Knaldrang met Tim den Besten: YouTube-serie over belang feesten

Tim den Besten heeft met Knaldrang een zesdelige YouTube-serie gemaakt over het belang van feesten. De reeks is vanaf 5 augustus iedere vrijdag om 16.00 uur te zien op Youtube en op de sites van VPRO en NPO3. In totaal telt de reeks Knaldrang van Tim den Besten zes afleveringen van ieder tien minuten.

Knaldrang

In de nieuwe YouTube-zomerserie Knaldrang onderzoekt Tim den Besten na twee corona-rampjaren het belang van feesten. Want wat er op het eerste gezicht oeverloos plat uitziet, is voor een heleboel mensen van onschatbare waarde. In elke aflevering gaat Tim met iemand op stap voor wie feesten een cruciaal onderdeel is van hun bestaan.

Dat we Knaldrang hebben, zagen we in België bijvoorbeeld in de VTM Go-reeks We Like To Party

Zakiya Cairo

In de eerste aflevering van Knaldrang gaat Tim den Besten op pad met Zakiya Cairo (23). Zakiya heeft de tijd van haar leven als ze op feestjes is. Ze heeft een voorliefde voor Kawina- en Afrobeatfeesten, want daar wordt ze tenminste niet aangestaard om het feit dat ze lang en donker is, maar kan ze helemaal zichzelf zijn. Ze luistert naar Kawina tunes, dat doet echt iets met haar lichaam en geest: even ontsnappen, zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen.

Suzanne Olsthoorn

In de tweede aflevering gaat Tim met de 38-jarige Suzanne Olsthoorn op pad. Suzanne heeft lang gewacht met moeder worden. Ze was doodsbang dat ze, met kind, de partybloemen niet meer buiten zou kunnen zetten, en dus een deel van zichzelf zou verliezen. Totdat haar moeder zei: “Je hebt mensen die festivals en feestjes zien als een fase, om zichzelf te ontdekken, maar bij jou is het een levensstijl, fundamenteel voor jouw geluk.” Suzanne feest en probeert, samen met haar partner, kickass-ouder te zijn voor hun zoontje van drie.

Tim den Besten

Tim den Besten (1987) is presentator, programmamaker en schrijver. Hij presenteerde onder andere de VPRO-programma’s Gay K, Tims ^ tent, De outsiders, 100 dagen voor de klas en 100 dagen in je hoofd . Hij was recentelijk te zien in de documentaire Van de andere kant. Over Knaldrang zegt Tim den Beste: “Na twee jaar binnen zitten kunnen we eindelijk weer los. Ikzelf ga deze zomer naar vier festivals. Ik hoop dat ik de kerst haal!”

Foto: VPRO – Sophie Saddington

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 augustus 2022 /