Close van Lukas Dhont op Streamz te kijken met deze cast

Close is nu op Streamz te kijken! De nieuwe speelfilm van Lukas Dhont ging in première in Officiële Competitie op 75ste Filmfestival van Cannes (17-28 mei 2022) en was zelfs kanshebber voor een Oscar. Ontdek in dit artikel meer ver de film Close van Lukas Dhont, maar zeker ook over de Close cast. De hoofdrollen worden gespeeld door Edem Dambrine, Gustav De Waele, Emilie Dequenne en Léa Drucker, maar we zien ook Kevin Janssens.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 9 april 2022; het is bijgewerkt op 3 juli 2023 omdat Close van Lukas Dhont op Streamz te kijken is.

Film Close

Leo en Remi, 13, zijn vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. Close is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

Close cast

De hoofdrollen in Close worden vertolkt door nieuwkomers Eden Dambrine en Gustav De Waele en gevestigde waarden als Emilie Dequenne en Léa Drucker. Ook Kevin Janssens heeft een bescheiden rol in de film. Eden Dambrine en Gustav De Wael debuteren in Close. De Waalse actrice Emilie Dequenne heeft tal van rollen* op haar naam staan. Zo zag je haar in The Missing en naast Catherine Deneuve in La Fille Dur Rer. Verder in de Close cast ook de Franse actrice Léa Drucker*; haar ken je dan weer van War of the Worlds, maar ook van Jusqu’A la garde en L’homme de sa vie. Kevin Janssens speelt een kleine rol in Close van Lukas Dhont. Je zag hem recent in Rough Diamonds en de film Black Lotus. In zestien jaar tijd speelde Kevin mee in zeventien films en negentien reeksen.

Makers

Voor Close werkte Dhont opnieuw samen met co-scenarist van Girl Angelo Tijssens. Die schreef recent ook een boek: De randen*. Director of Photography (DOP) is Frank van den Eeden, voor de montage tekende Alain Dessauvage. Producenten zijn Dirk Impens en Michiel Dhont voor Menuet. Distributeur Lumière brengt de film later dit jaar in België in de bioscoop. Internationaal wordt hij verkocht door The Match Factory dat eerder ook de wereldwijde verkoop van Girl verzorgde.

Nieuwe Vlaamse films op Streamz 

Close is niet de enige nieuwe Vlaamse film op Streamz. Met Dark Rider heeft Streamz de Vlaamse filmzomer afgetrapt; er komen namelijk de aankomende tijd veel nieuwe titels online. Zo kun je uitkijken naar de komst van onderstaande films. Klik op de titel om er alles over te ontdekken. 

Dit schreven we toen Close internationaal in première ging:

Close op Filmfestival Cannes

“Close dat in première gaat in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes is een ongelofelijke zotte droom die plots werkelijkheid wordt”, verklaart een overgelukkige Lukas Dhont in een eerste reactie. “Iets wat de 12-jarige Lukas die voor zijn verjaardag een kleine videocamera kreeg, nooit had durven dromen. Ik ben zó trots op het hele team en de cast waarmee we deze film tot stand hebben gebracht. Met een warm en kwetsbaar hart kijk ik er naar uit deze film met de wereld te delen tijdens één van de belangrijkste festivals ter wereld.”

Lukas Dhont en Filmfestival van Cannes

Het speelfilmdebuut Girl van Lukas Dhont beleefde in 2018 zijn wereldpremière als onderdeel van het Un Certain Regard-programma van het Festival van Cannes. De film kaapte er onder andere de Caméra d’Or weg, voor het beste in de verschillende programma’s vertoonde speelfilmdebuut. Het betekende het begin van een opmerkelijk succesverhaal, zowel lokaal als internationaal. Met Close bereikt Dhont nu het summum, de Officiële Competitie van het meest prestigieuze filmfestival ter wereld.

Close is een productie van Menuet, Diaphana Films, Topkapi Films en Versus Production in coproductie met vtm en RTBF. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Nederlands Film Fonds (NFF) en het Netherlands Film Production Incentive, het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Canal+, Ciné+, Sacem en Eurimages, met de hulp van de Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid en Casa Kafka Pictures. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 juli 2023 /