeur worden. Toen die vacature verscheen, sprak ik erover met een vriendin en zij vertelde me dat ik er gewoon voor moest gaan. Na dat gesprek begon ik zelf na te denken en plots leek het helemaal niet meer zo gek dat ik, ondanks mijn leeftijd, zou solliciteren.”

Keramiek & bergbeklimmen

Maar er is geen tijd te verliezen, want Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham hebben een drukke planning voor de boeg. Otto-Jan trekt met Brandon naar een keramiekatelier om er de traditionele ambachten van het eiland te ontdekken. En daar is Brandon wel heel eerlijk over Otto-Jans creatie: “Als je mijn mening vraagt, geef ik die ook gewoon eerlijk”. Daarna is het tijd voor avontuur en laat Jani de artistiek directeur uit zijn comfortzone treden door samen te gaan bergbeklimmen. Otto-Jan Ham: “Af en toe verwelkomen we eens een gast die we zelf ook nog even moeten google-en. Brandon Wen blijkt een fenomeen en een gedroomde gast. Een inspirerend figuur en geen slechte rotsbeklimmer.”

Viva la Feta seizoen 2: gasten met Bart Peeters
Viva la Feta seizoen 2: gasten met Bart Peeters

Bart Peeters

In de vierde aflevering van Viva La Feta komt niemand minder dan zanger en presentator Bart Peeters op bezoek bij Jani en Otto-Jan. Een vakantie op Sifnos gaat natuurlijk gepaard met gezellig terrasjes doen, plonsen in de blauwe zee en talloze kerkjes bezoeken, maar blijkbaar ook onverwachts deelnemen aan een culinair festival… Een festival waar elk land vertegenwoordigd wordt door zijn inwoners.

Foodfestival Sifnos

Bart, Jani en Otto-Jan verdedigen de Belgische trots met, volgens hun, typische Belgische gerechten. Jani gaat voor het typische balletjes met kriekjes, terwijl Bart eerder kiest voor finesse met het welgekende aperitiefhapje ‘kaas, druif en rozijn op een stokje’. Otto-Jan maakt dan weer een gewaagde keuze en probeert de lokale inwoners te overtuigen van zijn overheerlijke ‘peche-tonijn’. Otto-Jan Ham vertelt: “Vraag niet hoe, maar Jani had ons (per ongeluk, beweert hij zelf), ingeschreven in een foodfestival. Op zich heeft Bart Peeters ervaring genoeg met festivals, maar hier werd zelfs hij stil van. Ik ga niet beweren dat ik de ‘peche-tonijn’ eindelijk bij een breed publiek heb weten te introduceren, maar toch. Volgend jaar staat dat daar in elk restaurant op het menu.” 

Viva la Feta seizoen 2: gasten met Kate Ryan (Katrien Verbeeck)
Kate Ryan (Katrien Verbeeck)

Katrien Verbeeck – Kate Ryan

In aflevering 3 ontvangen Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham de enige echte Kate Ryan, oftewel Katrien Verbeeck. Griekenland is uiteraard geen onbekend terrein voor Katrien Verbeeck, want in 2006 mocht zij ons land gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Athene. Niet alleen Je t’adore werd hier gedoopt tot een monsterhit, maar ook de befaamde Griekse kniezwengel werd wereldberoemd. Weet je dat die werd bedacht door Kristof Goffin, die we de afgelopen jaren in Dertigers zagen als Alex.

Zeilen met Otto-Jan Ham

Op Sifnos neemt Otto-Jan Ham Katrien Verbeeck mee voor een avontuurlijk zeiltochtje. Met het volste vertrouwen gaan ze het water op, al loopt dat niet helemaal zoals gehoopt: “Ik stelde nog de domme vraag of Otto-Jan eigenlijk wel kon zeilen, na zijn passage in Over De Oceaan. Hij heeft de oceaan overgestoken, dus ik dacht Bring it on… Maar het was toch gene vette. Ik heb Otto-Jan moeten redden, en eigenlijk zou het omgekeerd moeten zijn. Maar uiteindelijk zijn we toch nog heel mooi kunnen binnenvaren.”

Kate Ryan carrière

Naast de stoere Kate Ryan die we allemaal kennen, leren we toch ook vooral de gevoelige Katrien Verbeeck kennen. Zo is ze heel openhartig over de moeilijkheden die ze ondervond bij de start van haar carrière op jonge leeftijd: “Vroeger was er heel veel druk van platenfirma’s. Je moest er zo sexy mogelijk uitzien, en liefst zo bloot* mogelijk. Toen stond ik daar niet bij stil, maar achteraf bekeken… Je hebt oprechte mensen nodig, en die had ik op dat moment niet altijd.” ​

Viva la Feta seizoen 2: gasten met o.a. Annelies Verlinden en Wim Willaert
Viva la Feta met Annelies Verlinden

Annelies Verlinden

In de tweede aflevering krijgen Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham hoog bezoek. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden verlaat België om zich voor de volle 48 uur in de watten te laten leggen door beide gastheren. Al is het zeker geen sinecure om het land zomaar te verlaten als minister. “Elke keer ik naar het buitenland ga, moet ik 7 brieven schrijven en wachten op goedkeuring. Een paar naar de koning, de eerste minister… Opzich is dat niet heel gek vind ik. Ik ben lid van de regering en als ik in het buitenland dingen ga doen die niet passen bij het beleid dat onze regering wil voeren, kun je een diplomatiek conflict krijgen”, aldus Annelies Verlinden in Viva la Feta.

Kinderwens Annelies Verlinden

Maar naast haar job om het land in goede banen te leiden, is er ook ruimte om persoonlijkere onderwerpen aan te raken. Zo hebben Jani Kazaltzis en Annelies Verlinden het ook over hun kinderwens. Annelies Verlinden vertelt in Viva La Feta: Ik heb er niet voor gekozen om geen kinderen te krijgen. Toen ik jong was dacht ik altijd dat ik veel kinderen ging krijgen. Dat is anders gelopen, en dat is wel een groot verdriet.” 

Kinderen voor kinderen…

Otto-Jan Ham: “Jani en ik hadden ook nooit durven denken dat we op een dag nog eens zouden snorkelen met de minister van Binnenlandse zaken. En dat die nét als ik bijna elke cd van Kinderen Voor Kinderen van buiten kent.”

Viva la Feta seizoen 2: gasten met o.a. Wim Willaert
Viva la Feta met Wim Willaert

Wim Willaert

In de eerste aflevering van Viva La Feta seizoen 2 is acteur Wim Willaert* te gast. Ze nemen de rasechte West-Vlaming meteen mee naar het strand voor een frisse duik. Of in Wims woorden ‘voor een ploefke’. Samen trekken ze op verkenning op het Griekse eiland en gaan ze vogelspotten. Althans, dat dachten ze toch voor ze hun gids zagen verschijnen met een heus jachtgeweer in zijn handen.

Brand…

Maar ook mogen Jani en Otto-Jan Wim heel dankbaar zijn met zijn bluskunsten als een kaars iets te enthousiast begint te branden… Otto-Jan: Altijd spannend, zo’n eerste gast. En dan laat je als gastheer al eens een steekje vallen. Nog een geluk dat Wim Willaert een verleden bij de vrijwillige brandweer had. Anders was het een kort tweede seizoen geworden. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 mei 2023 /