Deelnemers Married At First Sight BE (Blind Getrouwd) seizoen 6

Blind Getrouwd seizoen 6 werd begin 2021 uitgezonden bij VTM; in Nederland kun je het seizoen nu als Married At First Sight BE kijken op Videoland. Maak in dit artikel kennis met de acht deelnemers of te wel de koppels: Veerle Gyselings & Sven Soetens, Candice Martens & Marijn Lenaerts, Hanne De Vuyst & Davy Casteleyn en tot slot Nathalie Rots en Dennis Volkaerts. Natuurlijk stellen we ook de experts aan je voor. Kortom: alles wat je moet weten over het zesde seizoen van Blind Getrouwd lees je hier.

Blind Getrouwd seizoen 6

Blind Getrouwd seizoen 6 is een bijzonder seizoen. 2020 is namelijk een heel speciaal om in te trouwen; laat staan dat je dat dus blind doet. Een kleiner huwelijk, geen uitbundig dansfeest waar de voorbije jaren het ijs doorgaans snel werd gebroken, zowel tussen de bruid en bruidegom als hun familie en vriendenkring. Kortom Married At First Sight BE is weer het kijken waard.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Minder fysieke steun van familie en vrienden

Al vanaf dag één moesten de nieuwe deelnemers het met heel wat minder fysieke steun van hun familie en vrienden doen. Zo ook tijdens het samenwonen tijdens de lockdown, waardoor ze minder mensen konden zien en ze dus nog meer dan andere jaren aangewezen waren op hun kersverse man of vrouw.

Heeft corona invloed op wittebroodsweken?

Tijdens thuiswerk. Zonder veel uitlaatkleppen en klankborden. Zonder een stiekeme en soms broodnodige (ont)vluchtroute hier en daar. Overleven de vier koppels deze toch wel heel speciale editie van Blind Getrouwd, of wegen de coronamaatregelen zwaar door op hun wittebroodsweken?

Veel relatiebreuken door corona

Expert Wim Slabbinck: “Er zijn veel relatiebreuken geweest tijdens corona omdat mensen zo op elkaars lip zitten. En uitgerekend tijdens deze coronaperiode, proberen onze acht deelnemers er een succes van te maken. Nog meer dan andere jaren zijn zij aangewezen op elkaar een wildvreemde waarmee je ineens zowat 24 uur op 24, 7 dagen of 7, samenleeft. Ook tijdens thuiswerk bijvoorbeeld. Deze Blind Getrouwd-editie wordt intiemer dan ooit, en dus ook nog meer dan anders een flinke uitdaging.”

Liefhebber van dit programma? Wat dacht je dan van het boek van Laura van Dyck: Blind Getrouwd.

Deelnemers Blind Getrouwd

In totaal telt het zesde seizoen van Blind Getrouwd acht deelnemers. Zij zijn geselecteerd uit meer dan 3600 inschrijvingen. We stellen ze hieronder allemaal uitgebreid aan je voor. De nieuwe echtparen uit Blind Getrouwd zijn:

  • Veerle Gyselings & Sven Soetens
  • Candice Martens & Marijn Lenaerts
  • Nathalie Rots & Dennis Volkaerts
  • Hanne De Vuyst & Dave Casteleyn

Hanne De Vuyst & Davy Casteleyn jawoord in Blind Getrouwd

Het eerste koppel dat we zagen trouwen in het zesde seizoen van Blind getrouwd zijn Hanne (31, lerares lager onderwijs) en Davy (33, ambtenaar Lokale Politie). Een primeur in deze nieuwe reeks is dat de ambtenaar van de  burgerlijke stand het kersverse bruidspaar zich nu zelf aan elkaar laat voorstellen. 

Hanne De Vuyst: “Ik ben goed in het opvullen van ongemakkelijke stiltes en je kan met mij naar buiten komen want ik kan me goed mengen in verschillende gezelschappen. Ik ga proberen de vrouw te zijn die jij nodig hebt.” Davy Casteleyn laat weten: “Ik voel me klaar om ja te zeggen. Muziek is heel belangrijk in mijn leven, vandaar deze slagzin van de band Het Zesde Metaal: ‘Ik geef jou straks een ring, gooi er de handdoek niet in’.”

Eerste reactie op elkaar

Hanne De Vuyst was alvast vertederd: “Een man die zo’n dingen kan zeggen, ik vind dat geweldig”.  Dat Davy voor hun eerste kus z’n wang aanbood (“de flater van m’n leven”) bedekte ze met de mantel der liefde én een grote glimlach. Davy Casteleyn: “Wat Hanne zo mooi maakt, is dat ze zo naturel is, maar ook haar lach vind ik heel fijn.”

Door de coronamaatregelen is een groot dansfeest niet toegestaan, maar een openingsdans mocht wel. Grote muziekliefhebber Davy vraagt zijn kersverse vrouw Hanne ten dans op het nummer Wanna be yours van Arctic Monkeys. “Hanne kon op die manier al kennismaken met het soort muziek dat dicht bij mij ligt. Ik denk wel dat het een goede keuze is, al zeg ik het zelf”. lacht Davy.

Hanne De Vuyst

Hanne De Vuyst  - alles over deelnemers Blind Getrouwd seizoen zes
Hanne De Vuyst

De 31-jarige Hanne De Vuyst is lerares in het lager onderwijs en woonachtig in Lier. Ze gaat als een wervelwind enthousiast door het leven. Ze is een spraakwaterval die eerlijk en rechtuit is. Van ongemakkelijke stiltes houdt ze niet, enkel als ze leest: ze verslindt boeken op haar onafscheidelijke e-reader. Hanne De Vuyst is erg open-minded en geniet van de kleine dingen in het leven zoals afspreken met vriendinnen in een gezellige lunchbar om te praten over koetjes en kalfjes.

Ook de meer serieuze thema’s gaat ze zeker niet uit de weg. Hannes vader vecht momenteel tegen een ziekte waardoor ze nog meer beseft dat ze van het leven moet genieten. Hier en nu, en hopelijk straks met de man van haar leven. Ze vindt het belangrijk dat alles in een relatie besproken kan worden. Gaan slapen met ruzie kan ze niet.

Hanne De Vuyst vertelt: “Communicatie is het allerbelangrijkste in een relatie. Ik heb een uitgesproken mening en ga een discussie niet snel uit de weg, zonder mensen te kwetsen. Ik weet dat ik erg enthousiast ben en daardoor soms druk kan overkomen. Ik ben vrij recht voor de raap. Maar ik weet dat de juiste man me milder kan maken want eens je mij kent, ontdek je dat ik zacht en zorgzaam ben.”

Davy Casteleyn

Davy Casteleyn  - alles over deelnemers Blind Getrouwd seizoen zes
Davy Casteleyn

De 33-jarige Davy Casteleyn uit Gent is ambtenaar bij de Lokale Politie. Davy Casteleyn, Dave voor de vrienden, is een gepassioneerd triatleet. Trainingstochten op de fiets van 270 kilometer en geregeld een halve of hele marathon, daar draait hij zijn hand niet voor om. Als hij niet aan het sporten is, vind je hem vaak in een concertzaal. Zeker als Balthazar optreedt. Davy heeft ze al minstens 40 keer live gezien. Hij vindt het zalig om zijn passie voor muziek te verbinden met zijn passie voor reizen en hij reist dan ook de wereld rond om zijn favoriete bands te zien spelen.

Davy Casteleyn stottert waardoor communiceren voor hem vaak moeilijk is. Maar eenmaal hij zich op zijn gemak voelt, is hij een meer dan vlotte spreker die allesbehalve onzeker overkomt. Zijn ideale partner omschrijft hij als eerlijk, betrouwbaar, passioneel en liefdevol. Grote mooie ogen zijn een pluspunt.

“Ik kom uit een liefdevol nest. Mijn moeder is voorlopig mijn knuffelcontact nummer 1 maar ik hoop dat er straks iemand haar plaats inneemt (lacht). Ik heb al behoorlijk wat vriendinnetjes gehad maar om een of andere reden is het nooit gelukt om daar iets blijvend van te maken. Ik ben 33 en vindt dat het zo stilaan tijd wordt voor de rust en geborgenheid van een lange relatie”, aldus Davy Casteleyn.

Marijn Lenaerts en Candice Martens deelnemers in Blind Getrouwd seizoen 6

Candice Martens & Marijn Lenaerts Blind Getrouwd 6

Het tweede stel dat we ontdekken in Blind Getrouwd 6 is Candice Martens & Marijn Lenaerts. De 36-jarige projectmanager Marijn Lenaerts uit Binkom is een en al gentleman. Hij is attent, stijlvol gekleed en sportief. “Een goede catch”, zoals ze zeggen. Marijn is meer dan ooit klaar om een gezin te stichten. Hij was 8 toen zijn ouders scheidden. De impact daarvan op zijn leven, was groot. “Ik hoop dat, als ik een relatie start en kinderen heb, wij alleszins ook altijd een warme thuis kunnen bieden aan onze kinderen.”

Experte Sarah Hertens: “Het gaat heel belangrijk zijn dat we een partner tegenover hem zetten die de gesloten Marijn kan ontdooien. Hij houdt ook erg van mooie vrouwen, flamboyante vrouwen, dus als we hem zo’n partner geven, kan dat al helpen om die eerste stap te zetten.”

‘De bom van Beveren’

Enter Candice: een 31-jarige lerares secundair onderwijs uit Beveren-Waas. “Candice zegt snel wat ze denkt en je zal haar ook niet snel vergeten. Ik noem haar “de bom van Beveren”. Zelfs ík begin te twijfelen over mijn geaardheid, als ik Candice zie”, lacht expert Filip Geelen. Om maar te zeggen: Candice is een opvallende verschijning met een gulle lach.

Ze lijkt dan wel een beautyqueen, maar er zit veel meer onder haar knappe uiterlijk. Na vier jaar single zijn, zou het leuk zijn om de ware te leren kennen dankzij de experten, zeker omdat ze hem zelfstandig nog niet gevonden heeft. “Ik zou niet weten waar te zoeken, buiten op Tinder, maar dat ben ik echt zo beu. Mijn waarzegster had gezegd dat ik mijn man op een speciale manier zou leren kennen, en dat dat nog dit jaar zou zijn.”

Een speciaal type

Straffe waarzegster, want Candice mocht de jacht openen op de perfecte trouwjurk, of zoals ze het zelf zegt “hét va-va-voom-kleed”. Ze is razend benieuwd wie ze zal aantreffen in het gemeentehuis: “Ik ben echt benieuwd wie ze met mij gaan matchen want ik ben zelf een heel speciaal type, dus bij hem moet er toch ook iets zijn dat niet helemaal juist is. Want als het ne gewone gaat zijn, gaat het niet goed zijn”, lacht ze.

Veelbelovende start huwelijk Candice & Marijn

Ook Candice Martens en Marijn Lenaerts werd gevraagd of ze zichzelf wilden voorstellen aan hun nieuwe man/vrouw. Candice Martens zei: “Ik wil er een mooi en boeiend verhaal van maken, gebaseerd op vertrouwen, eerlijkheid en respect. Dus laten we ervoor gaan en beginnen aan een nieuw hoofdstuk in ons leven.”

En ook Marijn Lenaerts had mooie woorden: “Normaal zou ik je moeten vertellen hoe geweldig onze eerste date was. Maar hier staan we op onze trouw en ik ken je nog maar net. Maar ik kan met zekerheid zeggen dat je er stralend uitziet, met een fantastisch mooie lach. En ik beloof je dat ik nog ongelooflijk vaak die mooie lach op jouw gezicht wil toveren.”

Plezante madam & schone jongen

Het ijs was meteen gebroken. Marijn Lenaerts : “Al vanaf het begin dacht ik: als het een plezante madam is, komt dat goed. En door die lach en die pretoogjes te zien, wist ik: het zit goed.” En ook Candice Martens is tevreden: “Ik vind ‘t ne schone jongen. Ik val wel op mannen met kuiltjes, ik vind dat heel aantrekkelijk. Ik zag het direct.”

Marijn koos een nummer van The Foo Fighters voor zijn openingsdans met Candice: de akoestische versie van Everlong. “Dat is een nummer waar ik kippenvel van krijg”,  fluistert hij Candice toe op de dansvloer. “Dus vanaf nu ik ook”, redeneert Candice luidop, “want het is nu wel een speciaal lied geworden he…”

Candice Martens

Candice Martens  - alles over deelnemers Blind Getrouwd seizoen zes
Candice Martens

Candice Martens wordt omschreven als een echte flapuit en levensgenieter. Van zodra ze enkele dagen vrij heeft, pakt ze haar koffers en reist ze de wereld rond. Ze hecht veel belang aan familie en vriendschappen en spreekt (in normale tijden) dan ook heel vaak af met haar vriendinnen. Thuis, op restaurant of op een of ander festival. Een leven zonder man lukt op dit moment, maar met twee zou volgens haar zoveel leuker zijn. Alleen heeft ze de man die ze onvoorwaardelijk graag kan zien én vertrouwen, nog niet gevonden.

“Vertrouwen is het allerbelangrijkste in een relatie. Geen vertrouwen, geen relatie, zo simpel is het voor mij. Ik verzorg mezelf goed en ik verwacht dat ook van mijn man. Ik hou van mannen die weten hoe ze een vrouw in de watten moeten leggen. Ik vind het fijn om op te kijken naar een man en ik vind het al even leuk als die man fier is op mij. Hoe meer zelfvertrouwen een man me geeft, hoe sneller ik voor hem kan vallen. Als hij dan ook nog eens sportief en charismatisch is, kan het nog sneller gaan”, aldus Candice Martens.

Marijn Lenaerts

Marijn Lenaerts - alles over deelnemers Blind Getrouwd seizoen zes
Marijn Lenaerts

Marijn Lenaerts woont samen met zijn hond en twee katten in een mooie vierkantshoeve in het Hageland. Sinds corona voelt het landgoed echter als een gouden kooi. Veel mensen ziet Marijn door de omstandigheden niet meer, en dat is een groot gemis. Een nog groter gemis echter, is een vrouw aan zijn zijde. Hij is 36 en meer dan ooit klaar om gezin te stichten. Marijns ouders zijn gescheiden toen hij nog klein was. Daarna is hij vaak verhuisd en tijdens die periode was het moeilijk om zich ergens thuis te voelen. Hij zal er dan ook alles aan doen om een warme thuis te maken voor en met zijn aanstaande bruid, die hopelijk ook de vrouw van zijn kinderen wordt.

“Nadat mijn vorige relatie tot een einde kwam, had ik het een tijdje moeilijk maar ik heb alles een plaats kunnen geven. Ik ben geen man om alleen te zijn. Ik heb dan wel een pak vrienden met wie ik naar festivals of op reis ga, maar toch voel ik me vaak alleen. Ik wil een partner om samen dingen te beleven, het liefst zo intens mogelijk. Met haar wil ik zoveel mogelijk herinneringen opbouwen”, vertelt Marijn Lenaerts.

Nathalie Rots

Nathalie Rots - alles over deelnemers Blind Getrouwd seizoen zes
Nathalie Rots

De 33-jarige Nathalie Rots komt uit Ekeren. Ze is accountmanager bij een communicatiebureau Nathalie Rots is een sociale, goedlachse dertiger met een heel groot hart bij wie vrienden en familie op de eerste plaats komen. Ze is een eeuwige optimist met een groot relativeringsvermogen ‘want het leven is veel te kort, hoe cliché het ook is’.  Ze is een enorme levensgenieter en houdt van restaurantbezoekjes en verre, avontuurlijke reizen. Nathalie is zeer tevreden met wat ze reeds heeft en bereikt heeft.

Haar ouders en collega’s noemen haar een workaholic en dat kan ze zelfs absoluut niet ontkennen. Haar man zal er dus mee moeten kunnen leven dat ze geen 9-to-5-job heeft en dat hij trouwt met een ambitieuze vrouw. Maar naast haar werk geniet Nathalie Rots wel intens van het leven. Ze heeft bijna alles wat ze verlangt: een eigen huis, een goede job, liefdevolle ouders en een hechte vriendengroep. Enkel een man ontbreekt. Na een paar jaren als single door het leven te gaan, is ze klaar om haar hart open te stellen voor een nieuwe liefde.

“Ik word niet makkelijk verliefd. Op een coup de foudre reken ik absoluut niet. Wat ik zoek in een man is goede communicatie en gevoel voor humor. Een initiatiefnemer maar ook iemand die me de ruimte en tijd geeft om verliefd te worden”, aldus Nathalie Rots.

Dennis Volkaerts

Dennis Volkaerts  - alles over deelnemers Blind Getrouwd seizoen zes
Dennis Volkaerts

De 34-jarige Dennis Volkaerts is commercieel manager bij Stella Artois Leuven Bears. Hij woont in Hemiksen. Dennis Volkaerts brandt van ambitie. Professioneel heeft hij als ex-basketbalspeler een droomjob als commerciële man van eerste klasse basketbalploeg Stella Artois Leuven Bears, maar op het vlak van de liefde vergaat het hem tot nu toe minder goed.

Jaren geleden kreeg het ego van Dennis Volkaerts een fikse deuk na het afspringen van zijn relatie. Het geloof in de liefde is hij nooit verloren maar zich volledig openstellen voor iemand nieuw, was moeilijker. Lukt het hem nu wel? Als hij mag kiezen, gaat hij voor een sociale, natuurlijke schoonheid met een grote dosis humor. Maar kiezen mag hij uiteraard niet…

Dennis Volkaerts vertelt: “Respect voor andere mensen is ontzettend belangrijk voor me. Ook in een relatie. Respect is volgens mij een van de fundamenten van een goede relatie. Ik ben ook zorgzaam. Mijn moeder heeft een visuele handicap waardoor ik al op jonge leeftijd wist hoe belangrijk het is om te zorgen voor iemand die je graag ziet. Ik drijf op emoties. Ik heb er dan ook geen probleem mee om toe te geven dat ik geregeld een traantje laat.” 

Vijftigplussers in Blind Getrouwd seizoen 6

Voor het eerst behoren tot de deelnemers van Blind Getrouwd (seizoen 6) vijftigplussers. Verder zijn de deelnemers allemaal dertigers. In Nederland hebben we al eerder oudere stellen in MAFS gezien, maar in Vlaanderen is dit een primeur. Beide deelnemers hebben meerderjarige kinderen die volop achter het avontuur van hun mama en papa staan. Maak hieronder kennis het bruidspaar Veerle Gyselings en Sven Soetens.

Veerle Gyselings

Veerle Gyselings - alles over deelnemers Blind Getrouwd seizoen zes
Veerle Gyselings

De 56-jarige Veerle Gyselings uit Lubbeek. Ze is in het dagelijkse leven management assistant in een farmaceutisch bedrijf voor dieren. Veerle Gyselings is inmiddels 12 jaar single. De liefde van haar leven is haar dochter Fien, met wie ze een hele hechte band heeft. Fien heeft haar mama ingeschreven voor Blind Getrouwd omdat ze na al die jaren een goede partner voor haar mama wenst, zodat zij in goede handen is als Fien het huis uit trekt. Veerle Gyselings wil niet meer of minder dan hetzelfde.

Hoewel ze al zo lang single is, is Veerle allesbehalve eenzaam. In een relatie verwacht ze samenhorigheid, vertrouwen en een fysieke en mentale connectie. Ze vindt het fijn als er geplaagd wordt, elkaar een beetje uitdagen mag. Veerles valkuil is dat ze al lang onafhankelijk is. Ze vervalt naar eigen zeggen makkelijk in de friendzone als ze een date heeft.

“Ik ben er zeer trots op dat ik intussen mijn eigen huisje heb kunnen kopen en het helemaal naar mijn zin heb kunnen maken. En dat ik mijn dochter bijna alles kan geven wat ze wil. Na 12 jaar single zijn, ben ik weer klaar voor een man in mijn leven. Makkelijk zal dat niet zijn, dat weet ik maar al te goed, maar ik zal er alles aan doen om deze relatie te doen slagen”, aldus Veerle Gyselings.

Sven Soetens

Sven Soetens  - alles over deelnemers Blind Getrouwd seizoen zes
Sven Soetens

De 50-jarige Sven Stoetens uit Stekene is een sportieve huwelijksfotograaf. Zijn voorbije twee huwelijken hebben hem alvast veel inzichten gegeven en naar eigen zeggen weet Sven Soetens, na intensief aan zichzelf te hebben gewerkt, hoe het beter kan. Samen met zijn dochters uit zijn eerste huwelijk, kijkt hij uit naar het komende verhaal. Hij is helemaal klaar om de beste versie van zichzelf te schenken aan zijn toekomstige vrouw. Als zij dan ook nog stijlvol, warm en eerlijk is, is hij helemaal klaar om zich te smijten in dit avontuur.

“Een relatie is keihard werken. Met het inzicht dat ik uit mijn vorige huwelijken meeneem, ken ik mijn werkpunten maar weet ik ook dat ik heel wat troeven heb. Ik ben een warm en genereus persoon, weliswaar met een handleiding. 50-plussers met elk een rugzakje matchen, zal niet evident zijn en het vergt wellicht heel wat uitdagingen, maar die wil ik heel graag aangaan”, vertelt Sven Soetens.

Dochters van het stel

Dochter Fien vertelt: “Het is gewoon altijd wij twee geweest en ik wil nu iemand die haar gelukkig maakt want het is altijd haar prioriteit geweest om mij gelukkig te maken.” Sven heeft ook twee dochters uit zijn eerste huwelijk, Femke en Nienke. Samen met Veerles dochter Fien zijn zij razend benieuwd hoe hun vader en moeder op elkaar zullen reageren, tijdens die ontzettend spannende eerste ontmoeting in het stadhuis. “Ik heb al de hele dag zitten denken wat ik daarvan moet verwachten, u in een trouwkleed”,  vertrouwt Fien haar moeder toe. “Ah ja, dat moet voor u ook wel raar zijn. Uw mama in een trouwkleed. Dat verwacht je niet direct he. Het is eerder omgekeerd”,  lacht Veerle. 

Veerle Gyselings en Sven Soetens geven jawoord in Blind Getrouwd

De plechtigheid van Veerle Gyselings en Sven Soetens was emotioneel. De twee hadden mooie woorden voor elkaar. Veerle: “Mijn lieve man, toen ze me zeiden dat er een match voor mij gevonden was, was ik zo gelukkig en ik heb de dagen, de uren, de minuten afgeteld naar dit moment om je te kunnen zeggen dat ik met jou de toekomst wil ingaan als een team, als goede vrienden, als béste vrienden. En hopelijk ook als geliefden.”

Sven: “Trouwen is in mijn beleving op de hoogste toren van het dorp klimmen en daarboven uitschreeuwen naar iedereen die het wil horen dat je van die vrouw houdt. En zie me hier nu staan op die hoogste toren. En ik kan nog niet zeggen dat ik van je hou… Nog niet. Maar ik kijk nu al naar je op. Dat jij hier durft te staan.”

Dat de kinderen van Veerle (Fien) en Sven (Femke en Nienke) erbij waren in het gemeentehuis, gaf deze trouwdag nog wat extra glans. “Het moment dat we daar stonden met ons vijven gaf een warm en een fijn gevoel. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat klikken”, zegt Veerle. Sven vult aan: “Ik vond dat een heel mooi gegeven, dat onze kinderen hier mee achter staan en laat ons mekaar maar leren kennen nu.”

Experts zesde seizoen Blind Getrouwd

De experts van het zesde seizoen Blind Getrouwd ken je nog van seizoen 5. Wat de rol van Srah Hertens, Filip Geelen, Lotte Vanwezemael, Wim Slabbinck en Gert Martin Hald is bij Blind Getrouwd ontdek je hieronder.  

Sarah Hertens

Sarah Hertens is klinisch psycholoog en relatietherapeut. Ze bevraagt de deelnemers van Blind Getrouwd vooral over hun gezin van herkomst, hun relatiehistoriek en ze kijkt ook naar de levenslijn en de hechtingsstijl van de kandidaten. De expertise en interesse van Sarah Hertens ligt in het werken met relationele dynamieken. Het is voor haar steeds een uitdaging om zogezegd complexe zaken die in relaties spelen – de logica van de relatiedynamiek – zo helder mogelijk in kaart te brengen om hiermee constructief aan de slag te gaan.

Filip Geelen

Filip Geelen is klinisch seksuoloog, relatie- en psychotherapeut. Hij is auteur van het boek ‘Waar is de liefde gebleven?’, waarin aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden de meest gestelde vragen rond communicatie en seksualiteit binnen relaties worden beantwoord. Bij Blind Getrouwd ging Filip Geelen op huisbezoek bij de kandidaten. Hij focust op hoe ze wonen, werken, leven, wat hun daginvulling is en hoe compatibel hun levens zijn. Zeer noodzakelijk om mee te nemen in de matching want na het huwelijk en de huwelijksreis moeten de deelnemers samenwonen, werken en leven.

Lotte Vanwezemael

Lotte Vanwezemael is bachelor in psychologie, master klinische psychologie en seksuologie en heeft een postgraduaat forensische psychodiagnostiek en counseling. Lotte Vanwezemael werkt in Blind Getrouwd vooral aan de verbinding en de connectie tussen de duo’s onder andere door aan de hand van relevante tips en opdrachten de hormonen te stimuleren die verliefdheid en verbinding opwekken. Lotte Vanwezemael schreef ook het boek Doe ik het goed: Seks en relaties voor beginners. Ze werkt op dit moment aan haar tweede boek Beleef de liefde.

Wim Slabbinck

Wim Slabbinck is klinisch seksuoloog en antropoloog. In zijn praktijk ontmoet Wim mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut ‘Waarom mannen geen seksboeken kopen’ (2016). Wim Slabbinck focust zich bij Blind Getrouwd vooral op de relatiegeschiedenis van de deelnemers, de partnerkeuze en partnervoorkeur: naar welke partner zijn ze op zoek, welke kwaliteiten vinden ze belangrijk, en wat werkte in het verleden voor hen? Wat niet?

Gert Martin Hald

De Deense professor en klinisch psycholoog Gert Marin Hald heeft als enige expert geen persoonlijk contact met de deelnemers, maar onderwerpt hen aan een grondig kwantitatief onderzoek. Met zijn tests onderzoekt hij de intelligentie van de deelnemers, persoonlijkheid, seksualiteit, interesses, normen en waarden, visie op het leven, communicatie, aantrekkelijkheid en deal breakers. Op die manier bepaalt Hald of er binnen de poule van de meer dan 3600 singles op papier een sterke match gevonden kan worden voor een bepaalde persoon. Van daaruit gaan de andere experten mee aan de slag.

Het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd, vanaf zondag 14 februari om 19.55 bij VTM.

Kijktip: Blijven Slapen

Na Blind Getrouwd seizoen zes zendt VTM op Valentijnsavond aansluitend om 21.45 de eerste aflevering van Blijven Slapen uit, het dagelijkse datingprogramma van VTM 2 waarin vrijgezellen minstens 24 uur lang in hetzelfde huis samenwonen om elkaar beter te leren kennen. Gelijktijdig wordt deze eerste aflevering van de nieuwe reeks ook bij VTM 2 uitgezonden. Na de eerste aflevering worden de kijkers diezelfde avond meteen op een tweede aflevering getrakteerd bij VTM 2.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 februari 2021 /