Bewoners Big Brother huis 2021 – ontdek alles!

Ontdek alles over de bewoners van het Big Brother huis 2021! Vanaf maandag 4 januari is het zover en gaan vier Nederlanders en vier Vlamingen het experiment aan. Maak kennis met Daniëlle, Jowi, Liese, Naomi, Nathalie, Theo, Thomas en Ziko.

Kun je niet wachten? Wist je dat Sabine (uit Big Brother 1) een boek heeft geschreven over haar ervaringen? Bijvoorbeeld over die veel besproken seks scène met Bart? Wist je dat die niet meer mag uitgezonden worden.

Big Brother 2021

Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, zonder filters en social media, met elkaar samenleven en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? Het programma wordt in 2021 gepresenteerd door Peter Van de Veire en Geraldine Kemper.

Bewoners Big Brother huis 2021

Big Brother houdt zijn bewoners een spiegel voor en weet alles van ze. Maak hieronder kennis met de acht bewoners die in 2021 in het Big Brother huis gaan wonen. Wat mij meteen opvalt, is dat de deelnemers overwegend jong zijn. De jongste zijn 23 (Nathalie en Thomas), de oudste is Theo (54). De opvallendste deelnemer? Dat is volgens mij mama Daniëlle; de Brabantse is moeder van vijf kinderen.

Maak daarnaast kennis met de twee insluipers: Els en Nick.

Daniëlle Dielemans, 40 jaar (Made – Nederland)

Danielle - Bewoners Big Brother Huis 2021
Daniëlle

De 40-jarige Daniëlle Dielemans uit het kleine dorpje Made in Noord-Brabant is moeder van vijf kinderen. In het dagelijks leven is ze docent op het Hoger Beroepsonderwijs. Voor ze docent werd, werkte ze als consultant in het bedrijfsleven. Daniëlle Dielemans is een pittige vrouw, staat altijd voor anderen klaar en heeft de afgelopen jaren weinig tijd voor zichzelf vrijgemaakt. Big Brother is voor haar een break van het alledaagse en komt dus als geroepen. “Het is tijd voor Daniëlle.”

Jowi Maduro, 25 jaar (Den Haag – Nederland) 

Jowi - Bewoners Big Brother Huis 2021
Jowi

De 25-jarige Jowi Maduro uit Den Haag is acht jaar geleden naar Nederland verhuisd voor zijn studie. Hij groeide op op Curaçao en is opgevoed door zijn grootouders. Nu volgt hij als gedreven en slimme student een master Finance and Investments. Hij heeft sinds kort een prille relatie en laat zijn vriend achter om het Big Brother huis in te gaan. Hij is al jaren fan van Big Brother en volgt van jongs af aan al verschillende buitenlandse versies op de voet. Misschien geeft dit hem wel de tactische voorsprong om Big Brother 2021 te winnen. Voor Jowi Maduro is zijn deelname (en komt naar het Big Brother huis) ‘een droom die uitkomt’.

Liese Luwel, 28 jaar (Halen – België) 

Liese - Bewoners Big Brother Huis 2021
Liese

De 28-jarige Liese Luwel uit Halen (Belgisch Limburg) is een vrolijke flapuit, heeft een groot empathisch hart en een humoristisch kantje. Ze werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. Liese lijkt een braaf meisje, maar heeft wel degelijk een pittige kant. Irritaties kan ze niet voor zich houden, want haar gezicht spreekt boekdelen. De ontwapenende Liese doet mee voor de ervaring, maar wil ook graag met het geld naar huis. Liese Luwel vraagt haar moeder vaak om advies, dat zal in het huis niet kunnen. Ook zal ze haar vriend ontzettend missen, maar pakt dit avontuur met beide handen aan.  “Ik ben heel aanwezig, dat hebben mensen graag of dat hebben mensen niet graag”, aldus Liese Luwel.

Naomi Timmerman, 31 jaar (Mechelen – België) 

Naomi - Bewoners Big Brother Huis 2021
Naomi

De 31-jarige Naomi Timmerman werkt in een vegan lunchbar in Mechelen. Ze noemt zichzelf het zonnetje in huis en laat mensen graag lachen. Vandaar dat ze ook gemakkelijk in groepen gedijt. Ze kan moeilijk liegen en houdt niet van mensen die achterbakse spelletjes spelen. Naomi is zeer actief op sociale media en deelt veel met haar volgers. Best laat ontdekte ze dat ze niet alleen op mannen valt, maar echt op een persoon; niet op een geslacht. Als iemand grappig is, dan kan ze al heel snel verliefd worden. Wie weet lukt het deze biologe om haar medebewoners ervan te overtuigen veganistisch te gaan eten. “Mensen geven altijd commentaar, wat je ook doet, dus je kan maar beter iets doen wat je leuk vindt”, aldus Naomi Timmerman.

Nathalie , 23 jaar (Groningen – Nederland) 

Nathalie - Bewoners Big Brother Huis 2021
Nathalie

Nathalie (23) is geboren in Thailand, maar woont sinds haar eerste levensjaar al in Groningen. Ze is opgegroeid met telefoon en social media, en is zelf benieuwd hoe ze het zal ervaren wanneer dit allemaal wegvalt. Nathalie gaat confrontaties niet uit de weg en zegt waar het op staat, maar heeft liever dat alles koek en ei is. Om de mening van anderen maakt ze zich niet zo druk, ze houdt van een lolletje en weet mensen altijd aan het lachen te maken. De andere bewoners van het Big Brother huis 2021 moeten opletten. Nathalie zegt: “Ik heb best een temperament en laat niet met me sollen.”

Theo Sijtzema, 54 jaar (Amsterdam – Nederland) 

Theo - Bewoners Big Brother Huis 2021
Theo

Theo Sijtzema is met zijn 54 jaar de oudste van de groep. Hij is geboren in Friesland, maar inmiddels is Theo een rasechte Amsterdammer geworden. Hij runt zijn eigen klusbedrijf en zijn grootste trots is zijn zoon Sean. Hij spreekt hem veel en ze hebben een sterke, emotionele band. Theo Sijtzema is open, eerlijk en recht door zee. Hij heeft een enorm uitgesproken mening en gaat graag discussies aan. Hij heeft een grote mond, maar een klein hartje. Waar hij echt niet tegen kan, is onrecht en dat maakt hij dan ook meteen duidelijk. Theo is goed in het bewaren van geheimen, iets dat goed van pas kan komen in het Big Brother huis.  “Je moet geen rol spelen, maar jezelf blijven”, aldus Theo Sijtzema.

Thomas Nagels, 23 jaar (Etterbeek – België) 

Thomas - Bewoners Big Brother Huis 2021
Thomas

De studentikoze Thomas Nagels (23 jaar uit het Belgische Etterbeek) is gestopt met zijn studie en werkt nu met veel plezier als commercieel adviseur. Hij is fan van Big Brother en heeft zin om dit nu zelf te gaan ervaren. Hij woont samen met zijn vrienden in een huis waar hij zijn eigen studio heeft. Met zijn positiviteit, vrolijkheid en sociale skills, maakt hij zichzelf onmisbaar in een groep. Thomas Nagels zal altijd aardig en lief zijn, maar zijn vrienden zal hij zorgvuldig zelf uitkiezen. Hij kan niet goed doen alsof en kan er niet mee omgaan als mensen niet oprecht zijn. “Ik heb respect voor alles en iedereen”, aldus Thomas Nagels.

Ziko Ouchchen, 34 jaar (Lokeren – België)   

Ziko - Bewoners Big Brother Huis 2021
Ziko

Zeg je dansen, dan zeg je Ziko (zijn volledige naam is Zakaria Ouchchen). De 34-jarige uit Lokeren is choreograaf, runt zijn eigen dansschool en in 2019 is hij zelfs uitgeroepen tot Belgisch Kampioen Breakdance. Ziko zal de gangmaker van het huis zijn en hij ziet zichzelf als een echte teamplayer. Hij komt op voor de zwakkere mensen en heeft een groot hart. Voor Ziko Ouchchen is familie zeer belangrijk. Hij woont weer bij zijn moeder en steunt haarbij de verzorging van zijn zus met het syndroom van down. Ziko is heel open over zijn geloof. Hij bidt vijf keer per dag, maar als het te druk is overdag, haalt hij het ook weleens ’s avonds in. “Ik ben een teamplayer en zal de bemiddelaar van de groep zijn”, aldus Zakaria Ouchchen over zijn rol in het Big Brother huis 2021.

Over Big Brother 

Ruim twintig jaar nadat Big Brother, de moeder der realityshows, in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: RTL 5, Videoland en VIER brengen Big Brother vanaf maandag 4 januari terug op de buis. Maar liefst 115 camera’s gaan het wel en wee van de acht bewoners van het huis in beeld brengen.

Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog altijd omarmd door miljoenen kijkers. In andere Europese landen is Big Brother met een succesvolle revival bezig. Ik schreef er eerder al dit uitgebreide artikel over, waarbij ik terugblik naar de eerste jaren van Big Brother in Nederland en België. Ook het boek van Sabine Wendel is een aanrader.

Wanneer kun je Big Brother 2021 kijken en waar?

Wanneer kun je Big Brother 2021 kijken en waar? Wij zetten het voor je op een rijtje.

  • De aftrap Big Brother: De Start wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire en is op maandag 4 januari om 20.30 uur te zien bij RTL 4, RTL 5 en in Vlaanderen op VIER.
  • Vanaf dinsdag 5 januari wordt Big Brother elke werkdag om 21.30 uur en elke zaterdag om 18.00 uur uitgezonden bij RTL 5, Videoland en en in Vlaanderen op VIER.
  • Naast deze reguliere uitzendingen wordt op donderdag om 21.30 uur de liveshow Big Brother: Live uitgezonden, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire.
  • Bij Videoland kan via twee livestreams 24/7 worden meegekeken in het Big Brother huis.

Foto’s van het Big Brother huis 2021

Benieuwd in welk huis de bewoners van Big Brother 2021 hun intrek gaan nemen? Bekijk hier de foto’s.

  • Foto’s huis en regie: Michel Schnater – RTL
  • Groepsfoto en portretfoto’s: Ingo Cali

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 december 2020 /