K2 zoekt K3 studioshows met deze jury én twaalf kandidaten

De studioshows van K2 zoekt K3 zijn van start in België. Inmiddels is het daar op zaterdag 30 oktober zelfs al tijd voor de tweede studioshow. Daarmee lopen ze flink voor op de Nederlandse kijkers. Uiteindelijk wordt de finale van K2 zoekt K3 wel gelijktijdig uitgezonden in Nederland en België. Ontdek hier alvast meer over de studioshows. We vertellen je meer over de jury én de kandidaten die niets liever willen dan de finale halen.

Ontdek de leukste K3-items (met korting) in de Studio 100 webshop.

Jury K2 zoekt K3 studioshow

In de allereerste studioshow van K2 zoekt K3 strijden 12 kandidaten voor 9 Golden Seats. De jury krijgt bovendien versterking, want naast Natalia, Samantha Steenwijk, Gordon en Ingeborg neemt ook Studio 100-topman-topman Gert Verhulst plaats op de jurystoel. De vijf trappen de eerst show zaterdag af met een spetterende openingsact op het K3-nummer Niet-verjaardagsfeest, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot K3 Feest.

De K2 zoekt K3 juryleden hebben zelf ook de nodige ervaring op het podium.

Tweede studioshow

De tweede studioshow van K2 zoekt K3 staat in het teken van musical. De resterende tien kandidaten open een met een spetterend groepsoptreden, waarbij ze het K3-liedje Filmster zingen. Nadien brengen ze elk een nieuw nummer uit een bekende musical of film van K3. De kandidaten komen ook te weten wat de gewone man in de straat over hen denkt. Hanne & Marthe trekken immers de straat op voor een marktonderzoek. Welke kandidaat past volgens deze mensen het best tussen hen? En wat vonden ze van de jurycommentaren? Tijd voor Vlaanderen om kleur te bekennen.

Golden Seats of Golden Ticket

In de tweede studioshow zijn er nog 7 Golden Seats te verdelen onder de 10 kandidaten. Dat doen ze door zo veel mogelijk sterren te verzamelen van juryleden Gert Verhulst, Gordon, Ingeborg, Natalia en Samantha én van de 100-koppige publieksjury in de studio. Zij hebben per kandidaat 500 sterren toe te kennen. Wie het hoogste aantal sterren haalt mag plaatsnemen op één van de 7 Golden Seats. De 3 kandidaten met de minste sterren zien hun droom uit elkaar spatten. Tenzij… één van hen wordt opgevist met het Golden Ticket van Hanne & Marthe en zo alsnog doorstoot naar de volgende show. 

Kwartfinale K2 zoekt K3

In de kwartfinale zingen de finalisten van K2 zoekt K3 voor het eerst in trio. Dat doen ze telkens met een andere grote artiest: MetejoorMilow en Jaap Reesema. K2 zoekt K3 krijgt zelfs internationaal bezoek, want ook niemand minder dan de Britse zanger James Blunt zakt naar de show af voor een uitzonderlijk optreden met de kandidaten. Met dit optreden stappen de kandidaten uit hun comfortzone en wagen ze zich voor het eerst aan een niet-K3-nummer. Voor de juryleden en Hanne & Marthe de ideale kans om te zien hoe de kandidaten het er in een trio vanaf brengen. De twee K’tjes voelen ook de vrienden en familieleden van de kandidaten aan de tand en leren hen zo alweer een beetje beter kennen.

Naast hun optreden met de gastartiest brengen de kandidaten ook een kleurrijk openingsnummer op Land Van De Regenboog én zingen ze ook solo een nieuw K3-nummer, compleet met act en dans. Ze treden dus voor het eerst drie keer op in dezelfde show. In de kwartfinale zijn er nog vijf Golden Seats in de aanbieding. De drie kandidaten die niet voldoende sterren weten te bemachtigen van de vak- en publieksjury belanden op de pijnbank en wachten vol spanning het oordeel van Hanne & Marthe af. Wie wordt gered met hun Golden Ticket en stoot alsnog door?

De halve finale van K2 zoekt K3 is te kijken op zaterdag 20 november. Op 13 november is er geen aflevering in verband met een wedstrijd van de Rode Duivels.

Finale K2 zoekt K3

De Nederlandse liefhebbers van K2 zoekt K3 balen flink. SBS6 zendt het programma namelijk een paar weken later uit dan de Vlaamse collega’s van VTM. Dat betekent dat er online al volop spoilers te vinden zijn voor de Nederlandse kijkers. Toch hoef je niet bang te zijn dat ze in België eerder weten wie Klaasje opvolgt; de finale wordt tegelijk uitgezonden op zaterdag 27 november. In Nederland kijk je op 26 november dan eerst nog naar de halve finale.

Spoiler-alert

Wil je nog geen spoilers lezen, sluit dan nu het bericht. We gaan hieronder namelijk meer vertellen over de kandidaten die de eerste studioshow van K2 zoekt K3 hebben gehaald. Wil je wel iets over een kandidaat lezen, dan kun je kiezen voor het complete overzicht van K2 zoekt K3 kandidaten of de laatste 15.

Deze K3-nummers in eerste studioshow

Amy, Celester, Chanel, Diede, Dirk, Giana, Julia, Justine, Kato, Luca, Manou en Remi hebben zich de voorbije dagen helemaal klaargestoomd voor hun eerste studioshow voor een groot publiek. Ze brengen elk een nieuwe K3-song waarmee ze een plek in de volgende show hopen te bemachtigen:

 • Amy (25, Averbode, BE) zingt Hart Verloren
 • Celester (20, Bilthoven, NL) zingt Hippie Shake
 • Chanel (23, Utrecht, NL) zingt Kus Van De Juf
 • Diede (20, Someren, NL) zingt Bikini Vol Zand
 • Dirk (23 jaar, Tilburg, NL) zingt Feestje In De Keuken
 • Giana (19 jaar, Hoevenen, BE) zingt Disco Oma
 • Julia (18, Bergen Op Zoom, NL) zingt Parels
 • Justine (24, Assebroek, BE) zingt Luka Luna
 • Kato (25, ‘s-Gravenwezel, BE) zingt Play-O
 • Luca (21, Hoek Van Holland, NL) zingt Je Hebt Een Vriend
 • Manou (21, Beilen, NL) zingt I Love You Baby
 • Remi (19, Zwijnaarde, BE) zingt Smoorverliefd

Helaas hebben Dirk en Giana de wedstrijd na de eerste studio show moeten verlaten.

Nummers studioshow 2

 • Amy (25, Averbode, BE) zingt De Drie Biggetjes uit de gelijknamige K3-musical
 • Celester (20, Bilthoven, NL) zingt Trouwen uit de film K3 en het IJsprinsesje
 • Chanel (23, Utrecht, NL) zingt Niet Normaal uit de film K3 Bengeltjes
 • Diede (20, Someren, NL) zingt Liefde Is Overal uit de film K3 Love Cruise
 • Julia (18, Bergen Op Zoom, NL) zingt Loko Le uit de film K3 Dierenhotel
 • Justine (24, Assebroek, BE) zingt Geloof In Jezelf uit de musical Alice In Wonderland
 • Kato (25, ‘s-Gravenwezel, BE) zingt Amor uit de musical De Drie Biggetjes
 • Luca (21, Hoek Van Holland, NL) zingt Waar Zijn Die Engeltjes uit de film K3 Bengeltjes
 • Manou (21, Beilen, NL) zingt Dans Van De Farao uit de gelijknamige K3-film
 • Remi (19, Zwijnaarde, BE) zingt Toveren uit de musical Doornroosje

Helaas hebben Chanel en Justine K2 zoekt K3 moeten verlaten na de tweede studioshow.

Nummers kwartfinale (studio show 3)

 • Amy (25, Averbode, BE) zingt Borst Vooruit
 • Celester (20, Bilthoven, NL) zingt Kusjesdag
 • Diede (20, Someren, NL) zingt Ster
 • Julia (18, Bergen Op Zoom, NL) zingt Bij De Politie
 • Kato (25, ‘s-Gravenwezel, BE) zingt Ushuaia
 • Luca (21, Hoek Van Holland, NL) zingt Dieper Dan De Zee
 • Manou (21, Beilen, NL) zingt Meiden Van De Brandweer
 • Remi (19, Zwijnaarde, BE) zingt Liefde Geeft Je Vleugels
 • Kato & Luca zingen samen met Milow Whatever It Takes.
 • Metejoor vormt een trio met Remi & Manou, zij brengen samen zijn populaire song 1 Op Een Miljoen.
 • Julia & Celester staan naast James Blunt en brengen zijn monsterhit You’re Beautiful.
 • Jaap Reesema sluit de show af met Diede & Amy en het emotionele Nu Wij Niet Meer Praten.

Weten wie er door zijn naar de halve finale, ontdek dan hier alles over de halve finalisten van K2 zoekt K3.

Kandidaten studioshow K2 zoekt K3

Wil jij meer weten over Amy, Celester, Chanel, Diede, Dirk, Giana, Julia, Justine, Kato, Luca, Manou en Remi? Dat kan! We hebben een overzicht voor je gemaakt.

Amy Courtens

Amy (25, Averbode): Houdt van dieren, padel en Limburg. Ze deed ooit mee aan een missverkiezing. “Maar dat is niet zozeer de Amy die hier vandaag voor jullie staat. Ik ben eigenlijk eerder een K3’tje.” Amy koos voor haar auditie voor het nummer K3 Airlines.

Celester de Nijs

Celester de Nijs (20, Bilthoven): Is studente mondzorgkunde en werkt ook als tandartsassistente. Ze was amper 10 toen ze ervan droomde om deel uit te maken van K3. “Toen was ik te jong, maar nu pak ik mijn kans.” Dat doet ze met een iets minder bekend, maar emotioneel K3-liedje: Bubbel.

Chanel Sam

Chanel Sam (23, Utrecht): Studeert Hersenwetenschappen en vindt naar eigen zeggen graag van alles uit. Wanneer ze het podium opkomt wordt Gordon meteen blij. Met haar auditie met Telepathie heeft Chanel de finale bereikt en maakt ze dus kans op een plek in K3.

Diede van den Heuvel

Diede van den heuvel (20, Someren): Volgens Kürt Rogiers lijkt Diede als twee druppels water op Laura Tesoro, een compliment dat ze wel vaker krijgt. En ook met Klaasje heeft ze iets gemeen: “We spelen allebei dwarsfluit”, klinkt het. Diede deed auditie voor haar plekje in K3 op Lollypopland.

Dirk

Dirk (23, Tilburg): Dirk is student musicaltheater en maakt graag podcasts met zijn beste vriendin. Voor zijn auditie koos hij één van zijn favoriete K3-liedjes De Drie Biggetjes.

Giana de Kat

Giana de Kat (19, Hoevenen): “Als je mij zou vragen om ofwel bekend te zijn zoals Lady Gaga ofwel K3 te zijn: ik kies 100% voor K3”, klinkt het bij Giana. Ze deed auditie in een glitterjurkje met Jij Bent Mijn Gigi.

Julia Boschman

Julia Boschman (18, Bergen Op Zoom): Studeert interieuradvisering en houdt ervan om oude objecten te redden van de vuilnisbelt. Ze was al te zien in enkele musicals en doet nu auditie op Hallo K3. Ze zag haar plekje in de finale bijna aan haar neus voorbij glippen, maar ze werkt opgepikt door Hanne en Marthe en kreeg van hen een Golden Ticket.

Justine Vanhulle

Justine Vanhulle (24, Assebroek): Justine is studente revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. “Jullie zijn mijn eerste publiek ooit”, kondigt ze vlak voor haar auditie op Hart Verloren aan. Ze had haar geluksring meegenomen naar haar auditie. Die bracht inderdaad geluk, want ze kreeg een plekje in de Golden Seats.

Kato Vanlouwe

Kato Vanlouwe (24, ‘s-Gravenwezel): Is klinisch psychologe en zingt daarnaast ook in een coverband. “Ik ga Oya Lélé zingen omdat ik jullie vooral wil overtuigen dat er terug een K in K3 moet komen”, klinkt het vastberaden. Ze liet een ongezien feestje losbarsten in de studio.

Luca Diez

Luca Diez (21, Hoek Van Holland): Luca is student allround musicalperformer. Vorig jaar won hij zowel in België als in Nederland het kampioenschap soloshowdance. Stilzitten vindt hij tijdverlies. Hij deed auditie met Oya Lélé; al was het nog wel even spannend… Omdat Babette en Dirk via de laatste auditieshows een plekje in de Golden Seats wisten te bemachtigen, was hij zijn plek kwijt. Gelukkig kreeg ook Luca een Golden Ticket van Hanne en Marthe.

Manou Fledderus

Manou Fledderus (21, Beilen): Manou geeft in de musicalschool les aan de K3’tjes van later. Zingen, dansen en acteren zijn dan ook haar grote passies. Met haar auditie op Kusjessoldaten maakt ze de kijkbox meteen zo enthousiast dat Ingeborg en Gordon lustig mee ‘marcheren’.

Remi De Smet

Remi De Smet (19, Zwijnaarde): Remi is student musicaltheater in Tilburg. “Je kent me misschien van Campus 12, maar vooral als Wickie De Viking”, klinkt het. Op 10-jarige leeftijd stond hij ook naast Jelle Cleymans en Free Souffriau (de voormalige Mega Mindy) in de musical Robin Hood. De stress van het podium schrikt Remi dus niet af. Hij deed auditie op Eyo.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 oktober 2021 /