Deelnemers Big Brother 2022: dit zijn de huidige bewoners

Het nieuwe seizoen van Big Brother is afgelopen maandag, 3 januari om 20.30 uur, in Nederland en België van start gegaan. Maak in dit artikel kennis met de deelnemers aan Big Brother 2022. Op de foto bij dit artikel zie je de eerste acht bewoners, maar inmiddels zijn er nieuwe deelnemers waarvoor het Big Brother 2022 avontuur ook is gestart. Sterker: de eerste deelnemer van het eerste uur is al naar huis.

Deelnemers Big Brother 2022

Big Brother is terug en is dit seizoen onvoorspelbaarder, spannender en schaarser dan ooit tevoren. Geraldine Kemper en Peter Van de Veire zijn helemaal klaar voor een nieuwe Big Brother, waarin de kijker nóg meer invloed heeft op zijn experiment. Maar: Big Brother bepaalt alles. Vier Nederlanders en vier Vlamingen gaan de uitdaging aan om 24/7 met elkaar samen te leven in Big Brothers nieuwe huis. Maak kennis met de acht bewoners. 

Dit zijn de eerste acht bewoners – natuurlijk volgen er gedurende de weken nog meer deelnemers aan Big Brother 2022.

Grace Rodrigues

Grace Rodrigues, 35 jaar (Breda, Nederland)“Ik ben een beetje als een paracetamol. Of je slikt mij door of je blijft een beetje zo pijn lijden.'” Toen haar moeder tijdens Braziliaanse carnaval verliefd werd op een Nederlandse man, is Grace met haar meeverhuisd naar Nederland. Al van kleins af aan volgt Grace de Braziliaanse en later ook de Nederlandse versie, dus ze is met recht een superfan te noemen. Grace is op haar vijftiende moeder geworden en heeft veel obstakels overwonnen in haar leven. Dat heeft haar tot een sterke, onafhankelijke vrouw gemaakt. Met haar sprankelende persoonlijkheid en haar passie voor dansen, zal Grace Rodrigues voor positiviteit en gezelligheid in het huis zorgen.

  • Wist je dat Sabine – uit het eerste seizoen van Big Brother – een boek heeft geschreven? Ontdek hier alles over Big Sister.

Nouchine Broodhaers

Nouchine Broodhaers, 25 jaar (Gent, België). “Ik ben echt een beetje het mamaatje van het huis.” Met haar grote glimlach zal Nouchine veel harten weten te veroveren. Ondanks haar jonge leeftijd ziet ze zichzelf als een echte moeder en wil ze zich over anderen ontfermen.  Niet alleen thuis staat ze voor iedereen klaar, ook als verpleegkundige is ze voor haar patiënten dag en nacht bereikbaar. Nouchine is altijd vrolijk en goedgezind, uitgesproken en houdt haar mening niet voor zich. Eerlijkheid is heel belangrijk voor haar. Nouchine Broodhaers is helemaal klaar om de uitdagingen van Big Brother aan te gaan.

Tobias van Veen

Tobias van Veen, 26 jaar (Den Haag, Nederland)“Ik ben een vitale jongeman, maar heb een oude ziel.”  Tobias is charmant, supersportief en gaat een uitdaging niet uit de weg. Hij woont al zijn hele leven in Den Haag, dicht bij het strand waar hij graag naartoe gaat om te surfen. Als coach inspireert hij graag anderen met zijn gezonde levensstijl. Na een burn-out te hebben gehad, stapt Tobias van Veen nu topfit over de drempel van het Big Brother huis. 

Kristof Carpentier / Kristof Timmermans

Kristof Carpentier, 30 jaar (Stabroek, België). Hij is de eerste inslluiper in het spel. Kijkers kunnen Kristof Carpentier herkennen; hij deed in 2019 mee aan Belgium’s Got Talent. In het dagelijkse leven is hij leraar aardrijkskunde en hij wil het graag maken als schlagerzanger. Wist je dat Carpentier eigenlijk helemaal niet zijn achternaam is? Dat is zijn artiestennaam. Eigenlijk heet hij Kristof Timmermans. Deze deelnemer aan Big Brother 2022 heeft verschillende Belgische titels in het judo op zijn naam. Hij heeft zelfs een zilveren plak gescroord bij een internationale wedstrijd. Kristof Carpentier is de eerste finalist van Big Brother 2022.

Salar Abassi Abraasi

Salar Abassi Abraasi, 27 jaar (Assendelft, Nederland). Ook hij zat – net als Nawel Seghairi – in het datacentrum voordat hij zijn intrede deed in het huis van Big Brother. Deze Nederlander woont nog bij zijn moeder thuis en is een echt moederskindje. Salar Abassi Abraasi runt verschillende webshops. Hij heeft ook een eigen kledinglijn en is nog single.

Afvallers Big Brother 2022

In de liveshows op zaterdagavond wordt een bewoner weg gestemd. De eerste afvaller van Big Brother 2022 is Sercan Sevil. Nu de show al iets verder gevorderd is, kennen we al meer afvallers. Je ontdekt er hieronder alles over. In de liveshow van 19 februari moesten zelfs twee deelnemers Big Brother verlaten: Vera Dijkstra en Leroy de Rouw.

Nawel Seghairi

Nawel Seghairi, 26 jaar (Eeklo, België). Deze deelneemster deed niet meteen haar intrede in Big Brother 2022; ze zat eerst met Salar in het datacentrum. Herken je Nawel? Dat kan kloppen. Ze is al ontzettend bekend op TikTok met zo’n 100.000 volgers. Deze dame omschrijft zichzelf als spontaan, sociaal en een blijé kip’. Ze heeft Tunesisch – Marokkaanse roots. Nawel was verschillende keren genomineerd, maar ontsprong steeds de dans, omdat ze een ruime achterban had. Toen ze tegenover Salar genomineerd was, verloor ze helaas.

Julio Neves Dias

Julio Neves Dias is 43 jaar en komt uit het Brabantse Hoogerheide. Hij is getrouwd met Frank en heeft samen met hem twee kinderen. Hij is een echte familieman. In het dagelijkse leven heeft hij zijn eigen coaching en counseling bureau genaamd JND. Zijn levensmotto is ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Hij weet niet wat hij van Bi Brother moet verwachten; hij ziet het namelijk wel als één grote mindfuck.

Hanne Ioculano

Hanne Ioculano is 36 jaar en komt uit Genk. Ze is alleenstaande mama en werkt daarnaast fulltime als cytologisch analist. Ze heeft dus best een druk leven. Dat is ook de reden dat Hanne Ioculano – die Italiaanse roots heeft – meedoet aan Big Brother. Dit is voor haar de kans om puur Hanne te zijn zonder al die drukte, zonder alle verantwoordelijkheden. Over zichzelf zegt ze dat ze best nog kinds kan zijn. Maar ze is ook iemand die veel aan anderen denkt en daarbij zichzelf nog wel eens vergeet.

Vera Dijkstra

Vera Dijkstra, 26 jaar (Vlissingen, Nederland). “Ik ben iemand die liever de gok waagt dan op safe te spelen.”  Vera is geboren en getogen in een klein dorpje in Zeeland. In het dagelijkse leven werkt ze in een parfumerie waar ze klanten adviseert over schoonheidsproducten. Vera is graag bezig met haar uiterlijk en wordt vaak bestempeld als modepopje. In het verleden heeft ze aan verschillende Miss-verkiezingen deelgenomen en is ze er meerdere keren met de winst vandoor gegaan. Zo mocht ze zich Miss Tourisme Sri Lanka International noemen. Als het aan Vera Dijkstra ligt zal dat bij deze uitdaging niet anders zijn. Ze is fanatiek en erop gebrand te winnen.  

Leroy de Rouw

Weer een bekend gezicht als deelnemer aan Big Brother 2022, namelijk Leroy de Rouw. Hem zag je eerder in Lang Leve de Liefde waar hij een date scoorde met Anita. Waar de date niet vlekkeloos liep, hebben ze toch nog drie maanden wat met elkaar gehad. Leroy de Rouw is 31 jaar en komt uit Den Bosch. Hij is de trotse vader van een dochter. Hij is kapper en werkt voor zichzelf in Leroy’s Barbershop. Daarnaast duikt hij ook graag de sportschool in; hij vindt zijn uiterlijk namelijk erg belangrijk. Als vrijgezel vindt hij dat hij er altijd goed uit moet zien…

Peter Trippaers

Peter Trippaers, 56 jaar (Hasselt, België). “Ik heb een heel goede pokerface.” Deze modieuze man neemt geen blad voor de mond. Peter gaat graag opvallend en mooi gekleed door het leven. Hij is 56 jaar, maar voelt zich niet zo. Samen met zijn man en zoon geniet hij elke dag van het leven. Mode is een belangrijk onderdeel in Peters leven: hij werkt al jaren in de verkoop. Momenteel werkt hij in een schoenenwinkel (La Bottega), waar hij mensen voor zich weet te winnen. Dit zal hij zeker toepassen in het huis. Wie op hakken wil leren lopen, klopt bij Peter Trippaers aan. Hij weet alle tips & tricks!

Dimitri Rodaro

Dimitri Rodaro, 26 jaar (Kampenhout, België). “Ik ben vaak de clown van de groep.” De altijd vrolijke Dimitri (of zeg maar Dimi) werkt als commercieel directeur bij het bedrijf van zijn vader MIC Express. In het weekend is hij te vinden op het voetbalveld, waar hij de sterren van de hemel speelt. Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld steelt Dimitri Rodaro graag de show. Met een biertje in zijn hand staat hij graag op de dansvloer. Hij ziet zichzelf als de clown van de groep en zal deze rol in het Big Brother huis ook graag op zich nemen. Dimitri Rodaro zorgde voor de eerste kus van Big Brother 2022; hij vormde een setje met Vera Dijkstra… Of dat buiten het huis stand gaat houden, is de vraag. Dimitri liet zich niet al te positief over haar uit.

Eveline Gerrits

De 38-jarige Eveline Gerrits uit Big Brother is een echte spelletjesfanaat; ze werkt in Cuijk in een casino. In haar introductiefilmpje zegt ze: “Ik ben niet op mijn mondje gevallen en zal dan ook het kaast niet van mijn brood laten eten. Ik kan heel zorgzaam zijn, maar ik hou niet van het bemoederen. Dus als het me niet aanstaat, laat me dan even met rust en het komt wel weer goed. Wel kan iedereen voor een luisterend oor bij me terecht.” Vorige week was ze al genomineerd, maar vertrok Amy Van Wingen. Haar tweede nominatie betekende ook het vertrek voor Eveline Gerrits uit het Big Brother huis.

Amy Van Wingen

Dacht je bij het zien van Amy Van Wingen ‘hey, die ken ik’? Dat klopt, ze was samen met haar vader Erwin één van de deelnemers aan Vakantiehuis for Life; een programma dat in België werd uitgezonden bij VTM en later ook in Nederland op tv is getoond. De 27-jarige Amy Van Wingen komt uit Gent en is werkzaam als digital marketeer. Ze is half Belgisch-half Nederlands; een ideale combinatie voor een deelnemer in Big Brother 2022. In het introductiefilmpje zegt ze: “Ik hoor vaak dat ik enthousiast ben, maar op momenten dat het hoort ben ik ook heel rustig. Je krijgt wat je geeft.” Ze gaat vooral proberen te genieten. Helaas was dat van korte duur: Amy Van Wingen is namelijk de derde afvaller in Big Brother 2022.

Kitty Mager

Kitty Mager, 58 jaar (Aalten, Nederland) is de tweede afvaller van dit jaar. Vooraf schreven we dit: “Verbeter de wereld en begin bij jezelf!” De van oorsprong Amsterdamse Kitty is een zorgzame kwebbelkous uit Aalten, die niet op haar mondje gevallen is. Ze heeft haar hele leven hard gewerkt en in haar eentje vier zoons grootgebracht. Kitty Mager heeft zich altijd moeten bekommeren om anderen, maar door dit avontuur aan te gaan kiest ze eindelijk eens voor zichzelf. Ze mag dan misschien de oudste zijn, maar wil laten zien dat ze zeker niet de zwakste is. Kitty Mager werd genomineerd in een heel moeilijke periode; ze kreeg namelijk te horen dat haar vader was overleden. Zelf wilde ze hiervoor het Big Brother huis niet verlaten, maar uiteindelijk stemden de kijkers haar naar huis als tweede deelnemer.

Sercan Sevil

Sercan Sevil, 28 jaar (Tessenderlo, België) is de eerste afvaller van Big Brother 2022. Hij is op 8 januari 2022 uit het huis gestemd. Sercan Sevil behoorde tot de eerste acht deelnemers van Big Brother 2022.

Dit zei Sercan Sevil voor aanvang van de show. “Ik wil eerst en vooral het vertrouwen van de andere bewoners voor mij winnen.’” Sercan is een zelfverzekerde, avontuurlijke, sympathieke gast met een bad boy randje. Hij is al jaren fan van het programma en ziet het hele concept als een ware uitdaging. Sercan Sevil woont bij zijn moeder in Limburg en werkt als magazijnmedewerker bij een groot sportmerk. Het liefst trekt hij de wereld rond met zijn rugzak, op zoek naar nieuwe mensen en avonturen. Hij heeft al over heel de wereld gereisd, maar ziet Big Brother als de reis van zijn leven. Voor wie denkt: ik herken dat gezicht. Dat klopt: In 2018 was Sercan Sevil één van de deelnemers aan de Homo Universalis in Iedereen Beroemd.

Big Brother 2022 kijken

Het nieuwe seizoen van Big Brother Nederland & België start vanavond – maandag 3 januari – om 20.30 uur. Geraldine Kemper en Peter Van de Veire zijn de presentatoren.

  • In België is de aftrap van Big Brother 2022 te kijken bij Play4, GoPlay en Play247. Daarna is Big Brother elke werkdag om 19u35 te volgen. De liveshow is elke zaterdag om 20u te zien bij Play4, GoPlay en Play247. Vanaf 3 januari kan je ook de livestream volgen via Play247 en GoPlay.
  • In Nederland kijk je de aftrap van Big Brother 2022 bij RTL 4, RTL 5 en Videoland. Daarna is Big Brother elke werkdag om 20.30 uur te volgen bij RTL 5 en Videoland. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5 en Videoland. Vanaf 3 januari zijn ook de twee 24/7 livestreams te volgen bij Videoland.

Foto: Wesley de Wit

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 januari 2022 /