Love Island 2020 – alles over deelnemers en show

Berichtje! Love Island 2020 gaat vanavond van start op VIJF (20.35 uur) en RTL 5 (21.30 uur). Het programma wordt gepresenteerd door Viktor Verhulst en Holly Mae Brood. Maar we zijn natuurlijk veel nieuwsgieriger naar de eerste tien deelnemers. Maak kennis met de nieuwe Islanders en ontdek alles over het nieuwe seizoen van de datingshow.

Love Island 2020

Lisa Moerman, Axel Beyaert, Mattheüs Jonckheere, Josephine-Charlotte Lecluyse, Giuliano Era, Raphaëlla Deuringer, Imen Dirie, Mert Okatan, Joan Pronk, Fabiënne Rosalina Van Heijst en Remco Diepenhorst zijn binnenkort geen onbekenden meer: hun liefdesavonturen volgen we elke dag op RTL 5 en VIJF. Deze Islanders moeten zich volledig openstellen voor de liefde én ook de harten van de kijkers zien te veroveren. Zij bepalen namelijk welke deelnemers in de show blijven, maar ook welk stel ze willen kronen tot het sterkste koppel van het eiland. 

Islanders 2020 - zij doen mee aan Love Island Nederland & België

Love Island komt terug met een tweede seizoen en pakt het nog grootser en spannender aan met een extra nieuwe aflevering op zaterdag van de loveshow: Love Island: Aftersun. Ik ben benieuwd of het net zo leuk wordt als het vorige seizoen (en dat op Videoland). In ieder geval is het Love Island 2019 stel Denzel en Aleksandra nog steeds bij elkaar.

Love Island: Aftersun

Wil jij graag helemaal up-to-date zijn met alles wat er de afgelopen week in de villa gebeurde? Viktor (de zoon van Studio 100 Gert Verhulst) en Holly (die je recent nog in deze film zag en natuurlijk de dochter van Herman Brood) presenteren op zaterdagavond Love Island: Aftersun. Samen met de afvallers van de week bekijken ze het leven in en naast het huis, hoe blikken ze terug op hun avontuur, wat zag je niet in de afleveringen en nog beter: wat ze vinden ze van de nieuwe islanders die al klaar staan om de villa te betreden? Je komt het elke zaterdag te weten in Love Island: Aftersun op VIJF. Of dit programma-onderdeel ook op RTL 5 komt, durf ik niet te zeggen. Ik ga in ieder geval Videoland in de gaten houden.

Islanders: Deelnemers Love Island 2020

Maar jij bent natuurlijk vooral nieuwsgierig naar al die nieuwe Islanders. Wie beproeft zijn of haar geluk in Love Island 2020 (Nederland & België). We zetten de deelnemers op een rijtje…

Fabiënne Rosalina Van Heijst (NL)

Fabiënne Rosalina Van Heijst (NL)

De beeldschone 23-jarige Fabienne Rosalina Van Heijst uit Eindhoven is een pittige dame die zegt wat ze denkt. De Eindhovense beauty specialist heeft zowel Surinaamse als Nederlandse roots. Met haar enorme bos krullen weet ze de aandacht van iedere man op zich te vestigen.  “Als ik binnenkom, dan kom ik binnen als een bom en kan ik uitkiezen wie ik wil!” Fabienne stapt in het vliegtuig naar Love Island met maar één doel; de liefde van haar leven vinden!

Helaas heeft Fabiënne inmiddels Love Island verlaten. Ze was de tweede die naar huis werd gestuurd, zonder dat ze de liefde heeft gevonden. Of komt het na opnames toch nog tot een date tussen Fabiënne Rosalina Van Heijst en Mattheüs Jonckheere? Die twee draaiden flink om elkaar heen…

Josephine - Charlotte Lecluyse (BE)

Josephine – Charlotte Lecluyse (BE)

Als er iemand zin heeft in Love Island dan is het de 20-jarige Josephine-Charlotte Lecluyse uit Kuurne wel! Het enthousiaste Belgische model gaat elk avontuur aan en staat graag in de spotlight. Maar pas op mannen, ze speelt het graag hard-to-get en tweede kansen geeft ze niet. “Mannen die me dumpen, hebben achteraf altijd spijt.” Josephine-Charlotte gaat er 100% voor op Love Island: “Ik ben klaar met jongetjes en wil hier een échte man vinden!” Waar je Josephine – Charlotte Lecluyse verder van kunt kennen; ze deed mee aan verschillende missverkiezingen en is als model te zien in reclames.

Mattheüs Jonckheere (BE)

Mattheüs Jonckheere (BE)

De 23-jarige Mattheüs Jonckheere Ramos Rodrigues uit Sint-Truiden is personal trainer, profvoetballer in Kroatië bij NK Osijek en een échte romanticus. De half Braziliaanse, half Belgische hunk spreekt vloeiend Portugees en heeft een verborgen zangtalent. Daarmee weet hij heel wat vrouwenharten mee stelen. Familie vindt hij het allerbelangrijkst en daarom gaat hij op het eiland dan ook op zoek naar de vrouw van zijn leven: “Ik mis de liefde en wil graag kunnen settelen”. Benieuwd naar waar hij vroeger speelde? Mattheüs Jonckheere voetbalde op het derde niveau in Spanje bij Alcorcon. Daarnaast speelde-ie ook 9 maanden bij MVV Maastricht zo zien we op zijn LinkedIn.

Imen Dirie (NL)

Imen Dirie (NL)

De goedlachse 25-jarige Imen Dirie omschrijf je het best met de woorden: druk, vrolijk en een beetje gek. De knappe Brabantse make-up artist voelt zich het gelukkigst met een cocktailtje in de hand op een festival: “Ik hou echt van dansen, ik sta nooit stil!”. Wat betreft de liefde, heeft ze het geluk nog niet gevonden. “Ik mis liefde in mijn leven en wil iemand om mee te knuffelen.” Op het gebied van de liefde is ze behoorlijk ambitieus, want als ze de man van haar dromen tegenkomt op Love Island, wil ze sowieso trouwen én kinderen krijgen.  

Lisa Moerman (BE)

Lisa Moerman (BE)

De 25-jarige Lisa Moerman uit Izegem ziet er dan wel uit als the girl next door, maar niets is minder waar! De ondeugende zorg-medewerkster heeft namelijk op de cover van Playboy gestaan. En ook voor P Magazine ging ze uit de kleren; de foto’s liegen er niet om – wat is Lisa Moerman een sexy dame. Tot op heden is het Lisa niet gelukt haar ware liefde te vinden. Love Island is voor haar dus de ultieme mogelijkheid! Maar mannen, het kan nog lastig worden… Het lingeriemodel heeft namelijk al één grote liefde in haar leven en dat is haar papegaai. Wie zal deze crazy bird lady kunnen versieren?

Als ik de achternaam van Lisa (Moerman) lees moet ik meteen aan Spitsbroers denken.

Mert Okatan (NL)

Mert Okatan (NL)

Het meisje van zijn leven ontmoeten, dat is waarvoor de 20-jarige Mert Okatan naar Love Island afreist. De voetballer uit het Gelderse Lochem is nog nooit verliefd geweest en wil graag een meisje mee naar huis nemen om voor te stellen aan zijn ouders: “Ik wil proeven, ruiken en voelen wat liefde is.” Deze gevoelige jongen van Turkse afkomst omschrijft zichzelf als ijdel en gaat iedere week naar de kapper. Want hoe beter hij eruit ziet, hoe beter hij in zijn vel zit. Meiden, houd je vast, want deze voetballer is van plan om te gaan scoren! Waar Mert Okatan voetbalde? Hij heeft de jeugdopleiding van De Graafschap doorlopen en speelt / speelde bij SV Excelsior 31′.

Joan Pronk (NL)

Joan Pronk (NL)

Of de vlinders in haar buik nog wel werken, wil de 25-jarige Joan Pronk uit Amsterdam-Noord heel graag uitzoeken op Love Island. Deze hostess en DJ flirt graag met mannen, maar heeft tot nu toe nog niemand binnen kunnen hengelen. Wie weet, zwemt deze vis wel bij de Love Island-villa! Waar moet de droomman voor de half-Indonesische aan voldoen? Hij moet in ieder geval haar droge humor kunnen waarderen en tegen haar vele geklets kunnen. Want met Joan in de villa is het zeker niet saai! Denk je: ik herken haar uit de club. Dat kan: Joan Pronk draait namelijk als dj Jessica Joan. Ze is het beste vriendinnetje van Amijé Roos van der Laan, de ex van Donny Roelvink. Die je dan weer kunt kennen uit Temptation Island Vips.

Giuliano Era (NL)

Giuliano Era (NL)

Als we de 27-jarige Giulano Era uit Overpelt mogen geloven, is hij de ideale schoonzoon. Maar, wel een ondeugende… Vrouwen vallen bij bosjes voor zijn heldere ogen en zijn kookkunsten. De Italiaanse Nederlander runt het familierestaurant in België en weet wel raad met pasta’s en pizza’s. Eens je het hart van deze kanjer hebt veroverd, is hij hondstrouw en behandelt hij zijn meisje als een prinses. Benieuwd naar het restaurant van Giuliano Era? Dat is Odiziana aan de Hasperhovenstraat in Overpelt. Zijn vader Franco Era heeft het opgericht, maar is helaas ruim een jaar geleden overleden.

Remco Diepenhorst (NL)

Remco Diepenhorst (NL)

Zeg je water, dan zeg je Remco Diepenhorst. Deze surfdude uit Utrecht is verslaafd aan watersport, maar houdt zeker ook nog van iets anders: vrouwen! De 25-jarige hunk krijgt genoeg aandacht, maar heeft de juiste nog niet gevonden: “Ik ben snel uitgekeken en denk dan, moet ik hier mijn hele leven mee samen zijn?” Toch gelooft hij wel in de ware en blijft net zo lang zoeken tot hij zijn Pocahontas gevonden heeft. Remco Diepenhorst is nog student; hij zit aan de Hogeschool Utrecht en volgt daar de opleiding fysiotherapie. En hij heeft daarnaast zijn eigen bedrijf Blockment. De vaste kijkers van Love Island weten ook dat Remco Diepenhorst inmiddels bekend staat als de man met 130 bedpartners.

Raphaëlla Deuringer (BE)

Raphaëlla Deuringer (BE)

De 21-jarige Raphaëlla Deuringer uit Waterloo is prettig gestoord en zegt overal ja op! Ze haalt alles uit het leven en wil nergens spijt van krijgen. Hoe anderen over haar denken, maakt haar dan ook niets uit! Ze gaat lekker haar eigen gang. Bij deze pittige en enthousiaste studente event manager hoeven mannen niet aan te komen met goedkope openingszinnen, daar trapt ze niet in. Wat zoekt ze dan wel? Eigenschappen als lief en loyaal vindt deze ex-miss Waals-Brabant het allerbelangrijkst. Raphaëlla Deuringer volgt de studie Eventmanaging.

Axel Beyaert (BE)

Axel Beyaert (BE)

De stelling van Pythagoras leren? De 24-jarige Axel Beyaert uit Wijgmaal leert het de dames in de Love Island-villa maar al te graag! Voor de leerlingen van deze wiskundeleraar is het soms moeilijk om bij de les te blijven, want zeg nou zelf: misschien is hij wel de knapste wiskundeleraar van de Lage Landen. Axel krijgt genoeg aandacht van de dames, maar tot echte liefde heeft dat nog niet geleid. Met zijn luisterend oor en gevoeligheid waagt hij zijn kans op Love Island. En wie weet, leidt dat tot de ideale toekomst: “Huisje kopen, kindjes. Gewoon precies zoals het hoort.”

Helaas is Axel Beyaert de eerste deelnemer die de villa van Love Island in 2020 moet verlaten. Ondanks dat Axel Beyaert in eerste instantie een goede klik leek te hebben met Josephine Charlotte Lecluyse doofde het vlammetje al snel. Ze vond hem te rustig.

Kai Batenburg (NL)

De 21-jarige Kai Batenburg uit Almere-Stad (geboren in Diemen) ziet er uit als een typische student. Maar niets is minder waar: hij runt zijn eigen social media-marketingbedrijf en doet verder ook modellenwerk. Zo heeft hij onder andere de Milan Fashion Week mogen lopen. Met zijn 1 meter 92 is Kai Batenburg natuurlijk ook een opvallende verschijning.

Filip Katic (NL)

Filip Katic (26) komt uit Nijmegen. Je kunt hem kennen uit het Nijmeegse uitgaansleven, want hij stond in een van de kroegen in de Nijmeegse Molenstraat achter de bar. Daar zeiden dronken meisjes al dat hij model moest worden; en zo geschiedde. Verder is hij werkzaam als mechanisch monteur van ventilatiesystemen. Maar hij droomt van een toekomst als MC in de harcore en hardstyle scene. Al is dat een vrij nieuwe carrière voor Filip Katic; hij heeft nog maar 3 optredens op Partyflock staan. Hij heeft Servische roots.

Feline Gast (NL)

De 24-jarige Feline Gast komt uit Amsterdam. Je kunt haar kennen van haar blog Likeoffel. Via dit platform en haar andere social media kanalen, zoals YouTube, geeft ze andere mensen die diabetes type 1 hebben wat houvast. Zelf weet Feline Gast sinds haar elfde dat ze diabetes type 1 heeft. Verder werkt ze als influencer, model en danseres. Dat laatste was wel te zien bij haar binnenkomst als engel in de villa.

Alexandra Blanckaert (BE)

Waar is Alexandra Blanckaert in Love Island gebleven? Ze was namelijk maar heel even te zien. Ze kwam tegelijk met Kai Batenburg naar de villa in aflevering drie, maar in aflevering 4 zagen we haar al vertrekken. Daar vertelde voice-over Sander Lantinga over dat het om persoonlijke redenen ging. “En die respecteren we natuurlijk. Altijd. Het ga je goed, Alexandra.”

Alexandra Blanckaert was – net als Lisa Moerman – eerder te zien in een sexy photoshoot voor P Magazine. Wat we verder over haar weten? Alexandra Blanckaert is 28 jaar en runt samen met haar vader een bed & breakfast in St-Tropez. Ze is daarnaast werkzaam als model en houdt van stoere zaken als motorrijden op haar Harley Davidson, klimmen en zeilen.

Kijkje in Love Island 2020 villa op Gran Canaria

Viktor Verhulst en Holly Mae Brood voor de nieuwe Love Island villa

In Gran Canaria geldt momenteel Code Oranje, maar op Love Island 2020 hebben ze maar één doel de villa snel liefdesrood laten kleuren. Viktor Verhulst en Holly Mae Brood geven ons een rondleiding door de villa. Een gigantisch zwembad, een fitnessruimte en een indrukwekkende buitenkeuken brengen de Islanders alvast in de juiste sfeer om de liefde te laten zegevieren. En uiteraard wordt dit jaar ook gezorgd voor gezellige plekjes  waar de Islanders één-op-één met elkaar kunnen praten.  Maar, uiteraard, is er weer maar één slaapkamer voor alle Islanders.

Naast een nieuwe villa zullen er nieuwe challenges gespeeld worden en hebben we met Love Island: Aftersun op zaterdag een wekelijkse recap met exclusieve content rondom onze Islanders. En wie weet heeft Love Island dit seizoen nog een grote plottwist in petto…

Geniet vanaf maandag van je dagelijkse portie Love Island! Het is in ieder geval één van mijn absolute guilty pleasures…

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2020 /