Derde seizoen Wat Als? stond eigenlijk niet op de planning

Derde seizoen Wat als? stond eigenlijk niet op de planning. Dat schrijft Tim Van Aelst in de opening van de persmap, die voorafgaand aan het derde seizoen naar alle media is verstuurd. “Na twee seizoenen houden we er doorgaans mee op, of beter gezegd, hebben we gewoon te veel zin in iets nieuw. Gaston Berghmans himself bracht daar heel onverwachts verandering in. De koning van de sketch wilde graag nog één keer knallen met ons en dat zagen we bij Shelter keihard zitten.”

Sofie Peeters, David Vennix en ik zagen Gaston vorig jaar in Blankenberge en smeedden samen een geweldig plan: ‘WAT ALS? featuring Gaston Berghmans’. Helaas ging zijn gezondheid kort daarna snel achteruit en moesten we onze droom opbergen. Maar Gaston had iets in gang gezet… Iets dat niet te stoppen bleek. De goesting om een nieuwe reeks te maken was gewoonweg te groot om er mee te kappen.

Al was de uitdaging niet mals. De vorige reeks van WAT ALS? werd immers de nummer 1 van Canada (BANFF), Duitsland (Media Award) en Zwitserland (Montreux Comedy). Het won niet alleen de Gouden Roos maar ook nog eens de International Emmy Award. En was zelfs één keer genomineerd als ‘Auto van het jaar’ op het salon van Tokyo, maar dat is vermoedelijk een vergissing. Bij het maken van deze nieuwe reeks was het voor ons belangrijk om de kwaliteit te handhaven. En dat vergt hard labeur! Gelukkig hebben we ons opnieuw reuze geamuseerd en stond de deur zelfs open voor enkele kleine nieuwigheden.

Zo waagt straatinterviewer Nico (Nico Sturm) zich aan ware ‘diepte interviews’ in de gevangenis. We hebben meer dan ooit tevoren ons heil gevonden in de geschiedenis: Wat als Ikea vroeger bestond? Wat als Murphy pech had? Wat als Michelangelo geen schilder was? Maar bovenal zijn we enorm trots op de vijf nieuwe WAT ALS’ers Barbara Sarafian, Peter Van den Eede, Matteo Simoni, Jeroen Perceval en Charlotte Timmers. Werken met deze mensen was zonder meer een feest. Geen wonder dat ik vandaag dan ook een tevreden man ben. Des te meer omdat ik 100% zeker weet dat de hele ploeg er alles aan gedaan heeft om er een geweldige reeks van te maken.

Vanaf morgen, 2 november 2016, vuren we onze tsunami aan sketches wekelijks af en willen we weer vele kijkers aan het lachen brengen. Het leven van mensen een half uurtje per week verlichten met enkele grollen en fratsen. Zoals Gaston dat zoveel jaren heeft gedaan. We dragen deze reeks dan ook met veel liefde aan hem op”, schrijft Tim Van Aelst over het Derde seizoen Wat Als?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 november 2016 /